Szalona babcia to i musi być szalony Muminek Anek rób zdjęcia, nagrywaj filmiki za kilka lat Felek będzie miał wspaniałą pamiątkę jak tańczył kaczuchy z ukochaną babcią
Kule bywają w marketach. Spróbuj jakoś bez kilofa gdzieś go umieścic albo powieś na drzewie . Słoninkę z ziarnem Mariusz wlewa w plastikowe butelki a jak juz zastygnie kroi w kawałki i wiesza na drzewach, trzeba tylko uważac bo koty bardzo zainteresowane tym przysmakiem.
Ja jutro kilof biorę i montuję karmnik. Wiem, że póżno ale ciągle na wszystko brak czasu...praca od rana do wieczora,pęd nie wiadomo za czym i człowiekowi umykają takie niby błahe a zarazem ważne sprawy
Słonecznik i płatki owsiane mam. Zastanawiam się w co włożyć przetopioną słoninkę z ziarnami? Gotowe kule dla ptaków sprzedają w takich siateczkach ale gdzie je dostać?
Jeszcze życzenia i bale Sylwestrowe przed nami a od stycznia pewnie wielu ogrodników zacznie planowanie wiosennych zmian i będzie w wielu wątkach burza mózgów
W lutym zaczniemy szukać wiosny w ogrodzie, pewnie na Dolnym Sląsku będziemy najszybciej obserwować krokusy i przebiśniegi
Możesz jeszcze mnie dopisać do listy uwielbiam śnieg i mróz (tak do -10 w nocy). Nawet odśnieżanie lubię o ile nie muszę tego robić o 5tej rano zresztą ja tylko silnego wiatru nie lubię... pada deszcz to się cieszę, świeci słońce jeszcze bardziej buźka mi się śmieje
Bożenko to chyba tęsknota za dzieciństwem... Sanki, narty ze sprężynkami, kulig z ogniskiem, jazda figurowa na pobliskim stawie z wszystkimi dzieciakami z ulicy...
Dzisiaj z tego wszystkiego są tylko plany na kulig ale potrzebny do tego duży opad Może i na łyżwy się wybiorę? Staw jest, figurówki gdzieś na strychu leżą