Sebciu na zdjęciu nie widać ale druga od lewej szersza. Trzecią wiosną (lub w sobote) wkopię głebiej, bo na tej rabacie mam spory spadek w dół (nie widać tego w ogóle... Ale do żywopłotu grabowego jest ok 30-40 cm różnicy. Wiosna je ostro wyrównam.. Byly sadzone w to miejsce latem , potem je zarosły rosliny zatem ostra korekta będzie w sezonie Anno Domini 2015
Sebek musisz sobie w weekend podładadować bateryjki pracą w ogrodzie!!
Ja odreaguję sadzeniem ok 500 cebulowych... To sie doładuje....
Na razie na pólnoc nie jadę.... Za duzo w krótkim czasie km zrobiłam... Najpierw urlop, potem pogrzeb... Dwa weekendy w obie strony...
Moja donica targana z giełdy oj ciekawe było jej transportowanie w moim malym bagażniku duzego auta....
Cena nie była mała ale nie zawrotna, poniżej 400 zł a w necie są droższe.
Uff myślalam , źe moja Mme Knorr jakaś zabiedzona, bladziutka
Anita obstawiam za Royal Mam othello ma zupelnie inny kolor i kwat a tuscany byłaby jeszcze ciemniejsza
old port dopiero zamówiony ale chyba ciut ciemniejszy nie taki ostry pink
Ja tez bez fotek nie daje rady sobie zwizualizować a pomóc bym chciala.....
Edit juz widziałam, nie ma co doradzać jest pieknie. Masz świetny zmysl estetyczny, mnostwo energi i pracowitości. Bedzie dobrze, co ja piszę bedzie bardzo dobrze
Jak masz dola zobacz jak w 2012 wyglądala mój ogrod w wątku Kiedyś tu będzie....
I koniecznie rób fotki sama zobaczysz za rok jak rosliny pieknie Ci się odwdzięczyly za troskę.
Nie musisz sie spieszyc z nasadzeniami jesienia. Owszem teraz są lepsze ceny, spory wybór roślin, ale na sadzenie zimozielonych jest już ciut póżno. Jeśli bedziesz miala pecha i trafisz tak jak ja na pierwszą bardzo mrozną zime 2011/2012 to ci polowa nasadzeń wymarżnie....teraz jest dobry moment na sadzenie drzew lisciastych, a zimozielone i trawy max do 15.10 chociaż wg mnie najlepiej sadzić do 15 wrzesnia aby sie wszystko dobrze ukorzeniło. Jesli nie masz osłon z zywopłotów i masz wygwizdow to przy mrożnych wiatrach rosliny ucierpia. Posadz sobie teraz cebulowe abys miala sie czym cieszyc wiosna a reszte roslin posadzisz sobie spokojnie wiosna, po pelnej planowania zimie
Julka miało Cię nie byc. Widziałam długonogą z jasnymi włoasami ale nijak nie pomyślałam, ze Ty to TY!!!
Ci o cisach M nic nie wie. Sama pojadę wykopać 4 szt, ktore potzebuję... A resztę niech kopie M....Wiosną... Mam kilka miesięcy aby go do tej akcji przygotować...