Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:52, 06 maj 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Muszę więc sprawdzić sobie te kulki Miriam ... i przeanalizować wszystko raz jeszcze Trzmielina podoba mi się ostatnio coraz bardziej ze swoimi żywymi bijącymi po oczach kolorkami A carexy i żurawki będą

Dziękuję Iwonko

Reniu, a zobacz sobie to zestawienie - ta limonkowe kule to tawuła Golden Princess - ja właśnie zamierzam tak pomieszać kulki bukszpanowe i te tawuły.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2638-atelier-ogrodowe?page=46
Tu ma być ogród :) 10:49, 06 maj 2015

Do góry
IzaK napisał(a)
Pięknie u Ciebie... zakątek brzozowy już teraz malowniczy... a jak się zapełni będzie cudny....
Zakupy super!!!
Dodaję wątek do obserwacji... będę zaglądać

Miło mi Iza i zapraszam
Tu ma być ogród :) 10:49, 06 maj 2015

Do góry
O widzę, że troszkę się dziewczyny nabrałyście - bo ta roślinka z pionowymi paseczkami na liściach to nie hosta, a konwalia odmianowa (nazwę podałam nad zdjęciem) - już tam chyba nawet widać kwiatostany, które wkrótce się rozwiną
Tu ma być ogród :) 10:46, 06 maj 2015

Do góry
magdziam napisał(a)
piękny ogród będzie, zakupy super. Szkoda żurawki, ta odmiana jest bardzo delikatna, nie toleruje mocnego słońca. Ja mam marmolade, spisuje się i na pełnym słońcu jak i w półcieniu.

Dziękuję Madziu za tą opinię, bo porady od osób, które mają dane odmiany przetestowane są zawsze najcenniejsze, muszę dorwać w takim razie lime marmolade, bo mam słabość do tego limonkowego koloru.
Ogród Anety 09:44, 06 maj 2015

Do góry
Anetko,
ta odmiana jabłoni rajskiej to Royalty, tak?
Cudna jest, mam ją na liście drzew koniecznie do kupienia

A masz może jej zdjęcia z innych pór roku gdy nie kwitnie?
Jak jesienią z kolorem liści?
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 07:26, 06 maj 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
no właśnie ja to bym była bardzo zadowolona gdyby popadało
A Yara Mila czeka na rozsypanie, czytałam wcześniej, że właśnie ono u Ciebie dało taki efekt, więc może naszemu trawnikowi też pomoże.

tak po kilku dniach byo widac efekt złaszcza że w kilku miejscach żesmy nie sypali i widac różnice w kolorze trawy ale mi niestety same nawozy nie pomogą..konieczny zeolit i dosiewka. Ale to w przyszłym roku jak juz przestane tyle taczką ziemie wozic
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 23:27, 05 maj 2015

Do góry
no właśnie ja to bym była bardzo zadowolona gdyby popadało
A Yara Mila czeka na rozsypanie, czytałam wcześniej, że właśnie ono u Ciebie dało taki efekt, więc może naszemu trawnikowi też pomoże.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 23:15, 05 maj 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
osz Ty - trawa wygląda świetnie, jakbyś zobaczyła moją to już więcej byś na swoją nie narzekała.

Hahahaaha jak nie bedzie padac to jutro zrobie z góry zdjęcie. To zobaczysz
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 23:14, 05 maj 2015

Do góry
osz Ty - trawa wygląda świetnie, jakbyś zobaczyła moją to już więcej byś na swoją nie narzekała.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 22:58, 05 maj 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
pięknie wyszła elewacja.
A te Twoje grójeczniki jak są wysokie?
Widziałam takie co mają około 1,5 m w dobrej cenie, już od dołu mocno rozbudowane, wyglądające jak krzak i się zastanawiam czy nie kupić.
Czy one szybko rosną?

