Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 22:15, 28 gru 2014

Ivvvona napisał(a)
U mnie ptasia stołówka czynna ale stołowników brak na razie, jeszcze się nie zlatują. U nas mróz ok. -8 i zimny wiatr. Dziś przykryłam wrzosy, bo śniegu praktycznie nie ma. Pozdrawiam poświątecznie

muszą zauważyc że stołówkę zrobiłas. U mnie tez zimno nawet po domu ma sie wrazenie ze wiatr chodzi.
polinka 22:20, 28 gru 2014

Ja jutro kilof biorę i montuję karmnik. Wiem, że póżno ale ciągle na wszystko brak czasu...praca od rana do wieczora,pęd nie wiadomo za czym i człowiekowi umykają takie niby błahe a zarazem ważne sprawy

Słonecznik i płatki owsiane mam. Zastanawiam się w co włożyć przetopioną słoninkę z ziarnami? Gotowe kule dla ptaków sprzedają w takich siateczkach ale gdzie je dostać?
Bogdzia 22:27, 28 gru 2014

polinka napisał(a)
Ja jutro kilof biorę i montuję karmnik. Wiem, że póżno ale ciągle na wszystko brak czasu...praca od rana do wieczora,pęd nie wiadomo za czym i człowiekowi umykają takie niby błahe a zarazem ważne sprawy

Słonecznik i płatki owsiane mam. Zastanawiam się w co włożyć przetopioną słoninkę z ziarnami? Gotowe kule dla ptaków sprzedają w takich siateczkach ale gdzie je dostać?

Kule bywają w marketach. Spróbuj jakoś bez kilofa gdzieś go umieścic albo powieś na drzewie . Słoninkę z ziarnem Mariusz wlewa w plastikowe butelki a jak juz zastygnie kroi w kawałki i wiesza na drzewach, trzeba tylko uważac bo koty bardzo zainteresowane tym przysmakiem.
Mathildis 22:58, 28 gru 2014

Polinka a może taki patent:
http://4.bp.blogspot.com/-98HHug2OpsI/UufNCU_CmTI/AAAAAAAAJ9o/OLa-gJMhQiE/s1600/DSC00263.JPG
http://www.zielonyogrodek.pl/images/media2/209487b_karmnik_z_grejpfruta_diy.jpg
polinka 22:59, 28 gru 2014

Bożenko i Aniu dzięki wielkie za podpowiedzi Jutro będę działać.
Urszulla 09:47, 29 gru 2014

Jakie fajne patenty na Twoim wątku
U mnie pokrywa śnieżna się zwiększa. Nareszcie, bo dziś ma być najzimniejsza noc. Sklepik z pieczywem przyjechał z rana więc zakupy zrobiłam pod własnym domembo pieczywa i mąki po świętach braki tak leniwie rozpoczęłam dzień
Mariusz 10:50, 29 gru 2014

Ochotka dla rudzika dobry pomysł, byle inne ptaki mu nie wyjadły. U nas też raz został, wówczas część zimy przetrwał w szklarni, wlatywał chyba przez uchylone okna.
Posypało pięknie śniegiem, muszę wybrać się do arboretum i podpatrzeć zimujące ptaki, może i w tym roku jest rudzik, choć tak jak piszesz - lepiej aby odleciał. Raz znalazłem zimą zdechłego - chyba pisałem - w zasadzie te które zostają w większości dają sobie radę, tak więc nie martw się na zapas. Jeśli jednak luty ostro przymrozi, to szanse przetrwania będzie miał małe. Ciekawe czy skubałby słoninę.
Pozdrawiam
Agania 11:05, 29 gru 2014

Twój rudzik, to prawdziwy ślicznotek
Pszczelarnia 11:07, 29 gru 2014

3 orzechówki na raz. Tego jeszcze nie było na stole ogrodowym.
Margarete 12:03, 29 gru 2014

Bogdzia napisał(a)
Jest dośc zimno a mój rudzik nie odleciał. To jego dzisiejsze zdjecie.Martwię sie o niego.

U mnie tez poza sikorkami do karmnków przyszedł jeden rudzik, wyjadał resztki spod drzewa, zawsze sypie też garść pozywienia na ziemie pod karmnikami i on tam jadł. Także nie tylko u ciebie został "zimolubny" rudzik, u mnie też.