Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:09, 14 paź 2015

Do góry
Też życzę Ci wszystkiego naj
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 12:59, 14 paź 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Mus posegregować doniczki i zająć się dobieraniem kolorów tulipanów do nich. To mnie czeka, bo już ostatni dzwonek na cebule jest.

Danusiu
A Ty sadzisz do tej docelowej już donicy? I mam jeszcze pytanie czy można też tak, że posadzę do koszyczka, który włożę do gruntu a potem na wiosnę do donic ozdobnych?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 12:54, 14 paź 2015

Do góry
iwka napisał(a)

no maja być wypasione, tylko ja ich nie widziałam aż się boję

Jeżeli z pewnego źródła to będzie git
Od nowa ... na przekór wszystkim 11:07, 14 paź 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

A ja nie wiedziałam, że cis nie lubi za głęboko ... doczytałam tylko, że lubi glebę zasadową i nic do dołka nawet nie dałam ... oj nie wiem czy coś wyrośnie z tych moich cisów z gołym korzeniem?

człowiek cały czas się czegoś uczy, ja nadal robię wiele rzeczy tak jak się nie powinno, ale staram się słuchać mądrzejszych ode mnie
Widziałam Twoje ciski i piękne są trzymam kciuki aby dobrze rosły
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 11:01, 14 paź 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Dzięki Ale doczytałam, że Ty będziesz miała wypasione cisy ... moje to mikrusy ... sadziłam je co 45cm

no maja być wypasione, tylko ja ich nie widziałam aż się boję
Tu ma być ogród :) 10:58, 14 paź 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
grupa bezfirankowych rosnie w siłe.
Ale chyba wypowiedziały się w większości osoby posiadające nowoczesne domki, a tam to pasuje jak najbardziej.

Ja też mam zasłony ... a mój dom do nowoczesnych się nie zalicza
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:57, 14 paź 2015

Do góry
Gocha napisał(a)
Renatko odpowiedziałam u sibie ale jeszcze u Ciebie napiszę. Wydaje mi się że ta rzeczka z szafirków ma około 4-5 m. i sadziłam tam dużo cebulek na szerokości około 20 cm. i gęsto powsadzane. Wydaje mi się że około 400-500 sztuk. Sadziłam jesienia w tamtym roku więc na wiosnę kwitły mi pierwszy raz i widać po nich że były gęsto sadzone. Chciałam od razu mieć piękny efekt i faktycznie nie zawiodłam się . Nawet te liście zasychające pomimo tego że nie były schowane nie przeszkadzały mi za bardzo. One nie były ani strasznie gęste ani duże też nie. Da się z nimi wytrzymać. A szafirki kwitły naprawdę długo i pięknie i ten kolor. Wstawiłam u siebie jeszcze 2 zdjęcia takie w pełnym rozkwicie. Pozdrawiam

400, 500 sztuk!!!
To z czym ja do ludzi
To ja sobie jednak w donicy posadzę
Jeszcze raz powiem ... pięknie to u Ciebie wygląda
Dziękuję
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:56, 14 paź 2015

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Cisy ładne.
ale ta rabatka z trawamkami tez mi się bardzo podoba

Miło słyszeć Ta rabata uzyskała najwięcej pochwał
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:54, 14 paź 2015

Do góry
iwka napisał(a)

po takim widoku cieszę cię, że i ja zdecydowałam się na cisyTylko moje w ciemno brane będą i dopiero okaże się co to za egzemplarze mi się trafią Piękna rabata

edit. a co ile je sadziłaś?

Dzięki Ale doczytałam, że Ty będziesz miała wypasione cisy ... moje to mikrusy ... sadziłam je co 45cm
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:10, 14 paź 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Dosadziłam dziś brakujące cisy i teraz żywopłocik wygląda tak

po takim widoku cieszę cię, że i ja zdecydowałam się na cisyTylko moje w ciemno brane będą i dopiero okaże się co to za egzemplarze mi się trafią Piękna rabata

edit. a co ile je sadziłaś?
Od nowa ... na przekór wszystkim 08:47, 14 paź 2015

Do góry
Toszka napisał(a)
Do kompletu brakuje przekompostowanej kory - będzie dawcą próchnicy w miarę rozkładu, działa przeciw fytoftorozie, rozluźni glebę. To wszystko - więcej nie trzeba
Bardzo starannie upchnij ziemię pod bryłę korzeniową. To nie jest łatwe przy takiej masie (już szykuj nakolanniki), ale ważne by potem nie okazało się, ze bryła wisi w powietrzu. W trakcie na każdy krzak szło nam 2-3 kubły wody. Pilnuj poziomu nasady, aby za głęboko nie zakopać, bo cis tego nie lubi bardzo.

A ja nie wiedziałam, że cis nie lubi za głęboko ... doczytałam tylko, że lubi glebę zasadową i nic do dołka nawet nie dałam ... oj nie wiem czy coś wyrośnie z tych moich cisów z gołym korzeniem?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 08:26, 14 paź 2015

Do góry
Ja też nie chcę na razie śniegu ... jeszcze sporo cebulowych mam do posadzenia
Pozdrawiam
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 08:14, 14 paź 2015

Do góry
Kasya napisał(a)

ale posadzonego szukałam...

Aaa ... to fakt w pełnej okazałości po posadzeniu nie obfociłam tulipanowca
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 08:09, 14 paź 2015

Do góry
Margarete napisał(a)
Nie miałam wystarczającej ilości koszyczków do cebul o mamę posadziłam z nożyczkami, obcinała mi miękkie plastikowe doniczki trochę na wysokość i wycinała otwory i w takich "prawie" koszyczkach sadziłam tulipany... Ale s tym roku już się nie bawię i sadze wprost do gruntu...

Pytałam ... taki duży koszyczek, który akurat wypełniłby całą donicę kosztuje 2,50 zł ... chyba kupię
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 05:28, 14 paź 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Witaj Małgosiu
Dostałam linka do Twojego ogrodu od jankosi odnośnie rzeki szafirkowej

Czy pamiętasz ile masz tutaj posadzonych szafirków? I jaka jest długość tej rzeki?

Witaj Renatko. Wydaje mi się że to jest około 4-5 metrów. Posadziłam tam chyba około 400 cebulek, A tutaj zdjecia bardziej rozwinietych kwiatów. Pozdrawiam i zapraszam

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:03, 13 paź 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Widziałaś ... mówiłaś, że taka chudzina

ale posadzonego szukałam...
Ogród na glinie 22:40, 13 paź 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)

Rozmawiałam dziś z firmą zakładającą trawniki. Pan uważa, że bez Roundupem nie da się. Będę 3 lata wyrywać ręcznie chwasty. A ja nie chcę chemii...

Nie wiem co Ci doradzić ... pisałam u siebie, ze u mnie eM zastosował Roundup ale dlatego, ze się pomylił ... stary trawnik dostał w momencie aplikacji dużą ilość wody więc nie zadziłał tak jak powinien ... ale może trochę tak ... ja jednak sporo chwastów wyrwałam ręcznie ... i jak trawa wzeszła też oczyszczałam z chwastów ... teraz jest ich niewiele ... po jakimś drugim, trzecim koszeniu tych chwastów jest coraz mniej
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:32, 13 paź 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)
Renia, jak przygotowaliście grunt po wysianie trawnika?
Laliście Roundupem?

Tak ...bo eM pomylił preparat przeciw pędrakom z Roundupem
Nie słyszałaś tej historii?
Specjalnie to bym nie lała.
Przygotowałabym podłoże tak jak Ci pisałam
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:29, 13 paź 2015

Do góry
Kasya napisał(a)
Szukam zdjęcia tulipanowca i nie mogę znaleźć

Widziałaś ... mówiłaś, że taka chudzina
Ogród na glinie 22:09, 13 paź 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Chciałam doradzić Ci wizytę u bozgi ale widzę, ze już tam byłaś
Pozdrawiam

PS U mnie dziś śnieznie

Rozmawiałam dziś z firmą zakładającą trawniki. Pan uważa, że bez Roundupem nie da się. Będę 3 lata wyrywać ręcznie chwasty. A ja nie chcę chemii...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies