Nom, długo myslałam czy dawać pomarańcze, jak w zeszłym roku, czy nie... no nie mogę się zdecydować. Najwyżej jeszcze domówię. Ale w donicach chyba się znajdą. Lubię jak wyłażą w takiej gęstwinie już od początku kwietnia Tęsknię za kwietniem...
nie ma! ...zwłaszcza jak takie listy sie pojawiaja ...moja paczuszka czeka na poczcie ...zaraz lece odebrac ...sadzenie w sobote .....i chyba jeszcze domówie ...miotam sie z myslami
Miałam nic w tym roku nie sadzić, ale jak popatrzyłam na pęd ku cebulom, w końcu jak zwykle stało się inaczej, nie wiem jeszcze czy w gruncie czy w donicach...ale z oferty niezawodnej gartenea http://gartenea.pl/31-tulipany
wybrałam takie:
Black Parrot
Inzell Parrot
Rococo
Super Parrot
Daytona
Prince
Sapporo
National Velvet
Jan Reus
Weisse Berliner
Exotic Emperor
Dolls Minuet
Esperanto
ueen od Night
Menton
Montreux
Allium Gladiator
Czy jest coś co powstrzyma ogrodnika od niekupowania? Chyba nie ma.
Sadzenie pokażę jak przestanie padać, u nas siąpi.
Rozgrzeb żwirek, zobacz czy nie sosna nie jest zbyt głęboko posadzona i jeśli masz szmatę pod żwirem to przynajmniej w obrębie drzewa (pół metra) ją wytnij. Jakie kamienie są wysypane? Jeśli to wapień to mógł zmienić pH podłoża, zamulić glebę, szmata mogłą spowodować gnicie podstawy korzeni. Sprawdź to.
Zarastają, ale wycinamy i jest ok, ale to nasze zaplanowane działanie ma związek z zabawami dziecka, które ma mieć sam trawnik do zabawy, aby nie ulec kontuzji przy upadku na kamień w trawniku. Ozdobna rola kamienia już w tej chwili nie ma znaczenia.