Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Lawendowy zawrót głowy

Lawendowy zawrót głowy

Malgosik 20:28, 06 paź 2014

chyba wrzośce posadziłaś o takich pełnych, okrągłych kwiatkach?
lojalna_ 20:34, 06 paź 2014

Malgosik napisał(a)
chyba wrzośce posadziłaś o takich pełnych, okrągłych kwiatkach?

Mam nadzieję , zeby wiosna pusto nie było
BusyBee 20:37, 06 paź 2014

Jolu super, że zaczyna to być Twój ogród...oczywiście wiem co masz na myśli...

Tam wcale nie jest już pusto...musisz tym roślinkom dać trochę czasu a zobaczysz jak to będzie wyglądało za rok...idź dalej z rabatą...potem popatrzysz na całość ...prześpisz się kilka nocy...a może nawet to wiosny i zdecydujesz......jak trzeba to pozmieniasz...

...buziak
Malgosik 20:42, 06 paź 2014

lojalna_ napisał(a)

Mam nadzieję , zeby wiosna pusto nie było

jak są teraz popędzone, to tej wiosny raczej nie będą kwitły, ale następnej tak
lojalna_ 20:56, 06 paź 2014

Malgosik napisał(a)

jak są teraz popędzone, to tej wiosny raczej nie będą kwitły, ale następnej tak

No widzisz ..... Ale to nie sa te jednoroczne tyle wiem
lojalna_ 20:58, 06 paź 2014

BusyBee napisał(a)
Jolu super, że zaczyna to być Twój ogród...oczywiście wiem co masz na myśli...

Tam wcale nie jest już pusto...musisz tym roślinkom dać trochę czasu a zobaczysz jak to będzie wyglądało za rok...idź dalej z rabatą...potem popatrzysz na całość ...prześpisz się kilka nocy...a może nawet to wiosny i zdecydujesz......jak trzeba to pozmieniasz...

...buziak

Dziewczyno Ty jestes jak plaster miodu na moje rozdygotane serce zawsze tak spokojnie i z wyczuciam studzisz moje emocje i trafiasz w sedno jakbys czytała w moich myslach

Tak pieknie u Ciebie dzis sie zasiedziałam w Twoim ogrodzie
BusyBee 21:03, 06 paź 2014

lojalna_ napisał(a)

Dziewczyno Ty jestes jak plaster miodu na moje rozdygotane serce zawsze tak spokojnie i z wyczuciam studzisz moje emocje i trafiasz w sedno jakbys czytała w moich myslach

Tak pieknie u Ciebie dzis sie zasiedziałam w Twoim ogrodzie

Sama mam rozdygotane serce, jak widzę co się u Ciebie dzieje...
........nic się nie martw...jesteśmy z Tobą i Twoimi rozterkami.......

Madzenka 21:14, 06 paź 2014

jazzy napisał(a)

Joluś, nic na siłę. Warto poczekać na to co chcesz. Najwyżej posadzisz wiosną. Albo dopiero wtedy jak znajdziesz coś wartościowego. Szkoda wydawać kasy na jakis marny towar, a potem się z nim mieć
Cierpliwość to podstawa - nie ma co się spalać.

Po bukszpany przyjedź po 15 marca na plantację bukszpanową pod Wrocławiem. Lukasz i Gosia Ciocia skorzystali z atrakcyjności oferty lecę czytać dalej
Madzenka 21:14, 06 paź 2014

Luki napisał(a)
Jolu poczytałem wszystkie propozycje i twoje niepweności przy skomponowaniu rabaty... troszke się w tym wszystkim pogubiłem ale czytam, że już posadziłaś. Musisz pokazać co tam wymodziłaś i nie mów mi tu, że nie ma efektu. Rośliny nie dość, że się rozrosną w przyszłym roku to na pewno nie będą miały też wiosną pobliskiej budowy podjazdu
Trzeba myśleć pozytywnie. Bardzo podoba mi się Twój stożek z cisa... jak byłem u Kapiasa jakiś czas temu to chyba wszystkie wygłaskałem i zapewne Twój też wygłaskany przeze mnie

Ja tez bez fotek nie daje rady sobie zwizualizować a pomóc bym chciala.....

Edit juz widziałam, nie ma co doradzać jest pieknie. Masz świetny zmysl estetyczny, mnostwo energi i pracowitości. Bedzie dobrze, co ja piszę bedzie bardzo dobrze
Jak masz dola zobacz jak w 2012 wyglądala mój ogrod w wątku Kiedyś tu będzie....

I koniecznie rób fotki sama zobaczysz za rok jak rosliny pieknie Ci się odwdzięczyly za troskę.

Nie musisz sie spieszyc z nasadzeniami jesienia. Owszem teraz są lepsze ceny, spory wybór roślin, ale na sadzenie zimozielonych jest już ciut póżno. Jeśli bedziesz miala pecha i trafisz tak jak ja na pierwszą bardzo mrozną zime 2011/2012 to ci polowa nasadzeń wymarżnie....teraz jest dobry moment na sadzenie drzew lisciastych, a zimozielone i trawy max do 15.10 chociaż wg mnie najlepiej sadzić do 15 wrzesnia aby sie wszystko dobrze ukorzeniło. Jesli nie masz osłon z zywopłotów i masz wygwizdow to przy mrożnych wiatrach rosliny ucierpia. Posadz sobie teraz cebulowe abys miala sie czym cieszyc wiosna a reszte roslin posadzisz sobie spokojnie wiosna, po pelnej planowania zimie
Magda70 21:21, 06 paź 2014

lojalna_ napisał(a)
to jeszcze trzeba zasadzic

Czyżby Ci się wiatraczek nie podobal
Lecę dalej czytać co tam działasz