Iwonko, dzięki wielkie , znam większość tych roślin.
U mnie w ogrodzie w cieniu (czyli pod koroną drzew) z wymienionych roślin daje sobie radę: fuksje, funkie, żurawki, bukszpan paproć. Pozostałych nie mam ( oprócz naparstnicy) więc się nie wypowiadam. Ale ciemiernika kupiłam i będę testować, w planach też bergenia i śnieżyczka. Wymieniona kalina u nas ma problemy z zimowaniem w gruncie. Mam jeszcze róże, dzwonek, trzmielinę, barwinek, tulipany, narcyzy i te sobie też dają radę.
Karol, to lawenda viva, 16,99 za sześciopak. Była też francuzka, ale ta druga nie wytrzymuje naszych zim.
Fotki jutro, jak zjadę do domu
Teraz na tablecie piszę.
U nas w szkole dzieci były uprzedzone. Poprzynosiły klisze, czarne szkiełka. Przed zaćmieniem dzieci się dowiedziały, na czym polega to zjawisko, a potem wszyscy wyszli na podwórko i obserwowali. Fajne doświadczenie dla dzieci
A zakupy prawie męczące, zakończone powodzeniem. Potem weszliśmy do O i dostałam od M dwa sześciopaki lawendy
Były prymulki, stokrotki, 6 paki lawendy, ciemierniki (ale je to widziałaś), rododendrony, hortensje, trawki, dużo jakiś małych iglaczków, aż ciężko wszystko wymienić, bo dużo tego było, a ja nie miałam czasu się dobrze przyjrzeć
Jak byś miał czas, to polecam Ci centrum ogrodnicze u Justyny, są tam piękne rośliny i dużo już wystawionych
Witaj Iwonko ciemierniki dziękują i rosną pod sumakiem właściwie to pół cień tam jest i sypię je co sezon trocinami i korą no i rosną zbyt wiele miejsca nie mają na korzenie bo wiesz sumak to się wszędzie swoimi korzeniami pakuje jakoś sobie radzą
Z cegieł to gryla emuś montuje
Ewuniu, dziś nieogrodowo. Właśnie zabrałam dzieci i jedziemy do Ema. Potem do miasta po zakupy. Buty, kurtki itp.
Jutro po poludniu dalej będę działac.
Teraz potrzebuję meskiej sily, co by mi kulki tujowe przekopal.