Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:40, 10 paź 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
i znalazłaś coś?

Noo wieeeeesz?
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 22:27, 10 paź 2015

Do góry
Pięknie wygląda Twój ogród Nowa rabata zachwyca Rozplenice w donicy ... podobnie jak u mnie
Ogród pod trzema dębami 22:00, 10 paź 2015

Do góry
Zielona napisał(a)
Świetny pomysł na kompost z liści! Zostawiałam worki po korze i już wiem, na co je wykorzystam niebawem

Dobrze, ze sie cofnęłam Też tak zrobię
Ogród pod trzema dębami 21:57, 10 paź 2015

Do góry
tusiawka napisał(a)
Dzisiaj posadziłam 60 hiacyntów i w końcu zaczynam czuć, że więcej za mną niż przede mną.
Wszystkie czosnki, hiacynty, narcyzy, irysy i krokusy posadzone. Zostały mi jedynie tulipany, które mam nadzieję w większości zrobić w weekend.
A później, to już tylko czekać na wiosnę zostaje.

Edit: literówka

Ja mam za sobą 350 krokusów, 100 irysów i 70 tulipanów Ale w moim przypadku to dopiero 1/3 tego co przygotowałam
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:52, 10 paź 2015

Do góry
Ale już ambrowiec powoli zaczyna przybierać barwy jesieni
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:43, 10 paź 2015

Do góry
U mnie lato nie do końca dało się jesieni
Werbena nie zachwyca ... ale Pastella cieszy non stop
Cieszę się, że ją mam
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:10, 10 paź 2015

Do góry
Mysza napisał(a)

Nie dziwię się, że zachwyca ML
Piękne te zdjęcia.

Merci
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:09, 10 paź 2015

Do góry
beata_m napisał(a)

no no no podoba mnie się!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mi też Dzięki Beatko
Lawendowy zawrót głowy 21:05, 10 paź 2015

Do góry
Fajne spotkanko ... i w końcu mogłam Cię poznać
Spotkanie w ogrodach Kapias 10.10.2015 21:02, 10 paź 2015

Do góry
malkul napisał(a)

Piękne widoki ... a jeszcze cudowniejsza atmosfera co widać po usmiechniętych twarzach I w końcu mogę się przywitać z Jolą Miło mi
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:06, 10 paź 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Myślałam, ze tego nawozu nie można przenawozić Czyli niedługo się okaże jak tam z moimi zdolnościami matematycznymi Nie wiem czy żdźbła mają 1mm czy 2mm - myślę, że są takie i takie bo to mieszanka ... ale więcej jest chyba tych cieńszych
A tak w ogóle to co ja Ci tu będę tłumaczyć ... przyjedź we wtorek lub środę (bo poniedziałek mam zajęty) i sama ocenisz najlepiej

No nie wiem, nie wiem... No dobra, chętnie Zdzwonimy się
A tym nawozem to najwyraźniej można jednak spalić. Pewnie zaraz wielki fan twojego trawniczka się odezwie i potwierdzi lub zaprzeczy to wszystko będziemy wiedziały Ja odpuściłam zupełnie w tym roku nawożenie jesienne. Doszłam do wniosku że tyle nawozu organicznego poszło w tym sezonie że chyba nic się nie stanie jak jednego roku odpuszczę. Mam nadzieję że nie będzie tego braku widać wiosną
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 20:03, 10 paź 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Pomysł z trzmieliną rewelacja

Danusia ma super pomysły, tylko nie zawsze wszyscy ich słuchają.Ja posłuchałam
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:52, 10 paź 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Cały czas zachwyca miscant Morning Light

Nie dziwię się, że zachwyca ML
Piękne te zdjęcia.
Ogród na glinie 19:46, 10 paź 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)
udało mi się dziś jeszcze zadołować trochę donic na zimę, posadzić białe szafirki i kilkadziesiąt cebulek tulipanów żółto-czerwonych
wszystkie poszły na stałe, bez koszyczków
strasznie jest twardo i sucho
nie mam sadzarki, trzeba kupić, ale nie wiem czy lepsza ręczna, czy z długim kijkiem by nogą wcisnąć ją w ziemię

Nie wiedziałam, ze sa takie na kiju, które można wbic nogą ... ręczną nie umiem
Ogród na glinie 19:44, 10 paź 2015

Do góry
nicol21 napisał(a)
Małgosik - ja nadal w rozjazdach i dopiero teraz spojrzałam na O.
Mnie podoba się pomysł z 3 trzmielinami na pniu, będą zimo zielone, fajnie będzie tworzyło się piętro, możesz podsadzić buchanani + niższe trawy od strony trawnika. Plus ładnie będą się uwidaczniać na ciemnym tle. Jeśli chcesz je dać też w innej części ogrodu to dawaj śmiało, to będzie takie fajne połączenie ogrodu, tam możesz dać inne otoczenie i już będzie łączenie rabat, ale nie identyczne rabaty
Trawy są tylko przez część roku, a trzmielina plus trawki będą cały rok [tzn trawki przez część, trzmielina przez cały].
Jeśli w okolicy masz żółtą trzmielinę to na pniu też dałabym żółtą i będzie kolejna spójność ogrodu

Szpaler z hortek tylko w wersji dużej, bobo jest za maleńka - tzn. u sibie ma little lime i jakoś nie powala.

a czy coś zdecydowałaś?
jeszcze pomyślę i jeśli coś mi przyjdzie na myśl to dam znać

No właśnie przez chwilę miałam taką wizję tylko zmyliła mnie ta trzmielina, która już tam rośnie ... ale fakt stanowi inne piętro... a w nogach można jeszcze zamiast trawy dać zimozieloną bergenię
Albo jeśli rozważaśz ML zobacz to
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:33, 10 paź 2015

Do góry
Cały czas zachwyca miscant Morning Light
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:25, 10 paź 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Dosadziłam dziś brakujące cisy i teraz żywopłocik wygląda tak

no no no podoba mnie się!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:23, 10 paź 2015

Do góry
Zimno dziś było bardziej chyba niż w czoraj ale wsadziłam trochę cebulowych ... w sumie 1/3 całego asortymentu wylądowała w ziemi Dodatkowo znalazłam miejsce dla szafirków Co myślicie o tym aby posadzić je w donicach przy tarasie?

A do nich dorzucę jeszcze tulipany w odcieniach pomarańczowego i żółtego
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:10, 10 paź 2015

Do góry
jankosia napisał(a)

No i super skład. Wielkie dzięki. Nie trafiłam na nią wcześniej, nawet nie wiedziałam że agrecol handuje nasionami.
Z nawozem odpuściłam po rozmowie z panią Renatą z Mickiewicza. Kiedyś spaliła tym pół ogrodu. A z moimi zdolnościami matematycznymi mogłoby się skończyć podobnie Niestety, jak siądę z takim opakowaniem to często więcej czasu zajmuje mi obliczenie dawki niż sam oprysk- no nie mam ścisłego umysłu A pali nie tylko azot jakby się mogło wydawać.
Renia, ty masz "igiełki"? Pytam o twój trawnik. Myślisz że liść ma 1mm? 2mm? Czy jest grubości kreski na linijce? Nie mierz przypadkiem, tylko tak na oko

Myślałam, ze tego nawozu nie można przenawozić Czyli niedługo się okaże jak tam z moimi zdolnościami matematycznymi Nie wiem czy żdźbła mają 1mm czy 2mm - myślę, że są takie i takie bo to mieszanka ... ale więcej jest chyba tych cieńszych
A tak w ogóle to co ja Ci tu będę tłumaczyć ... przyjedź we wtorek lub środę (bo poniedziałek mam zajęty) i sama ocenisz najlepiej
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 18:57, 10 paź 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Wyliczyłam ... w sensie, że na wiosnę mija 6 miesięcy? A czemu spanikowałaś z nawozem? Trawkę kupilam taką jak tutaj: https://www.ogrodowisko.pl/watek/5315-jak-ozywic-moj-szmaragdowy-ogrod?page=181 ... Nie pamiętam jaki dokładnie jest jej skład ... Cisom dam już spokój Zimno przecież niemiłosiernie jest

No i super skład. Wielkie dzięki. Nie trafiłam na nią wcześniej, nawet nie wiedziałam że agrecol handuje nasionami.
Z nawozem odpuściłam po rozmowie z panią Renatą z Mickiewicza. Kiedyś spaliła tym pół ogrodu. A z moimi zdolnościami matematycznymi mogłoby się skończyć podobnie Niestety, jak siądę z takim opakowaniem to często więcej czasu zajmuje mi obliczenie dawki niż sam oprysk- no nie mam ścisłego umysłu A pali nie tylko azot jakby się mogło wydawać.
Renia, ty masz "igiełki"? Pytam o twój trawnik. Myślisz że liść ma 1mm? 2mm? Czy jest grubości kreski na linijce? Nie mierz przypadkiem, tylko tak na oko
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies