Niech tylko minie ten mało przyjemny weekend...to będziemy myślami coraz bliżej Świąt. Czytam tu i tam, że ogrodowiczanie zaczynają planować dekoracje Bożonarodzeniowe
Chciałam coś delikatnego więc padło na proso Ice Dance na pewno ładnie by wyglądały ale u mnie będą z boku pod hortkami i miskantami, natomiast pod róże planuję brązowy carex z rozchodnikiem
To jest pomysł Chopiny u mnie samotne na rabacie a proso marnuje się w przechowalniku...W nogach róż mam ice dancy...zobaczę na wiosnę jak to wszystko razem będzie konweniować
Wniosek- zima jest nam wszystkim potrzebna...nadrobimy zaległości kulturalno - obyczajowe zadbamy trochę o siebie...ugotujemy coś pysznego...
...trzeba myśleć pozytywnie
I u mnie widzę, że nastaje zimowe spowolnienie Karnet na basen wykupiony, zaległości książkowe powoli nadrabiam i zaczynam lekarzy odwiedzać Latem zawsze szkoda czasu
Pamiętam pieczenie pierników z mamą. Wszystkie dzieciaki z sąsiedztwa się schodziły, nawet chłopaki mieli radochę Warto takie tradycje podtrzymywać,w przyszłości synek będzie miał przyjemne wspomnienia
U mnie książki też z biblioteki, przeważnie wpadam i proszę o coś na szybko Czasami panie bibliotekarki trafią z czymś ciekawym czasami odkładam w połowie czytania. Niestety jak człowiek cierpi na brak czasu to póżniej może mieć tylko pretensje do siebie
Po tym weekendzie będzie byle do świąt Potem będzie sesja, wiec pewnie nawet nie zorientuję się kiedy będzie połowa lutego, a za chwilę będzie wiosna Ot, niepoprawny optymista mi się chyba wraca...
Łukasz, KasiuWB, Jazzy, Madziu z Rzeszowa, kamasja, Karabela - dziękuję za komplementy Jestem teraz jesiennie rozleniwiona, więc w końcu mam czas na podziwianie przyrody - nie siedzę z nosem w ziemi
Polinko, a nie za szybko je przesadzałaś? Mój nowy klon Royal Red posadzony miesiąc temu z doniczki też zrzucił liście - więc mam nadzieję, że to normalny objaw.
Odmiana zwykła ale to ich pierwszy sezon (wsadzone niedawno) i rosną od wietrznej strony. Pewnie przez pierwszy sezon, dwa będę okrywać, a potem niech sobie radzą.
Moje proso bardzo szybko budzi się po zimie i w okolicach lipca zakwita a teraz przepięknie przebarwia się na bordowo Niestety ma jedną wadę- pokłada się. Mam nadzieję, że masz inną odmianę bo to podwiązywanie coś denerwujące jest.
Zdjęcia porządku w ogrodzie obłędne Przyjemnie pocieszyłam oczy