Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

To tu- to tam- łopatkę mam ! 11:39, 11 lis 2019

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Brzozy w barwach starego złota. Mimo niskiej temperatury i pochmurnego nieba, jakoś cieplej na duszy się robi.

Jak ja zaluje, ze mi sie brzoza do ogrodu nie zmiesci! W innym zyciu tez sobie zafunduje taki zagajnik. i takie duze, przestrzenne nasadzenia. czuje sie przestrzen, mozna odetchnac.
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 11:39, 11 lis 2019

Do góry
Bardzo mam jeszcze dużo kolorów o tej porze...
To tu- to tam- łopatkę mam ! 11:37, 11 lis 2019

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Na tej stronie wątku były zdjęcia z bliższej odległości. Jeśli się jutro uda, to zrobię jeszcze bliższe.

Zrobiłam.

Dziekuje raz jeszcze. Najbardziej chyba ten brenpunkt pasuje, https://edelweissperennials.blob.core.windows.net/gallery/0001248_chrysanthemum-brennpunkt.jpeg
ale to raczej chyba nie to, ale na substytut sie nada Dawno mnie tak zadna chryzantema nie trafila

Gosiek, nie znalazlam, ale tez dziekuje Inne fajne sa
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 11:34, 11 lis 2019

Do góry
mira napisał(a)

No tak to można sadzić robota idzie.

Piękne kadry ogrodu - szukam czegoś krzaka pod świerk na suche dość miejsce i podglądam u Ciebie.

W słonecznym miejscu:
Ognik daje radę, irga, jałowce, pięciorniki, liguster, krzewuszki, karagana, bzy, leszczyny, forsycja.
U mnie tu jest najbardziej sucho

W cieniu gorzej - u mnie dają radę cienioluby (azalie japońskie zwłaszcza, irgi, trzmieliny, cisy,) ale mocno leje, nawoże, dosypuje ziemi i ściółkuje liśćmi.
Oswajanie ogrodowe, czyli work in progress 11:32, 11 lis 2019

Do góry
mira napisał(a)

to właśnie zdjęcie zrobiłam z myślą o Tobie i Dicky powiedziała że to nie wirus
zresztą sporo dalii miało choć jakie plamy na liściach

podziwiam ogrom Twoich prac - w dość trudnych warunkach pogodowych

Miro, bardzo dziekuje. Tak duzo mam takich dziwnych plam na lisciach, ale tez sa prawdziwe maziaje. Wszystkie pieknie rosly i kwitly, poza tymi w cieniu, w trudniejszych warunkach, ale te akurat zadnych maziai nie mialy.
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 11:30, 11 lis 2019

Do góry
yolka napisał(a)
Piękna jesień, Słoneczko dziś było u Ciebie, super, jeszcze grzeje.

Dziękuję

Ale dziś to dopiero jest kolorowo bo słońca dużo więcej jest. Aż się chce biegać po ogrodzie

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 11:27, 11 lis 2019

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Kasiu, śliczne widoki z ogrodu zapodałaś. Cały czas coś dorabiasz, uzupełniasz w ogrodzie - podziwiam. Uściski dla Cię

dzięki Aguś, więcej teraz odpoczywam niz tworzę, ale jak coś mi wpadnie do głowy to dostaje niezłego kopa Widoki w ogrodzie mnie odprężają, czuje harmonie i to mnie strasznie cieszy
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 11:17, 11 lis 2019

Do góry
Katkak napisał(a)

Też wydaje mi się, że to jest przyczyna. Było intensywnie jak nigdy i teraz jest zmęczenie materiału. Przerzuciłam się na dom- Fifi ms wreszcie własny pokój i fajny stolik zrobiłam. Potem pokażę. Kuruj się, buziaki.

Czasem trzeba trochę odpuścić by znów znaleźć siły
Po odpuszczeniu znów doznała przypływu sił, w końcu skręciłam legary pod podłoge w salonie, czekam teraz na pogodę z malowaniem.

Jestem też już w 3/4 harcówki Darii. Nie mam jak na razie pomalować desek bo leje - drziczki robiłam w piwnicy to pomalowałam - taki będzie kolor domku jak one są pomalowane
Przedziwny Ogród 11:16, 11 lis 2019

Do góry
AgataM napisał(a)
Taki mały cosik wczoraj był w moim ogródku...

Wygląda rzeczywiście na małego zaskrońca. Gdy się wykluwają są wielkości sznurówki do buta. Ten tutaj ma dziwna głowę
Działka prawie w Borach Tucholskich 11:03, 11 lis 2019

Do góry
miałem zapaść w sen zimowy ale jakoś nie wyszło (wspominki też chciałem usunąć ale jak zwykle przegapiłem)

Przedziwny Ogród 10:48, 11 lis 2019

Do góry

Przedziwny Ogród 10:46, 11 lis 2019

Do góry

Przedziwny Ogród 10:44, 11 lis 2019

Do góry
Troszkę wspomnień złotej jesieni.....

Szmaragdowy Zakątek 10:30, 11 lis 2019

Do góry
Przed wejściem do Escape room cztery panie detektyw….. „ agent z spódnicy”, „szpieg samica”…jak zwał tak zwał, w każdym razie – 4 super kobitki, udały się na krótki spacer, wieczorową porą po Łodzi oraz do fajnej knajpki/pizzerii celem poplotkowania i wrzucenia na rusz czegoś smakowitego.

Super spędzone popołudnie, smaczne jedzonko, wspaniałe towarzystwo i fantastyczna przygoda !!!
Dziękuję moje Lejdis!
Szmaragdowy Zakątek 10:28, 11 lis 2019

Do góry
Dzień z życia Sherloka.
Dlaczego? Bo ekipa łódzka odwiedziła Escape room pod jakże wymowną nazwą „Zbrodnia”.
Fantastycznie spędzony czas. Pokój z naprawdę dużą ilości różnorakich zagadek: logicznych i kryminalistycznych.
„Miejsce akcji” fajnie zaaranżowane, nie zła fabuła, oprócz klucza do wyjścia szukałyśmy również zabójcy. Bardzo sympatyczna obsługa – panowie (psss…same ciacha), którzy w każdej chwili służą podpowiedzią i pomocą.
Jednym słowem nie było nawet sekundy nudy!!! I ta eksplozja radości gdy udało mam się wyjść z zamkniętego pokoju dosłownie w ostatniej sekundzie ustalonego czasu.

Ogród bez reguł 10:22, 11 lis 2019

Do góry
Iwona zapędziłaś mnie do narożnika i jeszcze krótkie odpowiedzi... Spróbuję, ale czasem bez rozwinięcia tematu można wysnuć mylne wnioski...

1. Ot, taka dwoistość natury, sama się nad tym często zastanawiałam. Chyba kanciaste łatwiej mi było zaprojektować i wykonać, a nasadzenia maskuję tę geometrię.
2. Pinów Ci żadnych nie wrzucę, bo nie mam . Gabionów nie lubię, bo: siatka - klatka, sztywne, sztuczne. Kamień - lubię. Drewno lubię. Podoba mi się też beton imitujący drewniane deski - np. w ścieżce z kamykami. Nie lubię zmian o charakterze rewolucyjnym - zdecydowanie wolę ewolucję. Mam wrażenie, że jestem dość konserwatywna.
3. Ogród ma być kameralny. 2 osoby to stały skład, w porywach 4-5. Leżak, książka, palenisko - tyle mi do szczęścia wystarczy.
4. Tunel jest dla pomidorów i bakłażanów. 2 skrzynie wystarczają. Kompostowniki są składane, w każdej chwili można je zredukować lub rozstawić, w zależności od potrzeb.
5. Miejsce do siedzenia - na planie 16. Cień, ale dopiero od wczesnych godzin popołudniowych. Planuję postawić tam pergolę z opcją zadaszenia / zacienienia.

Przez większość dnia na całości nie ma cienia
Trawnik spalony / zniszczony nawozem 10:00, 11 lis 2019

Do góry
Nie wiem niestety, jakie jest ph. Załączam jeszcze zdjęcia trawnika z góry.

Ogród w remoncie 09:43, 11 lis 2019

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Spójrzcie proszę czy ma sens to co wymyśliłam

Ale i na rysunku Twój żywopłot nie biegnie prostopadle do ulicy, tylko tworzy ostry kąt na tej nowej działce?
Choroby i szkodniki magnolii - Magnolia 06:46, 11 lis 2019

Do góry
janosikseba napisał(a)
Witam proszę o radę w sprawie magnoli pięknie kwitnie ale latem jej liście są jakby przykurzone obok mam inną magnolię ok 4m i jej liście są soczyście zielone jest to inny gatunek. Prosze o pomoc ! Z góry Serdecznie dziękuje !!!

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 23:08, 10 lis 2019

Do góry
Johanka77 napisał(a)
Skarpa + Stipa = Miłość ❤️

cudne!
I zmrożony zagajnik brzozowy na tle nieba mega romantyczny.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies