Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

SlonecznyOgrod 10:17, 05 kwi 2018

lindsay80 napisał(a)

Myślałam, że starczy 2 - 3 dni odstępu między tymi opryskami.
Ja do nocy biegałem dziś z opryskiwaczem I Promanalem popryskalam wszystko co trzeba, także temat opryskow wczesnowiosennych zamknęłam.

Iglaki tez pryskasz Promanalem?

Opryski zakończyłaś, następne co masz w planach?
Ja jeszcze muszę dokończyć wertykulację, za domem przy tarasie mi kawałek został, potem nawóz, byliny wyczyścić, hortensje przyciąć- to tyle z tych ważniejszych prac.
anulajda 11:30, 05 kwi 2018

Piękne krokusy i iryski oj cieszą bardzo po długiej zimie a z czosnkami to poszalałaś pięknie ja też postawiłam na czosnki bo zdecydowanie za mało ich miałam
U mnie na promanal już za puźno jest
lindsay80 16:43, 06 kwi 2018

Monia81 napisał(a)

Ja też mam w notatkach napisane, że oprysk pomiędzy miedzianem a promanalem 3 dni wiec pryskam w sobotę pozdrawiam słonecznieee

tak mi się kojarzyło o 3 dniach, to lepiej bo przy dłuższym odstępie pomiędzy tymi opryskami to marne szanse żeby to zrealizować przy klimacie jaki w ostatnich latach mamy.
lindsay80 16:46, 06 kwi 2018

Makusia napisał(a)
Wow! Ale wysiewy! Ilość budzi we mnie szacunek! Pochwalę się nieskromnie, że też w tym roku wysiałam stipę i warzywa Niestety dość daleko im do Twoich siewek, żeby nie powiedzieć, że przepaść...w dodatku ich nie oznaczyłam, i nie mam pojęcia który to seler naciowy, a który korzeniowy

Marta, nie wiem od czego te wschody zależą, jedyne co ja robię żeby mieć sukces to kupuję jak najlepszą ziemię, regularnie podlewam i stawiam w miejscu gdzie rośliny mają dużo słońca.

A z selerem się okaże jak już liście wyrosną
lindsay80 16:55, 06 kwi 2018

SlonecznyOgrod napisał(a)

Iglaki tez pryskasz Promanalem?

Opryski zakończyłaś, następne co masz w planach?
Ja jeszcze muszę dokończyć wertykulację, za domem przy tarasie mi kawałek został, potem nawóz, byliny wyczyścić, hortensje przyciąć- to tyle z tych ważniejszych prac.

Promanalem pryskałam graby, Umbry, cisy, bukszpany i wszystkie drzewa liściaste.

My może jutro zrobimy wertykulację, jak czasu starczy, bo będę mieć jutro pana, który kopie fundament w miejscu na ognisko
Ziemią z wykopu chcemy skrzynie na warzywa dopełnić, a ja mam mnóstwo roślin do posadzenia, które dziś zostały wykopane żeby jutro można było z kopaniem od rana wystartować.

Iryski niebieskie i fioletowe obok siebie - bo Ci się podobały

lindsay80 16:57, 06 kwi 2018

anulajda napisał(a)
Piękne krokusy i iryski oj cieszą bardzo po długiej zimie a z czosnkami to poszalałaś pięknie ja też postawiłam na czosnki bo zdecydowanie za mało ich miałam
U mnie na promanal już za puźno jest

Aniu, czosnkowa kolekcja już spora bo co roku od 3 lat dokupuje, a poza tym one się rozmnażają.

Myślę, że z Promanalem wstrzeliłam się idealnie bo ostatnie 2 dni u mnie max 14 C w najcieplejszym momencie dnia.
lindsay80 16:58, 06 kwi 2018

Dziś pan wykopał dziurę pod fundament ścianki wodnej

lindsay80 17:02, 06 kwi 2018

A tu szykuje się miejsce na ognisko

Wrzucę koszmarek, bo od tego momentu może być już tylko lepiej, więc niech zostanie na pamiątkę

paulina_ns 17:35, 06 kwi 2018

Aj ale się u Ciebie dzieje lubię to iryski śliczne, no i widzę,że pięknie słońce u Ciebie świeci, prześlij mi go trochę
lindsay80 17:39, 06 kwi 2018

paulina_ns napisał(a)
Aj ale się u Ciebie dzieje lubię to iryski śliczne, no i widzę,że pięknie słońce u Ciebie świeci, prześlij mi go trochę

W koncu, ale naczekalan się na to strasznie długo

Słońce owszem święci, ale zimno jest.