Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 02:32, 21 cze 2023

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Klimat ładny, ale czy funkcjonalny.
Wszystko ładne, ale przyjdzie czas, że będziesz miała dosyć schylania i szukania garnkow we wnękach.
Mam kuchnie bez szuflad na drzwiczki otwierane. Mam tego dosyć. Na wsi szuflady otworze i wszystko widzę. Kolanem zamknę i jest ok.

Też będę zmieniać w Wawie kuchnie chce w kolorze ecru i raczej styl angielski unowocześniony. Tak abym nie musiała się denerwować otwierając drzwiczki i na wyczucie sięgać po gary.
Jest tyle wzorów, że głowa boli. M.in dlatego z eM mamy różne zdania i ponad 3 lata nie możemy się dogadać o detale i kuchni nie ma jest stara nie funkcjonalna. Moze jak plyta przestanie grzać wtedy eM zmądrzeje.

Pozdrawiam

Elu w obecnym domu mam i szafki i szuflady. Zdecydowanie więcej jestem w stanie zmieścić w szafkach, ale bez szuflad zupełnie też sobie nie wyobrażam
Podoba mi się jeszcze w trochę innym stylu takim bardziej ze starymi kredensami, ale raczej będzie coś co połączy oba te style w całość, może się uda ładnie spiąć i żeby się dało mieszkać wygodnie.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 23:17, 20 cze 2023

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Nie myślałam, że się temu bodziszkowi tak u mnie spodoba, a trafił przypadkiem z jakąś roślinką był kawałeczek, zostawiłam z ciekawości
Remonty wolno, ale do przodu, rozgrzebaliśmy kolejne ostatnie istniejące pomieszczenie w którym ma być nasza kuchnia. Ma na nie konkretny plan tylko delikatny problem ze słabą ustawnością bo tylko jedna ściana bez otworu drzwiowego lub okiennego, trzeba pogłówkować trochę
Ciągnie mnie z kuchnią w takie klimaty
https://pl.pinterest.com/pin/814799757606986504/
https://pl.pinterest.com/pin/247275835783581815/
W sensie cegła na ścianie, okap z drewnem, szafki z cegły, a drzwiczki sami będziemy robić z desek, blat drewniany. Belki na suficie, fajna lampa

Klimat ładny, ale czy funkcjonalny.
Wszystko ładne, ale przyjdzie czas, że będziesz miała dosyć schylania i szukania garnkow we wnękach.
Mam kuchnie bez szuflad na drzwiczki otwierane. Mam tego dosyć. Na wsi szuflady otworze i wszystko widzę. Kolanem zamknę i jest ok.

Też będę zmieniać w Wawie kuchnie chce w kolorze ecru i raczej styl angielski unowocześniony. Tak abym nie musiała się denerwować otwierając drzwiczki i na wyczucie sięgać po gary.
Jest tyle wzorów, że głowa boli. M.in dlatego z eM mamy różne zdania i ponad 3 lata nie możemy się dogadać o detale i kuchni nie ma jest stara nie funkcjonalna. Moze jak plyta przestanie grzać wtedy eM zmądrzeje.

Pozdrawiam
Ptasi gaj 17:20, 20 cze 2023

Do góry

Moje wszystkie są bardzo piękne ale po wczorajszym deszczu wszystkie się położyły.

Kasiu mam róże Monglicht tzn dostałam od Ćwieka dodatkowa za pomyłkę ponieważ przyszła w grudniu posadziłam pod budynkiem w Wawie. Jest bardzo ładna. Rośnie olbrzymią co wiosnę ja przycinam a ona jak szalona.

Tak wygląda i pachnie. Najładniej wygląda jak się rozwijają paki do kwitnienia pół rozwinięte.

Dzięki za zdjęcie Moonlight Jest faktycznie piękna. Mam dwa miejsca na podadzenie róż pnących, więc jedno będzie dla niej.

A w ogóle znowu napasłam oczy twoim ogrodem. Pięknie masz, Ela
Ptasi gaj 00:30, 20 cze 2023

Do góry
pestka56 napisał(a)
Też uważam Caradonnę za najlepszą szałwię. Mam i inne, ale tylko Caradonna stoi sztywno, nie wylega.

Moje wszystkie są bardzo piękne ale po wczorajszym deszczu wszystkie się położyły.

Kasiu mam róże Monglicht tzn dostałam od Ćwieka dodatkowa za pomyłkę ponieważ przyszła w grudniu posadziłam pod budynkiem w Wawie. Jest bardzo ładna. Rośnie olbrzymią co wiosnę ja przycinam a ona jak szalona.

Tak wygląda i pachnie. Najładniej wygląda jak się rozwijają paki do kwitnienia pół rozwinięte.

Ptasi gaj 00:23, 20 cze 2023

Do góry
Monika83 napisał(a)
Elu róże masz piękne ta na ostatnim zdj ma ciekawą kolorystyke i chyba już kiedyś pytałam Ciebie co to za odmiana tej pięknoty

Monika ta róża nazywa się
Gartenspass.
Ptasi gaj 20:19, 19 cze 2023

Do góry
CD

Ptasi gaj 20:16, 19 cze 2023

Do góry
CD

Ptasi gaj 20:14, 19 cze 2023

Do góry
mirkaka napisał(a)
Swietne te niskie kocimiętki
Szałwie z nasionek raczej nie powtórzą cech , chyba że będziesz miała szczęście
RÓże też zaczynają pięknie kwitnąć, widzę że warzywa sadzisz między rabaty, fajnie.
Zazdroszczę studni, u nas susza od kwietnia Pomorze chyba jest najbardziej dotknięte suszą, nawet jak zapowiadają burze czy deszcze to u mnie nie pada najwyżej delikatnie pokropi

Tak susza to tragedia dla roślin. U nas jeszcze padało w maju więc głębiej jest mokro, ale do 30-40 cm jest sucho.
Tak sądzę pospołu kwitnące z warzywami. Paprykę mam posadzona między różami i wrzosami. Zresztą jak czytałam aby papryka była smaczna między krzakami trzeba sądzić siać macierzankę, tymianek, oregano, buraki i cebulę.

Za gęsto posiadam ogórki będę sadzonki sądzić gdzie się da między kwiatami niech rosną.
Ptasi gaj 13:02, 19 cze 2023

Do góry
CD

Tutaj chętnie spacerujemy. Już mam grzyby koźlarze, ale przeważnie robaczywe

Grujecznik za nim buk czerwony

Cukinia

Ptasi gaj 12:55, 19 cze 2023

Do góry
Oczko

Dęby błotne mają przyrosty ok 1 metra

Ptasi gaj 12:51, 19 cze 2023

Do góry
Gorzej jest z szałwiami są piękne, ale wyrosły wysokie i się pokładają. Po wczorajszej burzy położyły się pod ciężarem wody.

Bugenvilla na balkonie

Ptasi gaj 12:43, 19 cze 2023

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Elu piękne.
Kocimiętka nie pokłada ci się ?
Co to za odmiana ?
Szałwie bardzo ładne
Brwi , trawniczek wzorowy
Róże masz piękne
Teraz mamy piękny różany czas

Tak róże dopiero zaczynająna szczęście. Wczoraj przeszła burza, ale wichury nie było w mojej miarce wiadrze napadało ok 4 cm.
Aniu mam kilka rodzajów kocimiętki. Ta najwyższą nie znam nazwy przycinam od dwoch lat w połowie maja i wtedy skracam te długie pędy. Już teraz zaczyna ładnie kwitnąć tylko nie jest wysoka.

Następnie mam perrsan blues i kat's pajamas te są niższe bardzo gęste. Kat's pajamas jest ładniejsza ma niebieski kolor i kwiaty na łodygach od samej ziemi. Persians... Raz ładna ma odcień kwiatu wrzosu.

Jeszcze raz pokaże fotki jakie są różnice.
Wysokość ok 35-40 cm

Persians..

Kat's pajamas

Ptasi gaj 09:49, 19 cze 2023

Do góry

Też wczoraj włożyłam gałązki kocimiętki do wody i do piasku końcówki. Jednak ja nie mam szczęście w takich metodach.
Następnym razem spróbuję przygiac gałązki do ziemi może się ukorzenia.

Tutaj po nawodnieniu.

Co ja bym zrobiła bez studni. To moje zbawienie.
U nas też duża susza. Do 5-10 cm ziemi susza. Jak sądziłam krzaki to jeszcze nie jest tak źle, ale najgorsza jest ta warstwa do 10 cm.

Z takiej szałwi na miejskim klombie zebrałam w zeszłym roku nasiona. Wysiałam w marcu i mam dosyć ładne sadzonki.

Elu piękne.
Kocimiętka nie pokłada ci się ?
Co to za odmiana ?
Szałwie bardzo ładne
Brwi , trawniczek wzorowy
Róże masz piękne
Teraz mamy piękny różany czas
Ptasi gaj 08:17, 19 cze 2023

Do góry
CD

Niezawodna róża kwitnie non stop

Elu róże masz piękne ta na ostatnim zdj ma ciekawą kolorystyke i chyba już kiedyś pytałam Ciebie co to za odmiana tej pięknoty
Za drzwiami do ogrodu... 10:51, 18 cze 2023

Do góry
Aniu aż tyle slimorow. To szarańcza. Nie daj sobie ślimakom podskakiwać. Kup niebieskie granulki po tygodniu będzie po ślimakach.
Trudno eko nie eko ale nie możesz się dać zdominować ślimakom.

Zaraz idę pod swoje dynie i ogórki podsypać.
U mnie 2 lata temu gryzły hosty nasypalam i poległy.
W tym samym roku zrobiłam zasiewy ostróżek, naparstnic i innych piękne sadzonki przyjechałam po tygodniu śladu po sadzonkach nie było.

Kącik piękny bialy.
U nas też w nocy padało. Miałam plan na dzisiaj przycięcia krzaków i nic z tego za mokro.

Pozdrawiam
Ptasi gaj 10:33, 18 cze 2023

Do góry
CD

Niezawodna róża kwitnie non stop

Ptasi gaj 10:29, 18 cze 2023

Do góry
Kontonaogrod napisał(a)
Jakie piekne roze dynie w tym roku odpuscilam bo po kilkukrotnym wysadzeniu po nocy zostala łodyżka. Ślimakow u nas zatrzęsienie choc bardzo sucho, deszcz dookola a nas omija poki co. Pozdrawiam serdecznie!

Róż mam sporo, ale dopiero zaczynają kwitnięcie. Oliwia się wyrwała i pełną parą kwitnie.
Zima w różach nie narobila strat więc są ładne dużo pąków.

To jest nn. Razem posadzony klematis błękitny anioł

Anna i Ogród 2 08:23, 18 cze 2023

Do góry
Aniu dobra ręką do roślin.

W czasie spacerów też obrywam różne rośliny. Mam 2 donice bodziszkow które kwitną zawsze na miejskim klombie przy ZUS aż do zimy.
Rozchodniki też obrywam i mam 3 donice. Takim to sposobem dorobiłam się sporej gromadki roślin bez nazwy.

U mnie po rozwiezieniu kompostu rosną wszędzie ziemniaki a teraz widzę dynie sporo ich wyrosło na nowej rabacie. Kiedyś mango wyrosło.

Niezła jesteś. U nas nie mam gdzie obrywać roślinki bo w moim mieście nie ma takich ładnych wieloletnich roślin. Wszędzie sadzą begonie i bratki. I tak co roku. Porażka.

Szokiem dla wszystkich u mnie jest to że ziemniaki wyrasta nawet z obierki. To było zaskoczenie.
Działka w górach, wątki ogrodowe i poboczne ;) 08:21, 18 cze 2023

Do góry
Piękna działka.
To już od was zależy czy pod górkę będzie można podejść. Ja tam bym nie sprzedawała chociaż nie znam terenu.
Samochodem można wszędzie dojechać. Przejdziesz kilka razy dziennie nabierzesz siły do wejścia.
Tutaj na ogrodowisko są działki pięknie zagospodarowane na zboczu. Z cieniem się nie martw są rośliny do cienia chociażby hosty.

Domek ładny. Jak są pieniądze i pomysły można wszystko zrobić.
Przędziorek kilka razy oprysk woda.

Powodzenia i pozdrawiam.
Ogród Basi 00:37, 18 cze 2023

Do góry

Pod wpływem twojej pięknej koalicji kupiłam i ja. Maleństwo kwitnie u mnie.
Rośnie na lace między drzewami więc niech sobie śmieci.
Basiu co jest w tych bergeniach. Wiosna szlag mnie trafia takie liście zasyfione. Oberwałam zostawiłam po 2 listki i znowu są piękne i lśniące. Już je dwa razy pryskalam mikstura z drożdży. Może dlatego takie znowu piękne.

Wszystkie rośliny zadbane. Już róże zaczynają.

Tak, to prawda, Wiosną byle jakie a teraz znowu ładne i zdrowe. Ja to nawet ich niczym nie pryskam. Muszę zajrzeć do Ciebie, zobaczę je.
Dzięki za odwiedziny.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies