Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 16:58, 06 kwi 2018

Do góry
Dziś pan wykopał dziurę pod fundament ścianki wodnej

Tu ma być ogród :) 16:57, 06 kwi 2018

Do góry
anulajda napisał(a)
Piękne krokusy i iryski oj cieszą bardzo po długiej zimie a z czosnkami to poszalałaś pięknie ja też postawiłam na czosnki bo zdecydowanie za mało ich miałam
U mnie na promanal już za puźno jest

Aniu, czosnkowa kolekcja już spora bo co roku od 3 lat dokupuje, a poza tym one się rozmnażają.

Myślę, że z Promanalem wstrzeliłam się idealnie bo ostatnie 2 dni u mnie max 14 C w najcieplejszym momencie dnia.
Tu ma być ogród :) 16:55, 06 kwi 2018

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)

Iglaki tez pryskasz Promanalem?

Opryski zakończyłaś, następne co masz w planach?
Ja jeszcze muszę dokończyć wertykulację, za domem przy tarasie mi kawałek został, potem nawóz, byliny wyczyścić, hortensje przyciąć- to tyle z tych ważniejszych prac.

Promanalem pryskałam graby, Umbry, cisy, bukszpany i wszystkie drzewa liściaste.

My może jutro zrobimy wertykulację, jak czasu starczy, bo będę mieć jutro pana, który kopie fundament w miejscu na ognisko
Ziemią z wykopu chcemy skrzynie na warzywa dopełnić, a ja mam mnóstwo roślin do posadzenia, które dziś zostały wykopane żeby jutro można było z kopaniem od rana wystartować.

Iryski niebieskie i fioletowe obok siebie - bo Ci się podobały

Tu ma być ogród :) 16:46, 06 kwi 2018

Do góry
Makusia napisał(a)
Wow! Ale wysiewy! Ilość budzi we mnie szacunek! Pochwalę się nieskromnie, że też w tym roku wysiałam stipę i warzywa Niestety dość daleko im do Twoich siewek, żeby nie powiedzieć, że przepaść...w dodatku ich nie oznaczyłam, i nie mam pojęcia który to seler naciowy, a który korzeniowy

Marta, nie wiem od czego te wschody zależą, jedyne co ja robię żeby mieć sukces to kupuję jak najlepszą ziemię, regularnie podlewam i stawiam w miejscu gdzie rośliny mają dużo słońca.

A z selerem się okaże jak już liście wyrosną
Tu ma być ogród :) 16:43, 06 kwi 2018

Do góry
Monia81 napisał(a)

Ja też mam w notatkach napisane, że oprysk pomiędzy miedzianem a promanalem 3 dni wiec pryskam w sobotę pozdrawiam słonecznieee

tak mi się kojarzyło o 3 dniach, to lepiej bo przy dłuższym odstępie pomiędzy tymi opryskami to marne szanse żeby to zrealizować przy klimacie jaki w ostatnich latach mamy.
Tu ma być ogród :) 10:17, 05 kwi 2018

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Myślałam, że starczy 2 - 3 dni odstępu między tymi opryskami.
Ja do nocy biegałem dziś z opryskiwaczem I Promanalem popryskalam wszystko co trzeba, także temat opryskow wczesnowiosennych zamknęłam.

Iglaki tez pryskasz Promanalem?

Opryski zakończyłaś, następne co masz w planach?
Ja jeszcze muszę dokończyć wertykulację, za domem przy tarasie mi kawałek został, potem nawóz, byliny wyczyścić, hortensje przyciąć- to tyle z tych ważniejszych prac.
Słoneczny Ogród 10:10, 05 kwi 2018

Do góry
lindsay80 Juki u mnie są od początku, czyli już prawie 10lat.
Lubią piasek, słońce, mało wody i lubią wygrzewać się na kamyczkach
Czyli takie samowystarczalne
Mam ich dużo na tyłach, tam je dzielę, rozsadzam.
Mam większe, mniejsze, średnie. Potrzebują kilka ładnych lat żeby się rozrosły i wydawały coraz większe kwiatostany.
Z kolei tych wielkich już nie dzielę wcale, kamyczkami są zasypane i nic przy nich nie grzebię.

Tu ma być ogród :) 07:55, 05 kwi 2018

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Ja do nocy biegałem dziś z opryskiwaczem I Promanalem popryskalam wszystko co trzeba, także temat opryskow wczesnowiosennych zamknęłam.

Ja też mam w notatkach napisane, że oprysk pomiędzy miedzianem a promanalem 3 dni wiec pryskam w sobotę pozdrawiam słonecznieee
Słoneczny Ogród 22:48, 04 kwi 2018

Do góry
A to u Ciebie widziałam takie piękne juki! Co trzeba robić, żeby takich okazów się doczekać?
Tu ma być ogród :) 22:47, 04 kwi 2018

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ja w tym roku nie pryskałam. Zbyt dużo deszczu, śniegu było, a teraz już berberysy listki puszczają. Nie wiem, czy nie za późno. Raptem temperatura się mocno podniosła. Przed Ogrodowiskiem nie pryskałam i było ok. Może teraz też roślinki się nie zorientują...
Edytka, łączki u Ciebie śliczne

U mnie też właśnie nastąpił taki gwałtowny przeskok temperatury, ale dałem radę z opryskami I o dziwo wstrzelilam się idealnie w te wymagane wartości na termometrze.
Tu ma być ogród :) 22:44, 04 kwi 2018

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)

Właśnie iryski te w bordo wpadające są takie rarytaski nietypowe.
Niezła ilość czosnków !
Będzie czad!

Ja pryskałam w piątek miedzianem, odstęp między opryskami 7-10 dni i podobnie jak dziewczyny tez czekam żeby promanalem pryskać.

Tu ma być ogród :) 22:41, 04 kwi 2018

Do góry
Mirka napisał(a)
Edytko witam już wiosennie
Wysiewy masz super, ja dopiero pomidorki posiałam a u ciebie już spore są.
Twoje nasionka u mnie wzeszły ładnie dzięki. Fotki u mnie

Dobra wiadomość z tymi nasionkami

Niektórzy sieją pomidory pod koniec marca i jest Ok, nadgonią jak będzie ciepełko I słoneczko bedzie do okien zaglądać.
Tu ma być ogród :) 22:38, 04 kwi 2018

Do góry
UrsaMaior napisał(a)

Jasne, możesz wysyłać

Oki, to szczegóły dogadamy w najbliższych dniach na prive.
Tu ma być ogród :) 21:54, 04 kwi 2018

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Te niebieskie to odmiana Harmony, ja najbardziej lubię takie fioletowo-bordowe albo George albo Dijt - mam jedne i drugie, na zdjęciach prawie takie same to nie umiem rozróżnić.

Najstarsze czosnki z 2015 roku już takie duże i pomnożyły się - zdarza się, że po 5 szt już jest w jednym miejscu.

Policzyłam, że już 300 szt różnych odmian czosnków posadziłam, takich o dużych kwiatach, dlatego wyglądam ich z niecierpliwością.

Właśnie iryski te w bordo wpadające są takie rarytaski nietypowe.
Niezła ilość czosnków !
Będzie czad!

Ja pryskałam w piątek miedzianem, odstęp między opryskami 7-10 dni i podobnie jak dziewczyny tez czekam żeby promanalem pryskać.
Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 21:33, 04 kwi 2018

Do góry
lindsay80 napisał(a)
widzę, że nie próżnujesz, będą piekne rabaty.
A dzielisz już też jakieś trawki?

Zastanawiałam się nad tym ale jeszcze nie... hmm zerknę na pogodę i może jutro ...
Wymarzony sielankowy ogród..... 21:26, 04 kwi 2018

Do góry
lindsay80 napisał(a)
jak czytam ile porobiłaś to widze, że mam niezłe tyły w pracach ogrodowych.
Jak lawenda u Ciebie przed cięciem wyglądała? Moja oberwała przez ostatnie mrozy.

Edytko bo ja jeszcze mało tego cięcia mam to tak troszku do przodu jestem... lawenda u mnie w tym roku wyglądała dobrze, nic jej te przymrozki nie zrobiły, bardziej oberwało się jej od moich kotów, bo se wyścigi przez nią robiły
Ogród pod lasem 21:12, 04 kwi 2018

Do góry
lindsay80 napisał(a)
ojej, ale piaskownica - to norma tam u Was?

No niestety. Jak pomyślę ile forsy idzie w ziemię + dodatki, to mnie szlag jaśnisty trafia.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 21:11, 04 kwi 2018

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Ja też Promanal mam zaliczony, a skoro miedzianem można to też jutro pójdę I popsikam to co ostatnio nie zostało zrobione.
praca wre ja mam tak mało czasu że wskoczyłam w jeden dzień wolny bo mam gości z ameryki 2 tygodnie u mnie mieszkają... Nie wiem już jak się nazywam
Tu ma być ogród :) 20:36, 04 kwi 2018

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Prawdopodobnie Cream Beauty.

Może w przyszłym tygodniu bym już te kłosownice Ci wysłała, co Ty na to, gotowa jesteś?

Jasne, możesz wysyłać
Na zielonej... trawce :) 20:36, 04 kwi 2018

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Zaawansowanie przy pawilonie aż mnie powaliło - oj chciałabym żebyśmy z eMem byli tacy konsekwentni w działaniach

Też właśnie myślę czy z Promanalem nie wyskoczyć wieczorem.

Moje wrzosy wyglądają na nieżywe.
Skończył mi się Promanal i zastanawiam się, czy jeszcze zamawiać. W tym tygodniu bym miała.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies