Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

galgAsia 19:33, 28 gru 2019

Dostrzec niepospolite piękno w pospolitym - oto prawdziwa mądrość i radość życia
Tak myślę i czuję
Pod wpływem Twoich zdjęć i innych też zaczynam tęsknić za wiosną .
sylwia_slomc... 19:38, 28 gru 2019

Pieknie Ci się kolory w ogrodzie w trakcie sezonu wymieniają
Jak tniesz kimono, że taka szeroka dorodna?
Czemu wiąz pod oknem tak podgolony?
Gruszka_na_w... 19:48, 28 gru 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)
Pieknie Ci się kolory w ogrodzie w trakcie sezonu wymieniają
Jak tniesz kimono, że taka szeroka dorodna?
Czemu wiąz pod oknem tak podgolony?

Róże tnę jesienią. Kimono traktuję jak rabatówkę. Po cięciu ma ok. 30-40cm. Nawożę końskim obornikiem.

Wiąz docelowo będzie podkrzesywany od dołu. Potrzebna mi jest tylko jego ulistniona góra, aby przesłonić widok na taras z sąsiednich domów.

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 19:55, 28 gru 2019

galgAsia napisał(a)
Dostrzec niepospolite piękno w pospolitym - oto prawdziwa mądrość i radość życia
Tak myślę i czuję
Pod wpływem Twoich zdjęć i innych też zaczynam tęsknić za wiosną .

Mnie już brakuje koloru. Tęsknię nawet za tymi żarówiastymi.

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
sylwia_slomc... 20:37, 28 gru 2019

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Róże tnę jesienią. Kimobo traktuję jak rabatówkę. Po cięciu ma ok. 30-40cm. Nawożę końskim obornikiem.

Wiąz docelowo będzie podkrzesywany od dołu. Potrzebna mi jest tylko jego ulistniona góra, aby przesłonić widok na taras z sąsiednich domów.

Dzięki
A nie lepiej temu wiązowi zostawić dolną wielopniowość zrobioną z rozgałęzień, a usunąć tylko gałązki z liśćmi by odsłonić pnie?
Widziałam u Miry cudnie tak wygląda
Gruszka_na_w... 21:27, 28 gru 2019

Będzie dobrze. Nóżki mu stopniowo ogołacam.

U Miry jest stary egzemplarz. Mojego nie można radykalnie ogołocić od razu, bo gotów tego nie przeżyć. To 5 letni młodziak.
Nowa12 21:39, 28 gru 2019

O jak miło pooglądać takie podsumowanie. Za żarówiastymi kolorami to ja tęsknię najbardziej . I zatęskniłam za stipą, która mi padła po zimie. W przyszłym sezonie muszę ją mieć .
sylwia_slomc... 21:52, 28 gru 2019

Ogołacaj tylko z tych drobniutkich te grubsze bym zostawiła i potem też ogołacała z tych drobnych.
A kiedy tniesz? Mój jeszcze młodszy, a z maleństwa sadzony
Wendy79 22:19, 28 gru 2019

Pod wpływem takich przeglądów roku, jak u Ciebie Gruszeczko, przebieram nóżkami. Już za chwilę styczeń i zacznę sezon. Plany, plany, plany. Czekam na ciąg dalszy...
kasia1 08:17, 29 gru 2019

Haniu, pozdrawiam serdecznie, dziękuję za podsumowanie. Tęsknię za wiosną. Muszę przystąpić do planu zakupów na 2020.