Dorotko bardzo dziękuję :0
I moje dalie klapnęły szkoda.Jeszcze tyle paków miały, jeszcze tak ładnie , obficie kwitły..
ale cóż sezon nam mija.Tak to już jest ,że przychodzą przymrozki i przesiewają rośliny , kolory i ogrody nam pustoszeją.
Oszronione rośliny wyglądają ładnie.ale dzis jak robiłem im zdjecia to nawet zmarzłam w ręce.
niedzielna trójsklepka - żabia lilia
A dzid klapała
Elu,,ano napsocił nam ten przymrozek....
Ech szkoda.Zawsze za szybko, zawsze za wrześnie.
A tak ładnie jeszcze kwitły..i tyle pąków miały..Ale cóż,, taki mamy klimat.
Możesz już wykopać dalie.A możesz jeszcze na trochę zostawiać.Ja jeszcze na kilka dni zostawię.Nie ma pośpiechu.Bulwom nic się nie dzieje .
Trochę nas porządkowania, wykopywania i sprzątania czeka.ale co tam,,trochę gimnastyki przed zimą.
Ale jak to nie zachwyca??? Mnie właśnie zachwyca.
Wczoraj trochę zdjęć u Ciebie pooglądałam, ale muszę spokojnie przysiąść i nadrobić. A kadry, które obejrzałam wyłącznie zachęcają do głębszej i dokładniejszej lektury zaległości. Przepiękne ujęcia mi się wczoraj trafiły.
Asiu, jak to fajnie,że zajrzałaś do mnie i te wszystkie informacje mam jak na tacy.Dziękuje ci bardzo .
Barbule mam 1 raz i to od lata.To jeszcze prawie o niej nic nie wiem .
I wczoraj i dzisiaj były przymrozki, ech.
Agatko on u mnie wspina się do kamieniu doskonale. Jedyny minus ,że mocno wrasta pomiędzy kamienie. Po elewacji też super się wspinał, dobrze, że w miarę wcześnie go usunęłam z okolic drzwi wejściowych
Pokazałam kruszyny to pokażę pozostałe nabytki, niektóre jeszcze nie wsadzone.
Kalina Kilimandżaro i świdośliwa Ballerina
Kalina Spring Red Compact i buczek Cockleshell
Tylko część bluszczu przycięłam, tą która przeszkadzała, bo ogrodzenie chcieliśmy odmalować. Pora troszkę nieodpowiednia. Nie wiem czy nie ucierpi zimą, ale przytnę niżej to odbije.
Kruszynę (a w zasadzie kruszyny) wybrał sobie mój eM. Nie mogę powiedzieć - ładne sztuki za małe pieniądze . Posadzone w trójkąt i podsadzone od tyłu dereniami a od przodu np. złotolistnymi barbulami (Kwarteciku - wielki cmok za pomysł ) idealnie przesłonią fragment ogrodzenia z furtką.