Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród

Anna i Ogród

Makao_J 11:12, 20 paź 2016

MirellaB napisał(a)

A ja myślałam, że to jeden taki dorodny krzew. Skąd Ty bierzesz te fajne pomysły?
W kwiatostanach nie widać na zdjęciu róznicy między krzewami. Stworzyłaś jeden krzew z kilku odmian. Super

Mirella ten krzak hortki na na fotce to jeden krzak. Dwa pozostałe rosną z boku i jeszcze nie są bardzo widoczne. Kiedyś tam będzie wielka plama różnych hortek ale na razie króluje ta jedna limka.
Makao_J 11:15, 20 paź 2016

Melduję posadzenie cebulowych. W sumie naliczyłam ponad 400 tulipanów, czosnków, krokusów i irysów. I jeszcze mnie kordzi coś dokupić na rabatę pod ścianą domu z tyłu ogrodu. Pogoda się utrzymuje więc może coś dokupię.

Jeszcze szafirki muszę dosadzić tylko nie wiem gdzie.
asiak 11:21, 20 paź 2016

Makao_J napisał(a)

Aniu, chodź do mnie na działkę
Ponad 400 cebul, nieźle
AgataP 11:22, 20 paź 2016

Makao_J napisał(a)
Melduję posadzenie cebulowych. W sumie naliczyłam ponad 400 tulipanów, czosnków, krokusów i irysów. I jeszcze mnie kordzi coś dokupić na rabatę pod ścianą domu z tyłu ogrodu. Pogoda się utrzymuje więc może coś dokupię.

Niezła jesteś, u mnie cebule wciąż czekają... na więcej słonka
ren133 11:24, 20 paź 2016

Makao_J napisał(a)

Zaszalałaś))))
a zdradzisz jakie tulipany i w jakim połączeniu?
Sylvana 11:27, 20 paź 2016

Aniu napisałam pw....jak byś mogła odpowiedzieć....to będę niezmiernie wdzięczna
Anda 11:33, 20 paź 2016

Makao_J napisał(a)

Aniu, wiosną będzie to pięknie wyglądać A szafirki pasują wszędzie
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Makao_J 11:53, 20 paź 2016

Cebule posadziłam dość szybko. Nie wsadzałam w doniczki przed nornicami (liczę że ich nie będzie) więc tylko dołek i już. Kupiłam sprzęt do robienia dołków za 8 zł i jakoś poleciało.

Posadziłam Irysy Reticulata https://en.wikipedia.org/wiki/Iris_reticulata#/media/File:Iris_reticulata.jpg w rogach donic przy tarasie. One mają kwitnąć w marcu więc będę widziała z salonu.

Tulipany miały być w takim kolorze http://cebule-kwiatowe.pl/tulipan-w-kolorze/tulipan-jasnorozowy-50-szt.html ale po nazwie na opakowaniu widzę że mogą być inne - Light Pink. Zobaczymy. Dlatego myślę dokupić jeszcze różowych tulipanów a te co dostałam posadziłam też do donic przy tarasie.

Krokusy Cream Beauty. 100 szt posadziłam wzdłuż rabaty

Czosnki główkowate 60 szt wsadziłam przed dereniami Elegentissima i razem z lawendą i różami The Fair.

Czosnki olbrzymie wsadziłam też ale to cebulki oddzielone od dwóch wielkich więc nie wiem czy w przyszłym roku zakwitną ale może za dwa lata ruszą.

W gratisie dostałam krokusy Rubry Gigant http://cebule-kwiatowe.pl/produkt/krokus-wiosenny-ruby-giant-10-szt.html i je też wsadzę na tą rabatę co reszta krokusów tylko przed cyprysikami.

Wszystkie te cebule są z benexu więc na wiosnę się okaże czy jest wszystko ok z zamówieniem.

Dokupiłam 50 cebul tulipanów żółtych i je posadziłam pod wiśniami piłkowanymi Amanogawa.

To chyba wszystko. Jeszcze szafirki
Makao_J 12:03, 20 paź 2016

Sylvana napisał(a)
Aniu napisałam pw....jak byś mogła odpowiedzieć....to będę niezmiernie wdzięczna

Odpowiedziałam. Mam nadzieję że pomogłam.
Gardenarium 12:18, 20 paź 2016

Polecam ofertę gartenea, dzisiaj u nich zamówiłam tulipany. Miałam nic n ie sadzić, ale nie dało się.

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies