O jest moja ulubienica - skarpa.
Obejrzałam kilka stron i twojego wątku tak się zmieniło, że myślę czy to twój ogród. Skarpa mnie zapewnia, że to twój.
Powiedz mi na pierwszej focie te białe kwiatuszki co to za roślina.
Na ostatniej focie - jak się nazywa na pęcherznica ma taki piękny kolor. Mam ich sporo, ale takiego koloru nie mam może to kwestia oświetlenia.
Sądź floksy nie zrażaj się tylko trzymaj je w ryzach. Szybko rosną i zawłaszczają teren. Ja na początku nasadzilam floksów no też chciałam mieć takie poduchy. Jednak przerosły moje oczekiwania więc muszę przycinsc ibwywalac.
Magda nie jest mi ich szkoda mam łany floksów rosną jak chwasty.
W ciągu 10 lat skalniaka trzy razy już z nimi robiłam porządek. Wysłałam a one rosły jak szalone do tej pory.
Wywaliłem tutaj. Od lewej strony do kamienia 2 taczki to poduszki. Na skalniaku powyżej też przytnę o połowę.
Paczta co robię z moimi hortensjami ogrodowymi. Chyba po zeszłorocznej suszy masa pędów uschła na wiór, na innych ledwo rosną nowe listki. Wycinam zatem (lub wręcz wyciągam suchutkie) wszystko co wystaje ponad świeże liście . I znów mam piękne zgrabne kulki . Kwiatów z tego pewnie nie będzie, ale luz .
Na zdjęciu dwie hortensje z suchelcami i jedna już ogolona .
ooo widzę że też ładnie. u mnie było eko - bez woreczków i nawet jakoś nie specjalnie ziemia się rozwaliła. może kwestia czy długo rosliny były w danej donicy i czy ziemia jest już trochę zbita. no i kurierzy... czy bardzo rzucali.
Z małego ogródka - jeszcze trochę roślin do przesadznia jest.
Dziś mam wkurzenie na gościa od mebli... 3ci ddzien dociera! i znów nie dotarł! wrrr. Choć tyle że wolne i pogoda dopisuje. Może jakiegoś duzego cisa zacznę wykopywać zeby pozbyć się emocji!
Ciekawe co z tego wyrośnie... tzn jaki kolor - bo nie ja siałam. W porę poznałam i nie wyrwałam . w tle Śś i cisy... dużo cisów.Kulki w trakcie formowania. Niebawem muszę przyciąć.
Trochę hortensji... były w dobrej cenie, ale mogliby się bardziej podstarać z podpisywaniem.... pogrupowałam tak jak były w opakowaniach, choć są i rozterki....
Powinnam mieć
3x 1Asplenium scolopendrium 'Angustatum'
4x Hydrangea paniculata 'Limelight' C4 30-40 cm
3x Hydrangea paniculata 'Polar Bear' C4 30-40 cm
2x Hydrangea paniculata 'Silver Dollar' C3 40-60 cm
2x Hydrangea paniculata Skyfall C3 20-30 cm
4x Hydrangea paniculata Vanille-Fraise C3 40-60 cm