Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

Iwk4 10:09, 14 paź 2015

lindsay80 napisał(a)
Rabata po prawej stronie drzwi wejściowych (po lewej stronie będzie bliźniacza): 3 x Miskant Variegatus, 3 x RH Cunningam White, 5x carex Aurea Elata, 6 x kula bukszpanowa, 1 x Miłorząb Mariken.

Myślę jeszcze co ostatecznie pomiędzy te buksy - jest tam po 50 cm wolnej przestrzeni, a pomysłów jest kilka: runianka, konwalnik, Evergold, Ice Cream, ptasie łapki, żurawki limonkowe ... co obstawiacie?

Edytko, zaciekawiła mnie aurera elata. Napiszesz mi o niej coś więcej ?
ren133 10:58, 14 paź 2015

lindsay80 napisał(a)
grupa bezfirankowych rosnie w siłe.
Ale chyba wypowiedziały się w większości osoby posiadające nowoczesne domki, a tam to pasuje jak najbardziej.

Ja też mam zasłony ... a mój dom do nowoczesnych się nie zalicza
bdan 11:02, 14 paź 2015

Dobra, bo w końcu te firany poleci zdejmować .

Ja mam okna i z firanami, i bez firan. Jak mi serby podrosną i będę je tylko widzieć, a nie zabudowania, to w kolejnym pomieszczeniu zdejmę firany.
Chyba, że nie będę nadążać z myciem okien, bo jednak firanki niedoskonałości tuszują .
frezja 13:40, 14 paź 2015

bdan napisał(a)

bo jednak firanki niedoskonałości tuszują .

prawda,prawda

nawigatorka 13:58, 14 paź 2015

bdan napisał(a)
firanki niedoskonałości tuszują .

To akurat fakt.wlasnie wrocilam z ogrodu bo okna na zewnatrz mylam a u mnie to robota na dwa dni i jeszcze troche o wspinaczke zahacza. Moje okna prawie wszystkie (poza trzema) siegaja do podlogi a dzieci doswiadczaja je wszystki czym sie da wiec wlasciwie nigdy nie sa czyte i trzeba sie do tego przyzwyczaic albo...zalozyc firany.
Filemon24 14:02, 14 paź 2015

bdan napisał(a)
Dobra, bo w końcu te firany poleci zdejmować .

Ja mam okna i z firanami, i bez firan. Jak mi serby podrosną i będę je tylko widzieć, a nie zabudowania, to w kolejnym pomieszczeniu zdejmę firany.
Chyba, że nie będę nadążać z myciem okien, bo jednak firanki niedoskonałości tuszują .

to u ciebie tak trochę jak w Holandii bez tych firan
lojalna_ 14:06, 14 paź 2015

Edytko czy Ty jeszcze cos zamawiasz u pana w Katowicach? Tak pytam bo we wtorek jade po platana jakby co
Efffa 18:55, 14 paź 2015

oglądałam Twojego"maxa" rozumiem ze taka wielkosc ze względu na krzaki?
inag 22:31, 14 paź 2015

lindsay80 napisał(a)

Zaraz się okaże, że naprawdę jestem w firankowej mniejszości

To razem jesteśmy w tej mniejszości Ja mam firany prawie wszędzie i bardzo je lubię. Tylko bez żadnych wzorów ale takie delikatne mgiełki. Próbowałam kiedyś je ściągnąć ale po pierwsze każdy ślad na szybach mnie wkurzał i wciąż latałam z płynem do mycia a po drugie czułam się jak podczas remontu To chyba nie dla mnie.
lindsay80 11:46, 15 paź 2015

anabuko1 napisał(a)
Na szkodnikach się nie znam
a ja firanki mam wszędzie, jakoś je lubię
To macham zza firaneczek

To mamy podobnie, też lubię, nie mówiąc o moim eMie, który w życiu by się nie zgodził na odsłonięte okna.
Dziękuję za cenne info o jabłoni - teraz wiem, że w Twoim ogrodzie wiosną będę ją mogła podziwiać, bo moje to na razie kilka gałązek, efektu nie będzie pewnie przez najbliższe kilka lat.