Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "bdan"

Lawendowy zawrót głowy 06:52, 01 kwi 2015

Do góry
I ja również gratuluję. Jak szybko te stronki Ci lecą.
Ogród z łezką II 20:08, 31 mar 2015

Do góry
bdan napisał(a)
Kasiu a nie chciałaś tych umberek posadzić w dalszej odległości od ogrodzenia.
Ja u siebie miałam dylematy, żeby moje przesadzić, bo miałam obawy, czy na starość dam radę utrzymywać tuje u siebie pod umberkami, jak one będą mieć te koronę od 2-5 m.
Jakbym miała odsunięte dalej, to kiedy nie miałabym juz sił, to tuje mogły by rosnąć swobodnie. Niezbyt to wyglada jak drzewo wchodzi w pas tujek i nawzajem sie deformują.
Ty masz tuje u sąsiada, być może będą je zawsze przycinać. Ja jakbym jeszcze raz sadziła (może swoje na jesień przesunę), to zrobiłabym większą odległość i dałabym i przestrzeń i 100% niezależność od innych nasadzeń. Nie wiem czy zwróciłaś uwagę na umberke w Wojsławicach, jaka była duża.

https://ogrodowisko.pl/watek/4818-moj-skromny-ogrod?page=245 (tu moje rozważania).

Zobacz sobie w grafice google jakie one mogą być duże.

Mam nadzieję, ze swoim postem Cię nie uraziłam.

Edit. Zaglądam raz jeszcze, nie widzę dokładnie ale być może z drugiej strony ogranicza Cie dom.

Coś Ty, jakie uraziłaś???

Nie mogę posadzić ich dalej w głąb trawnika, ten szpaler prowadzi do drugiej bramy, nie było by przejazdu. Muszą tak rosnąć, inaczej się nie da...najpierw miałam zamiar je posadzić jeszcze bliżej, za obrzeżem z kostki...
Sąsiedzi bardzo dbają o iglaki, zresztą o inne rośliny też. Przycinają je systematycznie, nieraz nawet dwa razy w roku. Kiedyś pokazywałam jakie mają piękne topiary...
Jak za bardzo urosną korony, to przytnę najwyżej...ale mają sporo miejsca do siatki, myślę, że metr...na razie starczy.

Pamiętam tę Umbrę w Wojsławicach...nie mogę dopuścić żeby taka u mnie dorosła, przelazła by korona do sąsiadów...

Ogród z łezką II 19:41, 31 mar 2015

Do góry
Kasiu a nie chciałaś tych umberek posadzić w dalszej odległości od ogrodzenia.
Ja u siebie miałam dylematy, żeby moje przesadzić, bo miałam obawy, czy na starość dam radę utrzymywać tuje u siebie pod umberkami, jak one będą mieć te koronę od 2-5 m.
Jakbym miała odsunięte dalej, to kiedy nie miałabym juz sił, to tuje mogły by rosnąć swobodnie. Niezbyt to wyglada jak drzewo wchodzi w pas tujek i nawzajem sie deformują.
Ty masz tuje u sąsiada, być może będą je zawsze przycinać. Ja jakbym jeszcze raz sadziła (może swoje na jesień przesunę), to zrobiłabym większą odległość i dałabym i przestrzeń i 100% niezależność od innych nasadzeń. Nie wiem czy zwróciłaś uwagę na umberke w Wojsławicach, jaka była duża.

https://ogrodowisko.pl/watek/4818-moj-skromny-ogrod?page=245 (tu moje rozważania).

Zobacz sobie w grafice google jakie one mogą być duże.

Mam nadzieję, ze swoim postem Cię nie uraziłam.

Edit. Zaglądam raz jeszcze, nie widzę dokładnie ale być może z drugiej strony ogranicza Cie dom.
Twardy orzech do zgryzienia - moje ogrodowe rozterki i marzenia 19:25, 31 mar 2015

Do góry
bdan napisał(a)

Aga co to są za klony?

Danusiu,
przepraszam, że się wtrącę zamiast Agnieszki, ale akurat czytałam na pierwszej stronie, że są to klony Red Sunset
Twardy orzech do zgryzienia - moje ogrodowe rozterki i marzenia 19:13, 31 mar 2015

Do góry
jalos napisał(a)

Aga co to są za klony?
Lawendowy zawrót głowy 08:51, 30 mar 2015

Do góry
bdan napisał(a)
Jola jak u ciebie choiny kanadyjskie po zimie wyglądają? Wszystko ok.

Danusiu dwie uschly zupelnie obawiam sie ze to sprAwka Fidka. Reszta piekna gesciejsza. Ale choiny ida w inne miejsce poniewaz Fidek tam biega i nie ma dla nich litosci. Zastapia je serby one to prztrzymaja. Jak dostane wyzsze tuje od moich to tez kupie i przesadze , bo juz mnie widok drogi i sasiadów mierzi......czekac mi sie nie chce az urosna ......ja mam mały plac wiec te szachy sa znosne
Lawendowy zawrót głowy 08:23, 30 mar 2015

Do góry
Jola jak u ciebie choiny kanadyjskie po zimie wyglądają? Wszystko ok.
Na Łowieckiej 13:27, 26 mar 2015

Do góry
bdan napisał(a)
Raz jeszcze dziękuję.

Och te słodycze, z jednej strony staram się ich nie jeść, z drugie na święta trzeba coś upiec, a potem mąż to musi sam zjadać. I tak go sobie "poddtruwam"

Ja już nawet się nie staram bo i tak nic z tego
Zapomniałam tylko napisać, że ten torcik pierwszego dnia trochę się kruszy przy krojeniu (jak to beza), ale zdecydowanie wart jest grzechu
A gdyby ktoś tak chciał mnie podtruwać to proszę bardzo Nie mam nic przeciwko
Na Łowieckiej 13:13, 26 mar 2015

Do góry
Raz jeszcze dziękuję.

Och te słodycze, z jednej strony staram się ich nie jeść, z drugie na święta trzeba coś upiec, a potem mąż to musi sam zjadać. I tak go sobie "poddtruwam"
Na Łowieckiej 13:04, 26 mar 2015

Do góry
bdan napisał(a)
Ilona jak już tak u Ciebie siedzę to napisz proszę jaki jeszcze przepisy oprócz musowo-czekoladowego polecasz.
Musowe chcę zrobić na święta i jeszcze jedno potrzebuję.

To mam dla ciebie coś, co szybko się robi (Nie licząc czasu w piekarniku), mało naczyń do mycia i jest równie ciekawe w smaku, inne od tych już utartych przepisów. Posmakuje zwłaszcza kawoszom Robiłam je już dziesiątki razy i na pewno się udaje zawsze.
Poniżej link do przepisu (tylko, że wg mnie godzinka w piekarniku dla bezy to za mało. Po godzinie w środku jest miękka a ja nie lubię czuć białka. Trzymam zawsze 1,5 godziny) i patrz na jaką stronę papieru do pieczenia wykładasz bezę, Musi być ta śliska, inaczej będziesz miała trudności z jej odklejeniem Wiem z doświadczenia

http://www.mojewypieki.com/przepis/tort-bezowo---kawowy

(I ja nie zostawiam nigdy na noc bezy w piekarniku. Mascarpone z kawą przekładam zaraz po wystygnięciu bezy)

Mam nadzieję, ze będziesz zadowolona
Na Łowieckiej 12:44, 26 mar 2015

Do góry
Ilona jak już tak u Ciebie siedzę to napisz proszę jaki jeszcze przepisy oprócz musowo-czekoladowego polecasz.
Musowe chcę zrobić na święta i jeszcze jedno potrzebuję.
Na Łowieckiej 10:13, 26 mar 2015

Do góry
bdan napisał(a)
Ilona bardzo Ci dziękuję. Muszę kombinować, czy go gdzieś nie dołożyć

Kombinuj, kombinuj a jak wykombinujesz to daj koniecznie znać
Na Łowieckiej 09:50, 26 mar 2015

Do góry
Ilona bardzo Ci dziękuję. Muszę kombinować, czy go gdzieś nie dołożyć
Na Łowieckiej 08:54, 26 mar 2015

Do góry
bdan napisał(a)

Ilonko co to jest?

To moje oczko w głowie klon polny carnival
Na Łowieckiej 07:13, 26 mar 2015

Do góry
inag napisał(a)

Ilonko co to jest?
Asi ogródek pod świerkami 13:44, 25 mar 2015

Do góry
bdan napisał(a)
Ładne są

Cieszę się, że udało mi się ładne kupić - nie ma to jak sprawdzone źródło .Teraz tylko przytnę i na rabatę
Asi ogródek pod świerkami 13:39, 25 mar 2015

Do góry
Ładne są
Asi ogródek pod świerkami 13:36, 25 mar 2015

Do góry
bdan Hortensje 3 letnie zamawiałam Limlighty oczywiście - nie potrafię ocenić ale wydaje mi się, że ładne są . Jak sądzicie?
Działka wkoło Lubczyka :) 13:33, 25 mar 2015

Do góry
bdan napisał(a)
Kasiu widzę, że towarzystwo kwiatowe dla roślinek opracowałaś. Muszę zgapić Ciebie

Proszę bardzo zgapiaj do woli
Asi ogródek pod świerkami 13:31, 25 mar 2015

Do góry
Asiu a ilu letnie masz te hortki i jaka odmiana?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies