Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Doświadczalnia bylinowo-różana 20:04, 11 paź 2019

Do góry
Anda napisał(a)

To dla Ciebie mam trochę szersze wydanie mojego przedogródka.

Na rabacie pod oknem rośnie lawenda z boku, Summer Song wraz ze ślazami, weigelia którą wymieniam na Lady Emma H., Sedum, bylica Nana oraz Pennisetum Little Bunny, no i wiosną widoczne czosnki.

Wiosna

Na rabacie przy domku rowerowym rośnie lawenda.

Teraz widzę, że pomyliłam Twoją bylicę z szałwią Berggarten
Ale miałaś śliczną lawendę swoją muszę chyba niżej ciąć z boku, w taką kulkę
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 20:00, 11 paź 2019

Do góry
Karola , idziesz jak petarda !
Niewiem, czy ogarnę dorzucić coś od siebie ...heheh

Po kolei .. Łazienka ( dobrze kombinujesz ) wrzucę od siebie zdjęcie pomocniczo bo chcesz podobny układ :
Sory za sajgon , spontanicznie wyszło. Moja ma też ok 8m2( 2 *4m) okno na węższej.

Zestaw podtynkowy : Grohe , dom mam Kanadyjkę jak Dorii ,stelaż obrobiony z drzewa do budowy domu + osb + gips karton
Wszystko zaciągnięte przeciwwilgociowo , i na to płytki 0,75 na 0,75 ciężkie jak cholera na ścianach zreszta też.
Trzyma się elegancko.
Wanna jak widać pod skosem , ale leżąc w niej jestem 0.5 m od kibelka.
Nie czuję dyskomfortu
Walk in - najdłuższa szyba 1,2 m chyba i odpływ liniowy. Podkute w płycie fundamentowej.

Co do sąsiadów to przybij piątkę !
Regularnie mam wojnę z emerytem który nie dość ze ma siatkę w swojej granicy, to każe mi 0,5 m od siatki nic nie dotykać bo to miedza.
Masakra , nawsadzałam mu że nie dość że tyle lat po mojej stronie pies z kulawą nogą nie chodził i pielił i dbał o teren przy ogrodzeniu a po swojej tym bardziej .
To teraz kiedy mieszkam nie pozwolę żeby mi zarastało szajsem.
Takie myślenie nic przez lata sie nie zmieniło, po prostu olewam go, jak mnie znowu wkurzy to pytam wprost czy chce wojny ?
Bo rząd 20 m drzew ma przy siatce blisko, wiec jak chce ich nie mieć to jest na najlepszej drodze.
Hehhe , czasem trzeba byc takim sku..... bo nie idzie z ludźmi żyć .
Dlatego tak bardzo chcę żeby coś rosło bo nie mogę na nich patrzeć.
Ogólnie dziwni ludzie. Takie alieny.

Z drugiej strony granicy kspoko ludzie ale przy wznowieńiu okazało się ze 1,5m sobie przytulili .
Ale uznali nowe granice i na wiosnę juz po ńowemu się grodzę.

Także nie ma co olać takie typki , prawo jest po twojej stronie masz porządek w papierach i wiesz gdzie ma być ogrodzenie i wara im od tego. Niech sie plumkają.

Buziaki !

W ogródku emerytki 19:58, 11 paź 2019

Do góry
Przedstawiam Wam nowych członków naszej kociej rodziny.
Kotka trikolorka, która się do nas przybłąkała, urodziła na strychu 5 koteczków.
Trzy poszły do nowych domów, na pozostałą dwójkę nie było chętnych.
Więc zostają z nami, przy 4 kotach 2 więcej nie robi już różnicy
Nasze koty przyjęły maluchy bez problemu
To koteczka Nutka

A to koteczek Czarnuszek

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 19:46, 11 paź 2019

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
U mnie słonecznego ni ma, ale za fotki bardzo dziękuję.
...do usług

W cieniu - zacieniona 19:41, 11 paź 2019

Do góry
Jaki wysyp grzybów, Bogusiu nie musisz wybierać się na daleką wędrówkę do lasu

Spacerowe fotki z nad jeziora piękne i klimatyczne

Moja działka na Dębowym Lesie 19:39, 11 paź 2019

Do góry
Na pozostałe posty odpowiem może jutro...
Na weekend odpoczywam nad innym jeziorkiem
Z pozdrowieniami j. Białe.
Sorry zdjęcia z tel.to nie są piękne.
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 18:59, 11 paź 2019

Do góry
Johanka77 napisał(a)
Pamięta ktoś ten widok? ❤️❤️❤️

szczękę zbieram z podłogi
Malutki pod lasem 18:53, 11 paź 2019

Do góry
Mam jeszcze kilka portretów roślinek z zeszłego tygodnia, kadrów szerszych brak, bo wszystko wygląda słabo po tym sezonie...
W moim małym ogródeczku - Dorota 18:47, 11 paź 2019

Do góry
Dziś spacerowałam po "Przedziwnym ogrodzie".
Zachęcam do odwiedzin ogrodu Agatki jest tam teraz cudowna jesień.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/8113-przedziwny-ogrod?page=374#post_9

Malutki pod lasem 18:42, 11 paź 2019

Do góry
W niedzielę mała niespodzianka, od października nie ma busów do Krakowa, więc chcąc czy nie musiałyśmy dojść do najbliższego miasta - Skały i tam czegoś szukać. Byłyśmy w Krakowie dość wcześnie, zostawiłyśmy plecaki w poczekalni i jeszcze obeszłyśmy Stare Miasto
W domu byłam późno, ale wypoczęta, zrelaksowana, pozytywnie wymęczona chodzeniem, tak jak lubię
Od poniedziałku niestety szara rzeczywistość.
Przedziwny Ogród 18:40, 11 paź 2019

Do góry
No nie mogę się oprzeć, żeby nie pokazać więcej cudownych miejsc z tego ogrodu.

Malutki pod lasem 18:38, 11 paź 2019

Do góry
W sobotę miałyśmy dłuższą trasę, prawie 21 km.
Zaczęłyśmy od Zamku w Ojcowie, później Maczuga Herkulesa i Zamek w Pieskowej Skale, a wracałyśmy przepiękną Doliną Sąspowską. Wszystko byłoby cudnie, gdyby nie całodzienny deszcz, co sprawiło, że po kolana byłyśmy w błocie
Mimo wszystko zakochałam się w tych miejscach i już kombinuję kiedy zabrać rodzinkę
Malutki pod lasem 18:35, 11 paź 2019

Do góry
W poprzedni piątek skoro świt udałam się na pociąg do Krakowa. Z wielkim plecakiem na plecach, jak za starych czasów Zapowiadał się super, doroczny, babski wyjazd i tak też było. Trzeci rok z rzędu z koleżankami zostawiamy dzieci i mężów i śmigamy gdzieś sobie. Tym razem nie szło nam od początku, do tego powoli się ekipa wykruszała i suma summarum pojechałyśmy we trzy. Punkt zbiórki - dworzec w Krakowie, a potem bus do Ojcowa. Noclegi zamówione w samym Parku Narodowym.
Na miejscu byłyśmy już około południa, piątek był cudny słoneczny. Zrobiłyśmy małą trasę na rozgrzewkę, około 11 km. Zwiedziłyśmy Jaskinię Łokietka i wieczorem popijałyśmy rum w drinkach
Przedziwny Ogród 18:31, 11 paź 2019

Do góry

Malutki pod lasem 18:29, 11 paź 2019
Do góry
AnnaCh napisał(a)

Fajna rabatka będzie, też lubię takie linie Tata super, brawo dla niego
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 18:24, 11 paź 2019

Do góry
Johanka77 napisał(a)
Pamięta ktoś ten widok? ❤️❤️❤️

Ach.. ale bajunia... Cudownie na tej Twojej skarpie
Przedziwny Ogród 18:24, 11 paź 2019

Do góry
Dziś pokręciłam się trochę po pięknym, jesiennym ogrodzie Agatki.

Życie w wiejskim ogrodzie 18:14, 11 paź 2019

Do góry
Agania napisał(a)
Jak Ty to robisz, że Twój ogród zawsze pełen słońca, można czerpać wiele energii patrząc na energetyczne zdjęcia
Ogród piękny w całokształcie, w donicach i jak zawsze niezwykle kolorowo
Warzywnik aż kipi od wszelkiego dobra

Twój ogród to beststeller w swojej klasie

Pozdrawiam Przemku

Agatko staram się zawsze robić zdjęcia przed zachodem słońca, zabawa światłem i cieniem. Niestety nie zawsze mam przy sobie aparat by uchwycić chwile a te jak wiadomo są ulotne, obrazy zostają w pamięci lecz na krótko. Lubię robić zdjęcia ale brakuje mi dobrego sprzętu i wykształcenia w tym kierunku więc pstrykam amatorsko.

Dziękuję za piękne słowa. Flirt liści na murawie ...

Wzgórze chaosu 17:58, 11 paź 2019

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Bardzo dziękujemy za miłe towarzystwo i piękne prezenty
Jesteście super, buziaki

Gosiu wycieczka do Was była niesamowita Stęskniło mi się za Ogrodowym towarzystwem i Muszkieterkami! Jak zwykle złapałyśmy fazę i śmiechom w podróży nie było końca. Pogoda nam sprzyjała, tak słonecznej i ciepłej niedzieli dawno nie było o tej porze roku. Wasz ogród na żywo urzeka jeszcze bardziej niż na najładniejszych zdjęciach. A określenie Sylwii, że to bombonierka wykwintnych pralinek jest jak najbardziej trafne!
Daliśmy ciała jedynie z grupowymi fociami na pamiątkę Tak to jest jak się człowiek "zagada" i "zaogląda". Wspomnienia w głowie zostają i to najważniejsze!

Kilka fotek, Kondzio i Gospodarze. Gosia i Krzysiu zafundowali nam niesamowitą ucztę nie tylko dla ducha, ale też żołądka Stół uginał się od pyszności. A eMuś raz jeszcze dziękuje za paczkę żywnościową

Odpoczynek po uczcie. Łasuch Kondzio zjadł najwięcej pierogów Nie dziwię się, były rewelacyjne! Siedziałam obok niego i też podjadałam ile się dało

Ogrodowe dysputy z Anitką - jej rady jak zawsze dla mnie bezcenne. Każdy wyjazd to oprócz przyjemności ogromna lekcja, w jakim kierunku podążać bez większych potknięć

Moje ulubione kadry okiem... no nie pamiętam... Fotografie wybacz! Ale zapisuję bo piękne i inspirujące!

Cała relacja ze spotkania u Gosi:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/6115-ogrod-cioci-cz-3?page=1326
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies