Elu w obecnym domu mam i szafki i szuflady. Zdecydowanie więcej jestem w stanie zmieścić w szafkach, ale bez szuflad zupełnie też sobie nie wyobrażam
Podoba mi się jeszcze w trochę innym stylu takim bardziej ze starymi kredensami, ale raczej będzie coś co połączy oba te style w całość, może się uda ładnie spiąć i żeby się dało mieszkać wygodnie.
Klimat ładny, ale czy funkcjonalny.
Wszystko ładne, ale przyjdzie czas, że będziesz miała dosyć schylania i szukania garnkow we wnękach.
Mam kuchnie bez szuflad na drzwiczki otwierane. Mam tego dosyć. Na wsi szuflady otworze i wszystko widzę. Kolanem zamknę i jest ok.
Też będę zmieniać w Wawie kuchnie chce w kolorze ecru i raczej styl angielski unowocześniony. Tak abym nie musiała się denerwować otwierając drzwiczki i na wyczucie sięgać po gary.
Jest tyle wzorów, że głowa boli. M.in dlatego z eM mamy różne zdania i ponad 3 lata nie możemy się dogadać o detale i kuchni nie ma jest stara nie funkcjonalna. Moze jak plyta przestanie grzać wtedy eM zmądrzeje.
Moje wszystkie są bardzo piękne ale po wczorajszym deszczu wszystkie się położyły.
Kasiu mam róże Monglicht tzn dostałam od Ćwieka dodatkowa za pomyłkę ponieważ przyszła w grudniu posadziłam pod budynkiem w Wawie. Jest bardzo ładna. Rośnie olbrzymią co wiosnę ja przycinam a ona jak szalona.
Tak wygląda i pachnie. Najładniej wygląda jak się rozwijają paki do kwitnienia pół rozwinięte.
Tak susza to tragedia dla roślin. U nas jeszcze padało w maju więc głębiej jest mokro, ale do 30-40 cm jest sucho.
Tak sądzę pospołu kwitnące z warzywami. Paprykę mam posadzona między różami i wrzosami. Zresztą jak czytałam aby papryka była smaczna między krzakami trzeba sądzić siać macierzankę, tymianek, oregano, buraki i cebulę.
Za gęsto posiadam ogórki będę sadzonki sądzić gdzie się da między kwiatami niech rosną.
Tak róże dopiero zaczynająna szczęście. Wczoraj przeszła burza, ale wichury nie było w mojej miarce wiadrze napadało ok 4 cm.
Aniu mam kilka rodzajów kocimiętki. Ta najwyższą nie znam nazwy przycinam od dwoch lat w połowie maja i wtedy skracam te długie pędy. Już teraz zaczyna ładnie kwitnąć tylko nie jest wysoka.
Następnie mam perrsan blues i kat's pajamas te są niższe bardzo gęste. Kat's pajamas jest ładniejsza ma niebieski kolor i kwiaty na łodygach od samej ziemi. Persians... Raz ładna ma odcień kwiatu wrzosu.
Jeszcze raz pokaże fotki jakie są różnice.
Wysokość ok 35-40 cm
Elu piękne.
Kocimiętka nie pokłada ci się ?
Co to za odmiana ?
Szałwie bardzo ładne
Brwi , trawniczek wzorowy
Róże masz piękne
Teraz mamy piękny różany czas
Aniu aż tyle slimorow. To szarańcza. Nie daj sobie ślimakom podskakiwać. Kup niebieskie granulki po tygodniu będzie po ślimakach.
Trudno eko nie eko ale nie możesz się dać zdominować ślimakom.
Zaraz idę pod swoje dynie i ogórki podsypać.
U mnie 2 lata temu gryzły hosty nasypalam i poległy.
W tym samym roku zrobiłam zasiewy ostróżek, naparstnic i innych piękne sadzonki przyjechałam po tygodniu śladu po sadzonkach nie było.
Kącik piękny bialy.
U nas też w nocy padało. Miałam plan na dzisiaj przycięcia krzaków i nic z tego za mokro.
Niezła jesteś. U nas nie mam gdzie obrywać roślinki bo w moim mieście nie ma takich ładnych wieloletnich roślin. Wszędzie sadzą begonie i bratki. I tak co roku. Porażka.
Szokiem dla wszystkich u mnie jest to że ziemniaki wyrasta nawet z obierki. To było zaskoczenie.
Piękna działka.
To już od was zależy czy pod górkę będzie można podejść. Ja tam bym nie sprzedawała chociaż nie znam terenu.
Samochodem można wszędzie dojechać. Przejdziesz kilka razy dziennie nabierzesz siły do wejścia.
Tutaj na ogrodowisko są działki pięknie zagospodarowane na zboczu. Z cieniem się nie martw są rośliny do cienia chociażby hosty.
Domek ładny. Jak są pieniądze i pomysły można wszystko zrobić.
Przędziorek kilka razy oprysk woda.
Tak, to prawda, Wiosną byle jakie a teraz znowu ładne i zdrowe. Ja to nawet ich niczym nie pryskam. Muszę zajrzeć do Ciebie, zobaczę je.
Dzięki za odwiedziny.