Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

stychaz 18:41, 05 paź 2014

Uwielbiam Twoje róże i trawy Pamiętam, że albo masz labo do Ciebie dojedzie Heidi Klum, chciałam zapytać czy widziałaś Magnetę (chyba Kordes)? Kolor kwiatu bardzo przypomina Heidi, tylko jest znacznie mniej upakowany.

Macham wieczorową porą
Bogdzia 19:06, 05 paź 2014

Podziwiam głównie liście na różach bo u mnie ich całkowity brak. Piękne widoki ale jesień jedynie w trawkach widac.Pozdrówka.
lojalna_ 19:09, 05 paź 2014

Kondzio napisał(a)
Super roze wyglądają i ogrod widze jeszcze zielony ani widu jesieni

Zas we dwoje hihi
Wieloszka 19:10, 05 paź 2014

Marzena2007 napisał(a)

Będzie

kupiłam dzisiaj carex golden bowls i bedzie wymiana evergoldów

No i jak dla mnie extra to zastępstwo wygląda. Czy z bliska również?
Mam nadzieję, bo Cię namawiałam Dziś przy obchodzie rabat znalazłam dla nich miejsce i żałuję, że nie kupiłam. Gdyby Ci nie konweniowały, to chętnie odkupię
Wieloszka 19:11, 05 paź 2014

Marzena2007 napisał(a)

Lubię te moje kuleczki

Cudne! Mniam
Enya73 19:41, 05 paź 2014

Marzena2007 napisał(a)

Anita ja mam linie połozone równolegle. To oznacza że nawet zmiana nasadzeń w niczym nie przeszkadza. Gdybym miała pętelki wkoło roslin to byłby problem. Linie i tak rzadko właczam bo moja glina dobrze wode trzyma w tym roku obfitującym w opady
Przez kopanie zwykle uszkadzam przewody. Mój "Pan od nawadniania" jest jednak niedrogi i raz na jakiś czas wpadnie aby ponaprawiac uszkodzenia.... Przy rewolucjach podnosze linie do gory i potem jest je trudno zamaskowac....

Dzięki za wyczerpującą odpowiedź
Madzenka 19:46, 05 paź 2014

noemi napisał(a)
O ja cię ….. … jak ja Cię toffam mocno za To zdjęcie z trawkami w donicach Mówiłaś , że jest OK, ale moja wyobraźnia nie była wstanie tego piękna zobaczyć

i mam dwa pytania …

1. czy ścinasz perovskie na zimę ? moja jedna całkiem uschła chyba …

2. jak oceniasz nie ścinanie stipy po zimie ? dla mnie trochę za mało widać zielonego , ale czeszę ją w ramach relaxu i to suche wychodzi

jednak prognozy się sprawdziły i jest pięknie i ciepło

buziam

Madzia perovskie ścinam dopiero wiosną. Teraz mozesz ją ciut przyciać jeśli sie pokłada aby jej śnieg (????) nie wylamal. Gdyby była mrożna zima a jest swiezo sadzona mozesz jej kopczyk na 10 cm z torfu usypać (oczywiscie nie kwasnego)

Jesli stipa tę zimę przezyje utne ją na ok 10 cm. Nie scinana za bardzo się pokladała i tak stare klosy musialam powyrywac, zatem stipie nie ścinanej mówię nie... W tym roku czosnki beda bez stipy....
Madzenka 19:48, 05 paź 2014

Dasia napisał(a)

Rozciągasz ogród swój za ogrodzenie?

Zaglądam, podziwiam, wzdycham Cudny Twój busz

Z ciekawością czytam o wysokościach roślin. Ale coraz bardziej się przekonuję, że niestety wiele zależy od gleby i klimatu. Mnie w tym roku krwawnik pozarł floksy, choć z opisów wynikało, że będą górować.

Własnie wszystko zależy od gleby, ilości wody i nawożenia..... Rok temu Przetaczniki miały 50-70 cm... W tym roku 1-1,2 m... Wczoraj przesadzilam je za bukszpany na rabacie "trzy dni z życia pewnej rabaty"
Madzenka 19:48, 05 paź 2014

gardney napisał(a)
sprytnie tak upiękniać otoczenie poza własnymi granicami Chciałabym mieć taką sąsiadkę jak Ty Marzenka

Hi hi a jeśli jestem wredną sąsiadką?
Madzenka 19:49, 05 paź 2014

Kondzio napisał(a)
Super roze wyglądają i ogrod widze jeszcze zielony ani widu jesieni

Wiesz to mnie dziwi... Nawet krzty jesieni nie widać. Ciut rozplenice się przebarwiają ale widać to gdy nad nimi stoję i 5 min się w nie wpatruję.... Jedna brzoza żółknie... Od grzyba...