Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Madzenka 20:23, 28 paź 2014

Juz prawimy o Świetach?
polinka 06:51, 29 paź 2014

BusyBee napisał(a)

I to jest plan!! prosty i pełen nadziei jestem za...

Ha,ha lepiej się spytajmy kto jest przeciw?
polinka 06:53, 29 paź 2014

aga_pe napisał(a)

mnie też czeka praca nad aniołami z masy solnej
A masz dobry przepis? Mogę podesłać

Ja z moimi umiejętnościami to pewnie czarownice bym ulepiła a nie anioły
polinka 06:58, 29 paź 2014

Marzena2007 napisał(a)
Juz prawimy o Świetach?

Niech tylko minie ten mało przyjemny weekend...to będziemy myślami coraz bliżej Świąt. Czytam tu i tam, że ogrodowiczanie zaczynają planować dekoracje Bożonarodzeniowe
aga_pe 09:00, 29 paź 2014

polinka napisał(a)

Ja z moimi umiejętnościami to pewnie czarownice bym ulepiła a nie anioły

a można lepić i czarownice.....kto nam zabroni ....to tak w nawiązaniu do halloween
polinka 09:38, 29 paź 2014

aga_pe napisał(a)

a można lepić i czarownice.....kto nam zabroni ....to tak w nawiązaniu do halloween

Nie lubię halloween Dla mnie to smutne dni...

Ale masz u mnie minusa... Z gazety się dowiaduję takich rzeczy???? Będę trzymać kciuki
Margarete 10:20, 29 paź 2014

Ja tez nie potrafie sie cieszyc w ten weekend, Halloween do mnie zupełnie nie przemawia.........zbyt wielu bliskich odeszło, zbyt rzadko mam czas zastanawiac sie nad sensem tego naszego zycia....a te nadchodzące dni takim myslom sprzyjają, nie mówie o komercyjnym wymiarze tego święta, o tej bieganinie, ciężarach dźwiganych od zaparkowanego daleko auta do grobu, o rewii mody itd.....myślę raczej o wieczornym spacerze wśród błyskających zniczy, opadłych lisciach szurających pod stopami, o mglistym zmierzchu i czasie zadumy, wspomnień na które własnie wtedy jest czas....
Wcześniej tak nie patrzyłam na te dni, od śmierci mojego męża a potem taty....nie umiem inaczej.....

Zasmuciłam ci wątek - sorry - tak mnie naszło
Wracając do ogrodowych spraw - nadal piekna jest twoja rabata z buksami, trawami i tymi brązowymi kwiatostanami hortek, gracki kwitnące widze pierwszy raz, moje nie kwitły - sa młode, sadzone na wiosne, może dlatego.

A wianek sliczny, jak go mocujesz do drzwi ?
aga_pe 10:31, 29 paź 2014

polinka napisał(a)

Nie lubię halloween Dla mnie to smutne dni...

Ale masz u mnie minusa... Z gazety się dowiaduję takich rzeczy???? Będę trzymać kciuki

do mnie halloween też nie przemawia, ale czarownice lubię . Teraz jednak komodę robię z Młodym. Dziś pewnie skończymy

Już dziś dorwałaś lokalną prasę? hehehe
polinka 11:02, 29 paź 2014

Margarete napisał(a)
Ja tez nie potrafie sie cieszyc w ten weekend, Halloween do mnie zupełnie nie przemawia.........zbyt wielu bliskich odeszło, zbyt rzadko mam czas zastanawiac sie nad sensem tego naszego zycia....a te nadchodzące dni takim myslom sprzyjają, nie mówie o komercyjnym wymiarze tego święta, o tej bieganinie, ciężarach dźwiganych od zaparkowanego daleko auta do grobu, o rewii mody itd.....myślę raczej o wieczornym spacerze wśród błyskających zniczy, opadłych lisciach szurających pod stopami, o mglistym zmierzchu i czasie zadumy, wspomnień na które własnie wtedy jest czas....
Wcześniej tak nie patrzyłam na te dni, od śmierci mojego męża a potem taty....nie umiem inaczej.....

Zasmuciłam ci wątek - sorry - tak mnie naszło
Wracając do ogrodowych spraw - nadal piekna jest twoja rabata z buksami, trawami i tymi brązowymi kwiatostanami hortek, gracki kwitnące widze pierwszy raz, moje nie kwitły - sa młode, sadzone na wiosne, może dlatego.

A wianek sliczny, jak go mocujesz do drzwi ?

Małgosiu nie ma za co przepraszać, taki czas
Jako mały dzieciak miałam frajdę z mszy na cmentarzu, nikogo bliskiego mi nie brakowało, 1 listopad był dniem z rodzinnym, wieczornym spacerem na cmentarz. Wiele bym oddała aby powrócić do tych lat...Dziś to tylko ból,łzy i mimo upływu lat czas nie zaleczył ran

Na rabatach nie widać jeszcze jesieni, troszkę liści lipy sąsiada opada ale cała reszta ładna,zielona. Gracki sadziłam w tamtym roku, jeśli zima będzie taka jak poprzednio pewnie i Twoje zakwitną
Wianek mocuje mało profesjonalnie Pinezka i do góry przypinam,pod futrynę...
polinka 11:03, 29 paź 2014

aga_pe napisał(a)

do mnie halloween też nie przemawia, ale czarownice lubię . Teraz jednak komodę robię z Młodym. Dziś pewnie skończymy

Już dziś dorwałaś lokalną prasę? hehehe

Gazetę mam o 7.05 Pracuję a sklep na dole