Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 08:28, 19 paź 2014

Do góry
Mathildis napisał(a)

mała rzecz a cieszy
a tak serio śliczni są...

Matylda dziękuję Zachwycam się nimi nieustannie
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 08:27, 19 paź 2014

Do góry
Mathildis napisał(a)

Paulina a będziesz pisać u siebie na wątku o znalezionych informacjach??? albo linkować do stron z opisami???
Będę szalenie wdzięczna bo też taka trochę eko próbuję być, ale za bardzo szukać nie ma kiedy.... a tak jakby w jednym miejscu u Ciebie były wszystkie informacje to pewnie bym dała radę

Rosahumus na słabą glebę powiadacie ... no to hektolitry na mój piaseczek muszę kupić

Hm, nie zastanawiałam się nad tym... Wiedzę mam zerową, może by tak linkować jak piszesz i podpowiadać innym? Temat do rozważenia ale to zimą dopiero,tak jak piszesz potrzeba czasu na to

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 08:23, 19 paź 2014

Do góry
Milka napisał(a)

Oj to chyba zapracowana jesteś! mam nadzieję, ze teraz masz wolne i cos sobie podziałasz, nie wiem, jak u ciebie, u mnie pełno liści

Na szczęście nie mam żadnych problemów z wejściem do ciebie

Irenko pracuję, od jutra wolne Liści u mnie brak, aby się nimi nacieszyć muszę jechać do starego ogrodu.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 08:21, 19 paź 2014

Do góry
BusyBee napisał(a)

A mnie się to nie zrarzyło
Dzięki za poleconą książkę przy okazji zapytam, co zwykle czytasz???

Ogólnie lubię Ligocką myślę, że będzie Pani zadowolona
A co zwykle czytam? Oprócz historycznych, prawie wszystko co trafi w łapki Żal tylko, że tak mało czasu mam na książki ale idzie zima i mam nadzieję, że nadrobię zaległości
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:40, 18 paź 2014

Do góry
polinka napisała:
Trafiłam wczoraj na wątek Waldka (niestety na innym forum) i coraz bardziej przekonuję się do ekologicznego ogrodu. Po walce przez cały sezon ze zdobniczką bukową i wylaniu hektolitrów chemii mam jakiś wewnętrzny uraz do tych wszystkich wspomagaczy.
Pisałam już wielokrotnie, że w poprzednim ogrodzie nie stosowałam żadnych nawozów, podlewałam rośliny może dwa, trzy razy w sezonie a wszystko ładnie rosło i co najważniejsze nie miałam żadnych chorób grzybowych, mszycy itd.

Z tym, że ja teraz jestem codziennie tylko na ,,Ogrodowisku". U Danusi jest mi dobrze, nadajemy na podobnych falach i nie mam zamiaru nigdzie stąd się ruszać. Wszystkie swoje posty wraz z poglądowymi fotkami dotyczące zdrowych ogrodów zamieszczam w wątkach z poradami ogrodniczymi.
Pozdrawiam.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:13, 18 paź 2014

Do góry
polinka napisał(a)

Pszczółko zdjęcia były tu;
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3206-ogrodowy-powrot-do-dziecinstwa?page=213

A może jeszcze kilka ujęć moich przystojniaków? Najwyżej pomyślicie, że zwariowałam Dwa drzewka kupiła i się cieszy nie wiadomo z czego

Foty z tamtego tygodnia.

mała rzecz a cieszy
a tak serio śliczni są...
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:11, 18 paź 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Trafiłam wczoraj na wątek Waldka (niestety na innym forum) i coraz bardziej przekonuję się do ekologicznego ogrodu. Po walce przez cały sezon ze zdobniczką bukową i wylaniu hektolitrów chemii mam jakiś wewnętrzny uraz do tych wszystkich wspomagaczy.

Pisałam już wielokrotnie, że w poprzednim ogrodzie nie stosowałam żadnych nawozów, podlewałam rośliny może dwa, trzy razy w sezonie a wszystko ładnie rosło i co najważniejsze nie miałam żadnych chorób grzybowych, mszycy itd.
Teraz oglądam każdą roślinkę kilka razy, stosuję wspomagacze, jak coś zauważę zaraz chemia A póżniej się zastanawiamy dlaczego pszczoły umierają??

Myślę, że temat bardzo ciekawy i dobrze, że zima przed nami, będę zdobywać wiedzę a na początek mojej ekologicznej przygody zastosuję w następnym tygodniu Rosahumus doglebowo i oprysk całego ogrodu wodą utlenioną, która działa bakteriobójczo i grzybobójczo

Paulina a będziesz pisać u siebie na wątku o znalezionych informacjach??? albo linkować do stron z opisami???
Będę szalenie wdzięczna bo też taka trochę eko próbuję być, ale za bardzo szukać nie ma kiedy.... a tak jakby w jednym miejscu u Ciebie były wszystkie informacje to pewnie bym dała radę

Rosahumus na słabą glebę powiadacie ... no to hektolitry na mój piaseczek muszę kupić
Miejsko & sielsko 15:56, 18 paź 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Jak sobie jaja robisz z tego szalika to ....
A chcesz aby Ci mróz go rozsadził? I o zakręceniu dopływu wody do niego też pamiętaj

Polinko kochana jakbym śmiała
Mam zawór, spuszczę wodę, instalacja plastikowa, nawet fundament mam zrobiony…
Napisz tak jak do prostego ludu abym zrozumiała dlaczego należy zabezpieczyć…
Wiesz to mój pierwszy sezon ogródkowy i zwyczajna niewiedza
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:43, 18 paź 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Irenko oczy nacieszyłam kolorami jesiennymi
Astry doniczkowe przepiękne, moje po miesiącu wyblakły, kolor zrobił się okropny Wiesz może od czego to zależy?

Nurtuje mnie pytanie jaką rolę spełniają te skrzyżowane tyczki bambusowe?

Dobrze, że na fotach ładniejsze wersje są, bo dziś już rankiem takie wszystko posmutniałe, ale słońce wyszło, osuszy i znowu będzie lepiej
Te bambusy, to ochrona przed psami, zwłaszcza rottką, bo tam mam posadzone azalie i rh, a ona ciągle niszczy i w ten sposób stworzona ochrona, dopóki nie urosną do jakiejś wielkości te zabezpieczenia muszą być, w innych miejscach też są i wszystko w jednym celu, nie raz już płakałam, jak mi poniszczyła, dosłownie pobojowisko..ostatnio też nam kłopotów mnóstwo przysporzyła!cmokam weekendowo
Pewnie wilgoć astrom zaszkodziła, bo moje dziś też nieciekawe..

ale róże nadal mi kwitną i trawy Vertigo wyjątkowo się trzymają
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:39, 18 paź 2014

Do góry
polinka napisał(a)

Uff, to dobrze bo myślałam, że zwariowałam przez te graby Dzisiaj rano zrobiłam obchód ogrodu z latarką Od poniedziałku ogród widzę tylko przy świetle księżyca i zatęskniłam za nim. Jesieni nie widać

Oj to chyba zapracowana jesteś! mam nadzieję, ze teraz masz wolne i cos sobie podziałasz, nie wiem, jak u ciebie, u mnie pełno liści

Na szczęście nie mam żadnych problemów z wejściem do ciebie
U BusyBee w ogródku... 11:17, 18 paź 2014

Do góry
polinka napisał(a)
"Dziewczynka w czerwonym płaszczyku" R.Ligocka. Nie wiem czy taką literaturę lubisz? Wzruszające wspomnienia małej dziewczynki z okresu wojennego.

Nie czytałam tej książki, dziękuję
Czytam bardzo różne książki, jeśli nie są zbyt infantylne, czy przygnębiające......poszukuję w nich odskoczni od codziennego życia pełnego stresów......
.... lubię też element zaskoczenia....poczytuję mroczne historie sprzed kilkuset lat, czy kryminały....
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:52, 18 paź 2014

Do góry
Viola lubie się jej przyglądać i teraz przynajmniej z kuchni mam widok na ogród, a nie na wielkie niebiesko zbrązowiałe krzaczory nawet w zimie będzie ciekawiej

Ewo bardzo mi miło a z tą pracowitością to tylko z czynnościami, które lubię robić

Aniu nie zaprzecze, że o takie miano mógłbym bez zawachania startować.
Swoje żurawkowe obwódki bardzo lubię, ale na wąskich rabatach w 2 miejscach będę likwidował bo trudno na malutkiej powierzchni osiągnąć później piętrowość rabaty, ale i tak żurawek przybędzie bardzo dużo

polinka no a co powiesz na to, że ja za kolorowymi rabatami jakoś szczególnie nie przepadam... mój gust i marzenia leżą na drugim końcu rzeki, ale niestety tak musiałem postąpić w tym ogrodzie bo szkoda było by zaprzepaścić i wyrzucić dziesiątki roślin posadzonych w ostatnich latach. Jednak mój główny cel w tym ogrodzie to grupowanie kolorów. U siostry będzie całkiem inaczej, a w moim własnym (bardzo daleka przyszłość) już całkowicie inaczej

Halinko ja śledze mnóstwo wątków siedząc cicho Dziękuje za pochwały i jak masz pytania to pytaj bo od tego tutaj jestem, aby odpowiedzieć

Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 07:09, 18 paź 2014

Do góry
aga_pe napisał(a)
Irenko, nic nie mam przeciwko tawułom. Lubię je. Sama wiesz, że w innym miejscu mam ich trochę
A Polinka wyszukała jakieś nowe źródło traw. Wiosną jedziemy sprawdzić

Koniecznie to musimy sprawdzić
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 07:05, 18 paź 2014

Do góry
Luki, zmiany kolosalne Frontowa rabata wymiata i mimo, że u siebie nie lubię dużo koloru to u Ciebie wszystko razem tworzy piękną kompozycję, spójną i logiczną. Z przyjemnością nacieszyłam oczy
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 06:50, 18 paź 2014

Do góry
Dziewczyny dzięki za info. To chyba przez te moje zawirowania stronowe Uśmiechnę się do Roninka, może rozwiąże problem
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 20:46, 17 paź 2014

Do góry
Irenko, nic nie mam przeciwko tawułom. Lubię je. Sama wiesz, że w innym miejscu mam ich trochę
A Polinka wyszukała jakieś nowe źródło traw. Wiosną jedziemy sprawdzić
Ogród mały, ale pojemny;) 18:41, 17 paź 2014

Do góry
Hmm, tak się zastanawiam nad tym bukszpanem. Mam możliwość dostania dużego bukszpanu ale on dołem jest cały łysy, tak ok.0,5m, do góry piękny gęsty Czy ten dół się z biegiem czasu zabuduje?
U BusyBee w ogródku... 18:34, 17 paź 2014

Do góry
"Dziewczynka w czerwonym płaszczyku" R.Ligocka. Nie wiem czy taką literaturę lubisz? Wzruszające wspomnienia małej dziewczynki z okresu wojennego.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 18:30, 17 paź 2014

Do góry
Irenko oczy nacieszyłam kolorami jesiennymi
Astry doniczkowe przepiękne, moje po miesiącu wyblakły, kolor zrobił się okropny Wiesz może od czego to zależy?

Nurtuje mnie pytanie jaką rolę spełniają te skrzyżowane tyczki bambusowe?
Miejsko & sielsko 17:56, 17 paź 2014

Do góry
Jak sobie jaja robisz z tego szalika to ....
A chcesz aby Ci mróz go rozsadził? I o zakręceniu dopływu wody do niego też pamiętaj
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies