Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 23:26, 12 maj 2015

Do góry
malkul napisał(a)

1. Stymulowanie ciekawości – burza pytań

Kret:

czy kret wie jak wygląda?
czy krety przyjaźnią się między sobą?
Czy kret w ogóle wyłazi na powierzchnię?
Czy kret ma sraczkę?
Jak szybko kret zje cały ogródek łącznie z drzewami?
Czy kret był kiedyś foką?
Jak wygląda nos kreta?
Ile kretów zmieści się w ogródku?
Czy krety współdziałaja w stadzie?
Czy kret wykazuje zachowania prospołeczne?
Czy krety lubią się kochać?
Czy z kretem można się zaprzyjaźnić?
Czy kret lubi się bawić w chowanego?
Czy krety rozmawiają ze sobą?

Ciekawe jest, że już na tym etapie znalazło się kilka pytań, które zrodziły potencjalne możliwości rozwiązania problemu kreta.

Tarzam się po łóżku ze śmiechu Gośka - You made my day
Makowo na Kociewiu 23:20, 12 maj 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
I jak tu zasnąć przy takich widokach Idę jeszcze raz obejrzeć

a ja u Ciebie byłam
Makowo na Kociewiu 23:13, 12 maj 2015

Do góry
I jak tu zasnąć przy takich widokach Idę jeszcze raz obejrzeć
Ogród niby nowoczesny ale... 23:10, 12 maj 2015

Do góry
Magda70 napisał(a)

Sebuś...a co narzeczona Jezzy na to , że buziaki innym rozdajesz????

Jeszcze nie wiem I chyba wolę nie wiedzieć
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 23:07, 12 maj 2015

Do góry
Gabisia napisał(a)

Moje 30 róż zmieściło się razem z 30 drzewami
Wiem, wiem, kiedyś będzie tłok

W 30 róż uwierzę, ale 30 drzew? Przy bliźniaku??? Padłem!!!
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:06, 12 maj 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Umarłem!!! Mus jechać na Mazury i powisieć na płocie

Były kiedys zdjęcia w internecie , Było na co popatrzec również wewnątrz.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:04, 12 maj 2015

Do góry
Aska - w sumie nie masz za co, bo nie pomogłem Ci w tym temacie zbytnio

Łukasz - gdy zobaczyłem ekipę Danusi z miotłami pomyślałem "szaleńcy" Jednak po zastosowaniy tego tricku u siebie stwierdziłem "geniusze"

Kasiu - trawnika mopem nie traktuję, ale schody i kostkę zdarzyło mi się

Gosia - tyś perfekcjonistka, jakbym przyjechał do Ciebie z białą rekawiczką na test pewnie bym ani grama kurzu nie znalazł Więc....bujaj las, ale nie nas

Aniu - no przecież bym nie wstawiał takich zdjęć tylko i wyłącznie w celu, byście sobie myśleli "co za świr"

Alka - też jesteś ze Śląska - u nas kurzu jest chyba więcej Dlatego we wnętrzach mam wszystko białe - i kurzu nie widać
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:56, 12 maj 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Marzenko jak oglądałem tak jakoś skojarzyło mi się z Twoimi planami na przyszłość
Troszeczkę duży i ogród zbyt skromny, ale całośc piękna

Umarłem!!! Mus jechać na Mazury i powisieć na płocie
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:00, 12 maj 2015

Do góry
No to już wiem po co to całe zamiatanie trawnikaU Ciebie Sebek zawsze można się czegoś nauczyć
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 21:00, 12 maj 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Uwielbiam Twój ogród Gabi Jest świetnie przemyślany, a mimo niedużej powierzchni ciągle mnie zaskakuje

Buziaki Sebuś za ten mniód na moje skołatane serce
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:31, 12 maj 2015

Do góry
Sebek, ale z mopem po trawniku nie biegasz ?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:32, 12 maj 2015

Do góry
Pozdrawiam serdecznie zaglądających i zostawiam tulipany uchwycone kilka dni temu

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:28, 12 maj 2015

Do góry
abiko napisał(a)

Seba, zdradź jak ty sadzisz w tych osłonkach? W donicach innych i wstawiasz?

Aga - sadzę bezpośrednio do nich. Wypaliłem dziury w dnach, więc woda w nich nie stoi. Jeśli miałbym do nich odpowiednie osłonki to nie zastanawiałbym się tylko od razu w nich posadził, bo te donice szybko się brudzą... Jeśli chcesz je mieć czyste to muszą stać w miejscu, gdzie deszcz nie będzie rozchlapywał piachu i innego kurzu - a rzadko kiedy ma się takie miejsce, pod dach przecież deszcz też dociera... Innym sposobem jest ich regularne mycie Ja czasem je spłukam bezpośrednio wężem ogrodowym, a jak zmieniam nasadzenia to myję je szczotką i cifem - wtedy aż świecą
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:21, 12 maj 2015

Do góry
pawel_snopek napisał(a)

Vertigo po pewnym czasie pożre surfinie oraz wypełni donice korzeniami że będzie problem z wyrwaniem jej na jesień musi mieć sporo wilgoci i jedzenia

Skoro tak piszesz to ja już się cieszę Surfinie jak pożrą to trudno, byleby były wielkie
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:20, 12 maj 2015

Do góry
Zielona napisał(a)
Ufff. Nie lubię mieć zaległości na forum. Siedzę u Ciebie dłuższą chwilę, ale nic mi nie umknęło. Fajne miniaturowe surfinie kupiłeś. Kolor i pełny kwiat - mniam.

PS Nawet z miotłą Ci do twarzy

Marta - tym razem są to surfinie o normalnej wielkości Ale miniaturowe może kupię
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:19, 12 maj 2015

Do góry
Aska napisał(a)
Cześć Sebek co myślisz o kleistej taśmie do drzew? bo zaopatrzyłam się w takową i zauważyłam,że chyba uszkadza pień-rozwarstwia sie po jakim czasie. Mrówki zrobiły sobie autostradę z pnia rajskiej jabłonki i sukcesywnie go uszkadzają. słyszałam też o maściach, które leczą uszkodzony pień. możesz pomóc mi w tym temacie? Z góry dzięki...pozdrawiam

Asiu, ja niestety nigdy z takimi taśmami nie miałem do czynienia... Co więcej, nie mogę nawet sobie przypomnieć czy w ogóle ktokolwiek na forum je miał, przeszukałem je hasłowo i nic mi nie wyskoczyło... Ja bym się poradził w takiej sytuacji wujka Google, on na pewno wie

Co do maści ogrodniczej to aplikuje się ją na pewno po ostrym cięciu - z pewnością używała jej Danusia, Mała Mi, Madżenka chyba też
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:12, 12 maj 2015

Do góry
ZielonaAnia75 napisał(a)
Zamiatanie trawy po deszczu co ma na celu???

Ewa napisał(a)

Hahahaha Sebus cudnie !!!!

lojalna_ napisał(a)
Sebek wchodze a tutaj jak zawsze komplementom konca nie ma głaszcz ten trawnik glaszcz bo widac ze to lubi takie smyranie pod uszkiem cudne kolory

kamasja napisał(a)
Sebek po co zamiatasz ten trawnik? Nie masz co robić w ogródku?

polinka napisał(a)

Zaciekawiło mnie to zamiatanie trawy. Możesz objaśnić jaki cel w tym jest?

Juzia napisał(a)
No przecież zamiata się mokrą trawę żeby była sucha przed koszeniem
No co Wy??? Nie wiecie?

Mokra trawa zbija się i zalepia kosiarę...przecie

MAD napisał(a)
Widok Ciebie zamiatającego trawnik mnie powalił. Bosko to wyglądało! Sąsiedzi tym samym upewili się, że masz ogrodowego świra. Pozytywnie oczywiście!

Stokrotki w białych doniczkach - urzekający widok...

Pozdrawiam!

Joaska napisał(a)

Justyś chciałabym widzieć minę sąsiadów jak ja latam z miotłą i zamiatam trawę przed koszeniem, chyba by mi księdza na egzorcyzmy przysłali....
widzę że w tym roku vertigo w donicach króluje... może i ja plany zmienię i zamiast pelasie trawę wsadzę w moje donice ...

Anita1978 napisał(a)
"Justyś chciałabym widzieć minę sąsiadów jak ja latam z miotłą i zamiatam trawę przed koszeniem, chyba by mi księdza na egzorcyzmy przysłali...."- poplułam monitor ze śmiechu!

Milka napisał(a)

Latania z miotłą też? fajnie obsadzone donice

Dziewczyny - wybaczcie, że odpowiem grupowo, ale czas nie z gumy, a sterta prasowania mnie czeka Zamiatania trawnika oczywiście nauczyłem się od Danusi, a Juzia odpowiedziała jaki to miało cel. Po strząśnięciu kropel rosy z trawnika jest on niemal suchy, trawa nie lepi się do kosiarki i źdźbła nie są poszarpane Niestety nie ma innego dnia, bym mógł sobie pobiegać z kosiarką i dlatego wykorzystałem ten pomysł Najśmieszniejsze jest to, że zapowiadali przez całą sobotę deszcz, a popołudniu było słonecznie, więc to zamiatanie było właściwie niepotrzebne - wystarczyło nie być niecierpliwym Ale... robota głupiego lubi i tego się trzymajmy

Pozdrawiam Was wszystkie i każdą z osobna

Co z tym ogródeczkiem począć 17:56, 12 maj 2015

Do góry
Ewka - doniczki masz świetne Za tą cenę tym bardziej

Czekam, by paść
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 16:16, 12 maj 2015

Do góry
Uwielbiam Twój ogród Gabi Jest świetnie przemyślany, a mimo niedużej powierzchni ciągle mnie zaskakuje
Mój mały zakątek :D 14:30, 12 maj 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Dobrze, że masz już podpis, bo teraz będzie łatwiej do Ciebie trafić

Koło wyszło idealne, podziwiam za precyzję Co do nasadzeń to podobają mi się Już w tym sezonie powinno się tu zapełnić

Nie wiem czy chcesz pryskać młody trawnik na dwuliścienne? Jeśli tak to wstrzymaj się i wykonaj oprysk tylko na starym - młodej trawie taka chemia może zaszkodzić...

Dzięki za rade co do młodego trawnika, bo miałem zamiar pryskać, zaczekam więc aż trochę urośnie.
A jeśli chodzi o precyzje to się starałem, sznurek i dwa kawałki drutu mi w tym pomogły
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies