Słuchajcie dzisiaj spotkała mnie niesamowita przygoda okazało się że półtorej kilometra odemnie mieszka fanka ogrodowiska. Rozpoznała po fotkach wieś i przyjechała do mnie. Jakiż ten świat mały... wkońcu mam ogrodowiskową sąsiadkę ' za płotem' Z wrażenia zapomniałam imenia (ale wstyd )) chyba Basia. Jako że tylko podczytuje bo wstydzi się pokazać fotki swojego ogrodu APELUJĘ tu i teraz o założenie wątku
u mnie też wieje zimny wiatr, przez okno wydaje się cieplutko. tak jak Ty wyskoczylam przed 7 wbluzce na ramiaczka i po chwili wróciłam brrr grzeje niedobrze, niegrzeje też kiepsko
Kasiu ja już mam trzy brzozy koło palcu zabaw i pomimo tego że ich tam nie ma w projekcie to zostaną bo one są 'mężowe'
W projekcie natomiast mam trzy brzozy pozyteczne od frontu obok świerków, ale jak tak patrzę na to miejscę to one tam się nie zmieszczą...w takiej ilości, a chcialabym też tam dac coś liściastego, zastanawiam się jeszcze nad bukiem, wydaje mi sie że będzie ladnie współgrał ze świerkami i bedzie tlem dla cisowego bonsaia który przeprowadzi się do 'zatoczki' bukszpanowej
Co do żwirku to to będą otoczaki takie jak mam w opasce domu i na rabacie frontowej.
Zastanaawiam się jeszcze nad tymi lampami bo one z bliska trochę tandetnie wyglądają i świeciły wczoraj przez godzinę
i uschnięty cis, dzisiaj zostanie wyeksmitowany...
jak ja bym chciała żeby już wszystkie roboty były zakonczone, żeby nie było dookoła placu budowy. Mogłabym posprzątać i cieszyć się że jest ładnie...
nowe przyrosty przymarzniętej jodly którą oskubałam z 'pomarańczowych' igieł
Wiesz Aniu, że moja jodła ( o której kiedyś pisałam, że chyba podmarzła) wygląda podobnie Nie wiem co z nią będzie, bo z jednej strony cieszę, się , że żyje a z drugiej wkurza mnie taki widok
Odnośnie tych białych kul, które kupiłaś - to wydaje mi się, że lepiej by im było gdzieś w żwirku
Beatko, ja tą moją mocno pociełam i powypuszczała nowe przyrosty, narazie taka biedna... Co do lamp to w tym miejscu ma być właśnie żwirek Narazie czekam, aż M rozłoży nawadnianie i będziemy przysypywać... widzę, że muszę się uzbroić w cierpliwość bo miał zacząć w ubiegłym tygodniu...
nowe przyrosty przymarzniętej jodly którą oskubałam z 'pomarańczowych' igieł
Wiesz Aniu, że moja jodła ( o której kiedyś pisałam, że chyba podmarzła) wygląda podobnie Nie wiem co z nią będzie, bo z jednej strony cieszę, się , że żyje a z drugiej wkurza mnie taki widok
Odnośnie tych białych kul, które kupiłaś - to wydaje mi się, że lepiej by im było gdzieś w żwirku
oglądam fotki z zachodnich wojaży i tak sobie myślę, dobrze że takiego sklepu nie ma w okolicy... bo bym się nie mogła oprzeć cudownościom a zdjęcie pod donicą REWELACJA!.
A co tam za bukszpanami wroclawskimi teraz będzie?
a no wlasnie tutaj mam zagwostkę... wg projektu powinien być ekran z cisa, 3brzozy , 3 Świerki które widać na fotce i 5 RH, ale nie chciałabym przesadzać świrków bo lekko przymarzły zima a teraz zbierają się do puszczenia przyrostów i mam zagwostkę co z bzozami... dzisiaj patrzyłam i patrzyłam,a może zamiast w prostej lini, po jednej stronie świerków dać jdna brzozę, a po druugiej dwie? wówczas byłby cień dla RH, niewiem cały czas gdybam....
obwódka z bukszpanów 'wrocławskich' musze poczekać chwilke aż się trochę zadomowia i wyrównam elegancko
i nowa linia rabaty
Wow ale żywopłocisko jak wyrównasz będze miodzio
Donice idelanie pasują do elewacji. Dzięki za obfocenie
Ja widzialam ciemniejsze w centrum ogrodniczym, takie stożki odwrocone do góry nogami. Piękne były ale drogie...