To witaj w klubie, ale i tak jesteś lepsza bo zajrzałaś do mnie, a ja .. do nikogo
Doba za krótka.. fotek ogrodu więcej nie zrobiłam.. to pokażę Muminka jak śmiga Nie da się ukryć ze ma w sobie lekkość bytu. Jakby chodził tu od lat.. Zrobili nam w Rz. wreszcie prawdziwą ściankę Az mi żal ze tak późno Jak człowiek już stary i stawy ma powykręcane, w łokciach "tenisistę"..oj żal..
Ale jakże ta przyroda jesienią niechlujnie się zachowuje. Kto to widział tak śmiecić. Te liście lecą i lecą, i lecą... no bez umiaru żadnego.
Jak przyjechaliśmy we wtorek to trawnik cały był zasłany liśćmi z dębu. Zadarłam głowę a dąb wygląda jakby mu ani jeden nie ubył. Em wszystko wysprzątał, było ładnie, schludnie. A następnego dnia znowu cały trawnik w liściach. A na dębie dalej wiszą sryliony.
Dziękuję za miłe słowa. W ogródku co raz więcej roślin przebarwiających na żółty kolor. W niektórych miejscach wycinam już do czysta robiąc porządki.
Pozdrawiam.
Mimo wszystko mam wrażenie, że coś jest nie tak z ostrością zdjęć.
April, znowu kobieto kokietujesz. Zdjęcia może mam i lepsze, ale za to jaki Ty masz OGRÓD.
Sporobolusy u mnie też już żółkną, ale jeszcze troszkę zielonego można się dopatrzeć.
O tej porze w ogrodzie już jest mało światła, mało słońca, takie trochę "mroki średniowiecza".
Jarząb to Autumn Spire Flanrock. Mam trzy sztuki, ale jeden strasznie mi choruje i wygląda bardzo, bardzo marnie (ten środkowy). Próbuję go ratować, ale nie wiem czy uda mu się dogonić swoich dwóch kumpli. Dam mu jeszcze szansę w przyszłym roku.
Prośba o pomoc.
Odebrałam dziś przesyłkę z zamówionymi roślinami i martwi mnie wygląd podstawy pnia jednego z klonów. Przesadzam czy mam rację, że coś jest nie tak???
Nie wiem czy sadzić go jutro czy zgłaszać sprzedawcy...
Z góry dziękuję za rady.