Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

Juzia 10:41, 12 maj 2015

No przecież zamiata się mokrą trawę żeby była sucha przed koszeniem
No co Wy??? Nie wiecie?

Mokra trawa zbija się i zalepia kosiarę...przecie

Aska 12:19, 12 maj 2015

Cześć Sebek co myślisz o kleistej taśmie do drzew? bo zaopatrzyłam się w takową i zauważyłam,że chyba uszkadza pień-rozwarstwia sie po jakim czasie. Mrówki zrobiły sobie autostradę z pnia rajskiej jabłonki i sukcesywnie go uszkadzają. słyszałam też o maściach, które leczą uszkodzony pień. możesz pomóc mi w tym temacie? Z góry dzięki...pozdrawiam
MAD 12:24, 12 maj 2015

Widok Ciebie zamiatającego trawnik mnie powalił. Bosko to wyglądało! Sąsiedzi tym samym upewili się, że masz ogrodowego świra. Pozytywnie oczywiście!

Stokrotki w białych doniczkach - urzekający widok...

Pozdrawiam!
Joaska 13:24, 12 maj 2015

Juzia napisał(a)
No co Wy??? Nie wiecie?

Justyś chciałabym widzieć minę sąsiadów jak ja latam z miotłą i zamiatam trawę przed koszeniem, chyba by mi księdza na egzorcyzmy przysłali....
widzę że w tym roku vertigo w donicach króluje... może i ja plany zmienię i zamiast pelasie trawę wsadzę w moje donice ...
Anita1978 13:33, 12 maj 2015

"Justyś chciałabym widzieć minę sąsiadów jak ja latam z miotłą i zamiatam trawę przed koszeniem, chyba by mi księdza na egzorcyzmy przysłali...."- poplułam monitor ze śmiechu!
Milka 14:01, 12 maj 2015

Sebek napisał(a)

Ja wiem czy skarbnicą? Ot, zwykły amator z kilkuletnim stażem Jednak na ogrodowisku nauczyłem się baaaaaardzo dużo

Latania z miotłą też? fajnie obsadzone donice
abiko 15:10, 12 maj 2015

Mathildis napisał(a)

też nie miałabym sumienia ich wyrzucić ; -) prezentują się jeszcze bardzo smakowicie

Seba, zdradź jak ty sadzisz w tych osłonkach? W donicach innych i wstawiasz?
Sebek 18:12, 12 maj 2015

ZielonaAnia75 napisał(a)
Zamiatanie trawy po deszczu co ma na celu???

Ewa napisał(a)

Hahahaha Sebus cudnie !!!!

lojalna_ napisał(a)
Sebek wchodze a tutaj jak zawsze komplementom konca nie ma głaszcz ten trawnik glaszcz bo widac ze to lubi takie smyranie pod uszkiem cudne kolory

kamasja napisał(a)
Sebek po co zamiatasz ten trawnik? Nie masz co robić w ogródku?

polinka napisał(a)

Zaciekawiło mnie to zamiatanie trawy. Możesz objaśnić jaki cel w tym jest?

Juzia napisał(a)
No co Wy??? Nie wiecie?

MAD napisał(a)
Widok Ciebie zamiatającego trawnik mnie powalił. Bosko to wyglądało! Sąsiedzi tym samym upewili się, że masz ogrodowego świra. Pozytywnie oczywiście!

Stokrotki w białych doniczkach - urzekający widok...

Pozdrawiam!

Joaska napisał(a)

Justyś chciałabym widzieć minę sąsiadów jak ja latam z miotłą i zamiatam trawę przed koszeniem, chyba by mi księdza na egzorcyzmy przysłali....
widzę że w tym roku vertigo w donicach króluje... może i ja plany zmienię i zamiast pelasie trawę wsadzę w moje donice ...

Anita1978 napisał(a)
"Justyś chciałabym widzieć minę sąsiadów jak ja latam z miotłą i zamiatam trawę przed koszeniem, chyba by mi księdza na egzorcyzmy przysłali...."- poplułam monitor ze śmiechu!

Milka napisał(a)

Latania z miotłą też? fajnie obsadzone donice

Dziewczyny - wybaczcie, że odpowiem grupowo, ale czas nie z gumy, a sterta prasowania mnie czeka Zamiatania trawnika oczywiście nauczyłem się od Danusi, a Juzia odpowiedziała jaki to miało cel. Po strząśnięciu kropel rosy z trawnika jest on niemal suchy, trawa nie lepi się do kosiarki i źdźbła nie są poszarpane Niestety nie ma innego dnia, bym mógł sobie pobiegać z kosiarką i dlatego wykorzystałem ten pomysł Najśmieszniejsze jest to, że zapowiadali przez całą sobotę deszcz, a popołudniu było słonecznie, więc to zamiatanie było właściwie niepotrzebne - wystarczyło nie być niecierpliwym Ale... robota głupiego lubi i tego się trzymajmy

Pozdrawiam Was wszystkie i każdą z osobna

Sebek 18:19, 12 maj 2015

Aska napisał(a)
Cześć Sebek co myślisz o kleistej taśmie do drzew? bo zaopatrzyłam się w takową i zauważyłam,że chyba uszkadza pień-rozwarstwia sie po jakim czasie. Mrówki zrobiły sobie autostradę z pnia rajskiej jabłonki i sukcesywnie go uszkadzają. słyszałam też o maściach, które leczą uszkodzony pień. możesz pomóc mi w tym temacie? Z góry dzięki...pozdrawiam

Asiu, ja niestety nigdy z takimi taśmami nie miałem do czynienia... Co więcej, nie mogę nawet sobie przypomnieć czy w ogóle ktokolwiek na forum je miał, przeszukałem je hasłowo i nic mi nie wyskoczyło... Ja bym się poradził w takiej sytuacji wujka Google, on na pewno wie

Co do maści ogrodniczej to aplikuje się ją na pewno po ostrym cięciu - z pewnością używała jej Danusia, Mała Mi, Madżenka chyba też
Sebek 18:20, 12 maj 2015

Zielona napisał(a)
Ufff. Nie lubię mieć zaległości na forum. Siedzę u Ciebie dłuższą chwilę, ale nic mi nie umknęło. Fajne miniaturowe surfinie kupiłeś. Kolor i pełny kwiat - mniam.

PS Nawet z miotłą Ci do twarzy

Marta - tym razem są to surfinie o normalnej wielkości Ale miniaturowe może kupię