Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:48, 05 paź 2014

Do góry
Dasia napisał(a)

Rozciągasz ogród swój za ogrodzenie?

Zaglądam, podziwiam, wzdycham Cudny Twój busz

Z ciekawością czytam o wysokościach roślin. Ale coraz bardziej się przekonuję, że niestety wiele zależy od gleby i klimatu. Mnie w tym roku krwawnik pozarł floksy, choć z opisów wynikało, że będą górować.

Własnie wszystko zależy od gleby, ilości wody i nawożenia..... Rok temu Przetaczniki miały 50-70 cm... W tym roku 1-1,2 m... Wczoraj przesadzilam je za bukszpany na rabacie "trzy dni z życia pewnej rabaty"
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:46, 05 paź 2014

Do góry
noemi napisał(a)
O ja cię ….. … jak ja Cię toffam mocno za To zdjęcie z trawkami w donicach Mówiłaś , że jest OK, ale moja wyobraźnia nie była wstanie tego piękna zobaczyć

i mam dwa pytania …

1. czy ścinasz perovskie na zimę ? moja jedna całkiem uschła chyba …

2. jak oceniasz nie ścinanie stipy po zimie ? dla mnie trochę za mało widać zielonego , ale czeszę ją w ramach relaxu i to suche wychodzi

jednak prognozy się sprawdziły i jest pięknie i ciepło

buziam

Madzia perovskie ścinam dopiero wiosną. Teraz mozesz ją ciut przyciać jeśli sie pokłada aby jej śnieg (????) nie wylamal. Gdyby była mrożna zima a jest swiezo sadzona mozesz jej kopczyk na 10 cm z torfu usypać (oczywiscie nie kwasnego)

Jesli stipa tę zimę przezyje utne ją na ok 10 cm. Nie scinana za bardzo się pokladała i tak stare klosy musialam powyrywac, zatem stipie nie ścinanej mówię nie... W tym roku czosnki beda bez stipy....
Eksperymentarium 19:41, 05 paź 2014

Do góry
Nowe trendy w makijażu lansujesz
Obwodkom mówimy nie

Dzisiaj były fajne jeżowki na kiermaszu. Purpurowe też....

Ale ja kupilam do Buchanani jeżówkę Mama Mia
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 16:15, 05 paź 2014

Do góry
Wycięłam wczoraj śwecznicę. Wiosną idzie do przesadzenia... Wreszcie widac pnie brzóz i bukszpany

Rok temu sadziłam bukszpany pod brzozami. jakoś przeżyła ale słabo przyrastają
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 16:13, 05 paź 2014

Do góry
I Fairy szaleje, jak by chciała mówic nie przesadzaj mnie!

Pomponella, która miała byc weksmitowana od Munstead wood (nie konweniuja odcienie), też prosi o litość i tłoczy...

Trzecie tłoczenie Munstead wood, a kolejne dwie szt w drodze.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 16:11, 05 paź 2014

Do góry
Czy pisałam, ze tydzień temu przesadzałm sosny varella przy okazji przesadzania kostrzewy?

A kule pożartą przez rozplenicę medium boy (ładne mi nedium...) nie przesadził M. Moze za tydzień?

Przeciez ja w tym miejscu potrzebuję miejsce na róże Cardinal Richelieu!!
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 16:07, 05 paź 2014

Do góry
Bonica nie daje za wygraną

Lubię te moje kuleczki
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 16:06, 05 paź 2014

Do góry
Karabela napisał(a)

Wildeve ma mieć ok 1-1.25. Tak już ma a to pierwszy rok. Z przodu mam z Wojslawic biale zawilce ok 60 cm i rozowe małe- tak z 30 cm.

a buksiki faktycznie pozarte

Te zawilce taraz takie niskie a z biegiem lat zasłonią róże. Chyba że kupiłąs miniaturowe?

Poczytałam o zawilcach, raczej podają wysokośc łodyg z liścmi bez kwiatów.... więc wysoce prawdopodobne, ze za rok zawilce zasłonią róże... Nie możesz ich posadzić pomiędzy róże? Bo wszystko wskazuje na to , że mogę być wyższe. Pamiętasz dokładnie nazwy?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 16:05, 05 paź 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
ja się muszę skupić bo przepadłam w tych trafffkach ))))) ...

Dla Ciebie trawki w donicach Bedą zimować
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 15:44, 05 paź 2014

Do góry
Trzy dni z życia jednej rabaty...

Było

Jest

Będzie

kupiłam dzisiaj carex golden bowlEs i bedzie wymiana evergoldów
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 15:39, 05 paź 2014

Do góry
JulkAd napisał(a)
Jak zwykle pięknie u Ciebie...róże i trawy powalające jak zwykle....a zawilce?...fiu, fiu..... Wojsławice nie powstydziłyby się takiej kępy cudnej jak u Ciebie rośnie

Pozdrówka Madżen

Fiu fiu, trawy zżarły bukszpany
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 15:35, 05 paź 2014

Do góry
Rench napisał(a)

Też ją uwielbiam za te pąki.

Niektóre róże tracą cały urok kiedy się całkowicie otworzą.
Np. Eden rose też nie powinna sie nigdy otwierać, jak dla mnie

Dzięki za fotki red leonarda- kupiłam go

NIe mam u siebie pergoli ale kupiłam koleżance 3 Edenki i sąsiadom z naprzeciwka 1 sz. będę podziwiac z okna w jadani

Dla Ciebie dzisiejsza Firts Lady.

Ps z Leonardo bedziesz zadowolona
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 15:33, 05 paź 2014

Do góry
Karabela napisał(a)
Jakie wysokie rosną te białe zawilce? Mam je z przodu austinki takiej 1.5 m. Nie zaslonia? Dopiero wsadzilam, zakup z Wojslawic

Napisz za którą austinką, bo zawilce kwitna gdy austinki juz słabiej tłoczą ale wówczas nabierają wysokosci

Np James Galway rok temu miał u mnie 1,2... piszą że dorasta do 1,5 m a u mnie w tym roku w długim tłoczeniu ma 2 m.....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 15:32, 05 paź 2014

Do góry
dorciabe napisał(a)

Też takie kupiłam i jeszcze białe Honorine Jobert, te białe to wysokie pewnie?
Macham

Honorine u mnie dorsata do ok. 1,2-1,4 m ale coś słabo rosły. Przesadziłam je w inne miejsce. Whirlwind tez były nizsze a taraz 1,5 m. Więc być moze z wiekiem rosną wyższe. Musisz wygooglać

Moje gabiony mają 1,5 m a jak widac niektóre kępy w tym roku równiez

Norweski ogródek... 07:47, 05 paź 2014

Do góry
Przyszlam zobaczyć norweska jesień a tu doopa
Ogrodnik Mimo Woli cd 07:47, 05 paź 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Ciemność widzę.. ale i światełko w tunelu
Dumać dziewczynki..

Koleżanki piękny ogród.. zaliczyć wtopę to porażka... robimy we 3 zamówienie ... na róże
Ja już wiem co zamówię... Ale ta nieokreślona.. jest tam też taka biaława na rabacie

To koleżanki Ale werbena moja Zarosłą róże Ale mi wybaczono... bo werbena też się podoba

Hm kurka widzęw nogach kostrzewę siną... Jakoś mi do nie pomarańcze nie pasują.... Ja musze polookać w necie takie połączenie kolorystyczne....w erbena też tam co roku będzie? To jak nic tę roże trzeba przesadzić
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 07:42, 05 paź 2014

Do góry
Uwielbiam Twego nicka!
Muszę zostawić sobie otwarty wątek aby nadrobić zaległości
Moja "przyziemna" :) pasja 07:38, 05 paź 2014

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)

One się u mnie tak mnożą, że przy Twojej ilości obdzielisz nimi za rok pół świata

To ja się piszę za dwa lata na Twe jeżowki za rok będziemy klęczeć na widok tej rabaty a za dwa błagać o siewki
Masz koncepcję gdzie przesadzić broznze form? Do czego najlepiej pasuje. Widzę ze masz je z kulami bukszpanowymi ale moje kule zostały orzez tego carexa pożarte... I podmienię na hakone... Tylko gdzie posadzić carexa? Zbyt go lubię aby wyciepać
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 07:34, 05 paź 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Jak zwykle Twój ogród powala, zawilce są mniam i liczę na taki efekt również u siebie

Coś mi się wydaje że niechcący wylansowałam zawicle Od dwóch lat je pokazuję ale w tym roku powaliły obfitością kwitnienia.
Z powodu ich urody w ich nogach powstania rabata a'la Danusia czyli zimozielone i biel. Wiosną na tej rabacie będą białe hiacynty, narcycy, tulipany i dodam kapkę purpurowych.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 07:30, 05 paź 2014

Do góry
nicol21 napisał(a)
Te kuleczki pochłonięte przez hakone super wyglądają. Ja tam nie mam wrażenia pożarcia, ale na żywo można mieć inne wrażenie.

Kuleczki są pożarte przez bronze form i dlatego zostaną zamienione hakone och ta moja składnia, zrozumieć mnie nie można....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies