Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 21:37, 04 paź 2014

Sebek napisał(a)

Swoją sialem w 2011 roku, ale późno wyszły i nie zakwitly. Przeniosłem je na zimę do ganku i raz na jakiś czas podlewalem, chyba raz tylko użyłem Topsinu. Gdzieś w lutym przyciąłem je i w kwietniu miały może 10 cm, ale mocny system korzeniowy. Potem trzymałem je na zewnątrz, ale dopiero gdy minęły przymrozki posadziłem je do ziemi. Zakwitly juz w czerwcu i bardzo obficie. W 2013 roku wysiały się tak mocno, że kilka razy musiałem je wywalić, bo nie mogły w ogóle się rozrosnac, dopiero jak były rzadko to stały się ładne i zakwitly. W 2014 nie przetrwały mi rośliny mateczne i słabo się wysiały, wiec a tym roku jest słabo... Jednak siewki cały czas mi wychodzą W tym roku je wykopię i będę liczyć również na wysiew. Wg mnie musi być ostra zima, by wysiały się mocno Ale wtedy jeśli się ma słabą ziemię jak ja to trzeba im podsypać kompost by urosły

Tej zimy nie było, a wysiały mi się jak głupie. Czyli jednak ostra zima nie musi być. Byle przechłodziło.
Ja ich nie nawożę.. wysiały się też w kamieniach które leżą na macie..... i zakwitły. Zresztą tam ich najwięcej się nasiało. Nie nawożone i nie podlewane. I tu jestem pewna, że dobrze rosną też i w gorszej glebie.
Za to łatwo wydzierało się do wysyłki, bo korzenie były pod kamyczkami, a nie w ziemi I widzę, ze pięknie zakwitły.. reklamacji nei miałam. Siewki były malutkie, takie do koperty.

Mala_Mi 22:14, 04 paź 2014

Czytam o różach

malgorzata_s... 22:19, 04 paź 2014

Buziam Anek Wiesz że ja nie mam werbeny??? Niesamowite, czegoś nie mam
A jeszcze zawilców nie mam
Magda70 22:26, 04 paź 2014

Mala_Mi napisał(a)

Kasiek - Sami swoi już się opatrzyli, a Seksjisje uwielbiam, dla mnie najlepszy polski film
Hasła znam na pamięć i często ich używam

Prądem? Nas? Bohaterów? Prądem?!!!
Święte? Te psiary Święte?
Uratowani jesteśmy! Bocian! Patrz, bocian!

i kultowe "Albercik. Kobieta mnie bije!!!

Ciemność, widzę ciemność...
Dzień dobry zastałem Jolkę?
Madzenka 22:53, 04 paź 2014

monteverde napisał(a)

A zobacz Marzenka ta co ja zaproponowałam

Chyba masz rację dot tego nieokreslonego koloru taki intensywny pomarańcz nadalby wyrazu. W nogi żurawki caramel i trawę praire fire albo buchanani
Mala_Mi 23:24, 04 paź 2014

Ciemność widzę.. ale i światełko w tunelu
Dumać dziewczynki..

Koleżanki piękny ogród.. zaliczyć wtopę to porażka... robimy we 3 zamówienie ... na róże
Ja już wiem co zamówię... Ale ta nieokreślona.. jest tam też taka biaława na rabacie

To koleżanki Ale werbena moja Zarosłą róże Ale mi wybaczono... bo werbena też się podoba
rozajerycha 23:34, 04 paź 2014

Przed snem miło pospacerować u Ciebie Aniu
Sie ma
martek
Mirella 23:39, 04 paź 2014

Tylko podglądam, ale teraz piszę o tym,
poczytałam o werbenie i dokształciłam się, dziękuję z całego serducha
Agacia 07:34, 05 paź 2014

Mi się ten Wasz busz bardzo podoba Myślę, że możesz tam mieć z 500 różnych roślin? Katalog jest? Czy tak wszystko z głowy?
Seksmisja to i mój ulubiony film, mam nawet pierwszy scenariusz ze scenami, które nie weszły do filmu
Spokojnej niedzieli!
Madzenka 07:47, 05 paź 2014

Mala_Mi napisał(a)
Ciemność widzę.. ale i światełko w tunelu
Dumać dziewczynki..

Koleżanki piękny ogród.. zaliczyć wtopę to porażka... robimy we 3 zamówienie ... na róże
Ja już wiem co zamówię... Ale ta nieokreślona.. jest tam też taka biaława na rabacie

To koleżanki Ale werbena moja Zarosłą róże Ale mi wybaczono... bo werbena też się podoba

Hm kurka widzęw nogach kostrzewę siną... Jakoś mi do nie pomarańcze nie pasują.... Ja musze polookać w necie takie połączenie kolorystyczne....w erbena też tam co roku będzie? To jak nic tę roże trzeba przesadzić