Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ptasi gaj

Ptasi gaj

ElzbietaFranka 21:28, 18 paź 2023

CD

ElzbietaFranka 21:32, 18 paź 2023

CD

To Marcinek płożący

ElzbietaFranka 13:26, 19 paź 2023

Rossi

pestka56 13:28, 19 paź 2023

Dobrze, Elu, że bez jakichś problemów A we wnuki nie daj się tak bardzo wciągać. Młode już nie jesteśmy, ty masz jeszcze córkę, ktora wymaga opieki. Musisz mieć czas dla siebie, bo z tym czasem tak, że im człowiek starszy tym on szybciej mija. Tylko zmęczenia coraz więcej. Więc oszczędzaj się.

Trawki oczywiście cudne Ten mały, bo on tak tylko do 130-140 z kwiatostanem, bardzo ładnie się przebarwia. Afrikę pokażę jeszcze moim trawiarzom, dla porządku. Dyskusja była jeszcze po tym jak napisałam do ciebie i to na pewno 'Afrika'.

Czerwony diabeł, czyli 'Lady in Red', to najnowszy selekt Szkółki Słowińskich i będą go sprzedawać dopiero latem. Oni nie wysyłają, ale mają umowę z Agnieszką Domańską, która prowadzi sklep trawyibyliny.pl Jak jesteś zainteresowana, to zapisz się tam na powiadomienie o dostępności. Agnieszka ma opcję zaiadomienia o dostępności – podajesz mail w okienku pod nazwą rośliny i dostajesz wiadomość jak jest dostępna. Nie sugeruj się ceną, która tam jest podana. W przyszłym sezonie może być inna. Zapisz się, bo ja mogę zapomnieć.

Ja siedzę w ogrodzie. Zimno, ale mam jeszcze masę sadzenia i przesadzania.
ElzbietaFranka 13:51, 19 paź 2023

Dzięki Kasiu. Byłam wczoraj na ich stronie ( szkółki) i właśnie mówił młody człowiek, że w przyszłym roku wejdzie do sprzedaży.
Jak zauważysz jakieś ciekawostki to mi daj znać masz przecież numer telefonu esemesem wyślij wiadomość.
Trzeba przyznać ze "diabeł" ładny. Już mam dużo na żółto się przebarwiających taki "diabeł" by się przydał.

Chce teraz trawy sądzić w szpalerze między drzewami mam kilka Gracilimusow w donicy, Menory i inne też się rozrosły to będę wiosna rozsadzać o ile dam rady. Z drwalowaniem coraz to gorzej aby kępy przeciąć już nie te siły. Chociaż mój eM mówi że jestem nie do pokonania.

ElzbietaFranka 19:27, 19 paź 2023

CD

ElzbietaFranka 19:29, 19 paź 2023

CD

W Pobliskim parku gdzie mieszkam

daszum 20:52, 19 paź 2023

Piękne jesienne kolory , wiem, że przy zakupie roślin bierzesz to pod uwagę.

U mnie jesień jest opóźniona, miskant Rosi ma zielone liście.
Jedynie grujeczniki były krótko żółte, a teraz są zupełnie łyse.
Brakuje mi takiej intensywnej czerwieni, która przyciąga wzrok w Twoim ogrodzie.
Kordina 00:26, 20 paź 2023

ElzbietaFranka napisał(a)

Przepięknie się różowi
AgaBoso 11:01, 20 paź 2023

ElzbietaFranka napisał(a)
CD

Co to za krzewy mogą być? Piękny żywopłot tworzą, bajeczne kolory.