No moke są ode mnie wyzsze wiec mają wiecej niz 150 cm
Nie wiem jak szybko rosną...
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 22:57, 05 maj 2015

Do góry
pięknie wyszła elewacja.
A te Twoje grójeczniki jak są wysokie?
Widziałam takie co mają około 1,5 m w dobrej cenie, już od dołu mocno rozbudowane, wyglądające jak krzak i się zastanawiam czy nie kupić.
Czy one szybko rosną?
"W kolorze blue" 22:53, 05 maj 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
a gdzie kupujesz przekompostowaną korę i w jakiej cenie?
W workach czy luzem?
Odkrylam ją w ogrodniczym, cenę ma taką samą, albo odrobinę tańsza jest od zwykłej. ok 11 zł za wielki wór. Przypomnij mi, bo ja się ciągle gubię w wątkach. Miałam Ci podać te wymiary od pergoli po tym jak napisałam, że na mojej miał być dach? Nie daje mi to spokoju
"W kolorze blue" 22:48, 05 maj 2015

Do góry
a gdzie kupujesz przekompostowaną korę i w jakiej cenie?
W workach czy luzem?
Tam, gdzie jeże mówią dobranoc. 22:33, 05 maj 2015

Do góry
Edytko (lindsay80)
Mój żywopłot jest jeszcze młody i nie tworzy pełnego szpaleru. Miałem z nim po posadzeniu trochę kłopotów, ponieważ trzy lata temu trafiła się ciepła bezśnieżna zima która raptem dała o sobie znać dopiero 15-tego lutego i z tego też powodu sporo posadzonych z gołym korzeniem śliw wiśniowych pissardii po prostu przemarzło. Ponowne przesadzenie krzewów już w znacznie większych odstępach nie przynosi jeszcze rezultatów jakich bym się spodziewał. Ogólnie pissardii prowadzona w formie żywopłotu jest rośliną dosyć trudną w pielęgnacji z racji tego, że wypuszcza młode długie przyrosty układając je w pionie. Brak jej jest typowo krzaczastego pokroju pomimo, że była dość nisko przycięta. Mam nadzieję, że moja cierpliwość w trzykrotnym cięciu młodych przyrostów podczas całego sezonu wegetacyjnego przyniesie w niedługim czasie spodziewane efekty.
Jeżeli chodzi Edytko o formy pienne tego drzewa to przypuszczam, że aby nadać im odpowiedni kształt oraz dobrze zagęścić koronę, to również trzeba się najpierw napracować nieco sekatorem.
Nie mam zdjęć z tego roku a jedynie dysponuję takim fragmentem żywopłotu.

Nie obiecuję, ale postaram się zrobić fotki śliwy wiśniowej pissardii szczepionej na pniu i rosnącej od przynajmniej 15-stu lat w szpalerze przy lotnisku ,,Chopina". Dopiero taki widok odda w pełni to, o co mnie pytałaś.
Tu ma być ogród :) 21:37, 05 maj 2015

Do góry
dziękuję Ci Łukasz - znajdę im inne miejsce.
A czy Lime Marmolade będzie dobrze rosła w słońcu, albo jakaś inna odmiana w takim kolorze limonkowym?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 18:49, 05 maj 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
metamorfoza wyszła rewelacyjne, ale kulasy nabyłaś ogromniaste!

Dziękuję bardzo kochana
Odpisałam Ci na priv.
Tu ma być ogród :) 16:33, 05 maj 2015

Do góry
no właśnie to też moje główne podejrzenie, bo w najgorszym stanie jest taka, na którą słońce najmocniej operuje.
Są posadzone od wschodniej strony działki, ale na razie roślin nie ma za wiele więc nic ich nie przysłania.
Tu ma być ogród :) 16:17, 05 maj 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
od kilku dni na liściach limonkowych żurawek pojawiają się takie brązowe plamy, czy ktoś pomoże zdiagnozować co im dolega?

może przypalone przez słońce?- one lubią cień
Tu ma być ogród :) 16:11, 05 maj 2015

Do góry
od kilku dni na liściach limonkowych żurawek pojawiają się takie brązowe plamy, czy ktoś pomoże zdiagnozować co im dolega?

Miejsko & sielsko 15:47, 05 maj 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
troszkę spóźnione gratki na 700 i podziwiam majówkowe fotki... miodzio

dzięki wielkie za życznia
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies