Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

ren133 18:34, 10 paź 2015

Nikita napisał(a)
Reniu, widziałam tulipanowca....śliczny! Podobno to psy upodobniają się do właścicieli, a tu proszę tulipanowiec zgrabniutki, szczuplutki jak i jego właścicielka...ha, ha.
Poproszę o namiary na priv na Pana Drzewkowego może coś wymyśli (zamiast mojej niechcianej śliwy) i dla mnie przywiezie z Holandii jakieś fajne, najlepiej parasolowate drzewko.

Zaraz prześlę Ci kontakt do Pana (bez problemu uda Ci się wynegocjować u niego rabat ... Ty wiesz jak to się robi) ... a propos parasolkowatego drzewa to piękne ma Jola z "Lawendowego"
ren133 18:41, 10 paź 2015

Kasya napisał(a)
Proszę mnie oswiecic co to za pan drzewkowy i dlaczego lepiej u niego niż w szkolkach

Ja nie powiedziałam, ze lepiej u niego ... po prostu on jest pod ręką a do dobrych szkółek mam daleko ... i wydaje mi się, że rośliny z Holandii gorzej sobie radzą w naszych surowych warunkach ...
ren133 18:56, 10 paź 2015

Malgosik napisał(a)
Pokaż nogi tulipanowca.
Wpadniesz do mnie?

Voila

Już byłam ... ale jeszcze nic nie zaproponowałam ... biegnę
jankosia 18:57, 10 paź 2015

ren133 napisał(a)

Wyliczyłam ... w sensie, że na wiosnę mija 6 miesięcy? A czemu spanikowałaś z nawozem? Trawkę kupilam taką jak tutaj: https://www.ogrodowisko.pl/watek/5315-jak-ozywic-moj-szmaragdowy-ogrod?page=181 ... Nie pamiętam jaki dokładnie jest jej skład ... Cisom dam już spokój Zimno przecież niemiłosiernie jest

No i super skład. Wielkie dzięki. Nie trafiłam na nią wcześniej, nawet nie wiedziałam że agrecol handuje nasionami.
Z nawozem odpuściłam po rozmowie z panią Renatą z Mickiewicza. Kiedyś spaliła tym pół ogrodu. A z moimi zdolnościami matematycznymi mogłoby się skończyć podobnie Niestety, jak siądę z takim opakowaniem to często więcej czasu zajmuje mi obliczenie dawki niż sam oprysk- no nie mam ścisłego umysłu A pali nie tylko azot jakby się mogło wydawać.
Renia, ty masz "igiełki"? Pytam o twój trawnik. Myślisz że liść ma 1mm? 2mm? Czy jest grubości kreski na linijce? Nie mierz przypadkiem, tylko tak na oko
ren133 19:10, 10 paź 2015

jankosia napisał(a)

No i super skład. Wielkie dzięki. Nie trafiłam na nią wcześniej, nawet nie wiedziałam że agrecol handuje nasionami.
Z nawozem odpuściłam po rozmowie z panią Renatą z Mickiewicza. Kiedyś spaliła tym pół ogrodu. A z moimi zdolnościami matematycznymi mogłoby się skończyć podobnie Niestety, jak siądę z takim opakowaniem to często więcej czasu zajmuje mi obliczenie dawki niż sam oprysk- no nie mam ścisłego umysłu A pali nie tylko azot jakby się mogło wydawać.
Renia, ty masz "igiełki"? Pytam o twój trawnik. Myślisz że liść ma 1mm? 2mm? Czy jest grubości kreski na linijce? Nie mierz przypadkiem, tylko tak na oko

Myślałam, ze tego nawozu nie można przenawozić Czyli niedługo się okaże jak tam z moimi zdolnościami matematycznymi Nie wiem czy żdźbła mają 1mm czy 2mm - myślę, że są takie i takie bo to mieszanka ... ale więcej jest chyba tych cieńszych
A tak w ogóle to co ja Ci tu będę tłumaczyć ... przyjedź we wtorek lub środę (bo poniedziałek mam zajęty) i sama ocenisz najlepiej
ren133 19:23, 10 paź 2015

Zimno dziś było bardziej chyba niż w czoraj ale wsadziłam trochę cebulowych ... w sumie 1/3 całego asortymentu wylądowała w ziemi Dodatkowo znalazłam miejsce dla szafirków Co myślicie o tym aby posadzić je w donicach przy tarasie?

A do nich dorzucę jeszcze tulipany w odcieniach pomarańczowego i żółtego
beata_m 19:25, 10 paź 2015

ren133 napisał(a)
Dosadziłam dziś brakujące cisy i teraz żywopłocik wygląda tak

no no no podoba mnie się!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ren133 19:33, 10 paź 2015

Cały czas zachwyca miscant Morning Light
Mysza 19:52, 10 paź 2015

ren133 napisał(a)
Cały czas zachwyca miscant Morning Light

Nie dziwię się, że zachwyca ML
Piękne te zdjęcia.
jankosia 20:06, 10 paź 2015

ren133 napisał(a)

Myślałam, ze tego nawozu nie można przenawozić Czyli niedługo się okaże jak tam z moimi zdolnościami matematycznymi Nie wiem czy żdźbła mają 1mm czy 2mm - myślę, że są takie i takie bo to mieszanka ... ale więcej jest chyba tych cieńszych
A tak w ogóle to co ja Ci tu będę tłumaczyć ... przyjedź we wtorek lub środę (bo poniedziałek mam zajęty) i sama ocenisz najlepiej

No nie wiem, nie wiem... No dobra, chętnie Zdzwonimy się
A tym nawozem to najwyraźniej można jednak spalić. Pewnie zaraz wielki fan twojego trawniczka się odezwie i potwierdzi lub zaprzeczy to wszystko będziemy wiedziały Ja odpuściłam zupełnie w tym roku nawożenie jesienne. Doszłam do wniosku że tyle nawozu organicznego poszło w tym sezonie że chyba nic się nie stanie jak jednego roku odpuszczę. Mam nadzieję że nie będzie tego braku widać wiosną