Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Tess"

Pszczelarnia 21:42, 31 mar 2017

Do góry
wietrzyk napisał(a)

Pewnie to przesądza o permanentnej porażce, którą ponoszę sadząc rodki. Zawstydziłam się, bo nie pomyślałam o demolce torfowisk, dorzucając kolejne worki torfu Możesz podpowiedzieć w jaki inny sposób zakwasić glebę...?

Onegdaj, gdy jeszcze w kwestii różaneczników doradzała nam nieodżałowana Magja, polecała siarkę pylistą. Do dołka przy sadzeniu, do przedziabania/graczkowania w innych przypadkach.
Blaski i cienie nowego życia 21:02, 31 mar 2017

Do góry
Urszulla napisał(a)

Kulki na ślimaki juz mam.

Co to są za kulki? I czy nie szkodzą jeżom?
U Matki... 11:10, 31 mar 2017

Do góry
Matka napisał(a)
Pokój moich Dzieciokow zamienił się na szkółkę ....

Matko wyrodna - dzieciokom pokój zabrałaś?

Chylę czoła - taka ilość własnoręcznych sadzonek robi wrażenie.
W Gąszczu u Tess 12:36, 30 mar 2017

Do góry
Tess napisał(a)
Powojniki:

Princess Diana,
Paul Fargess (syn. Summer Snow), które już mam i uwielbiam - kupiłam dla sąsiadki i dla siebie
Hakuree,
Litlle Artist.

Ciemierniki wybrane, ale czekam z zamówieniem na decyzję co do świecznicy. Bo razem zamówię. Tam nie zamówiłam.

Miłego dnia, lece do pracy.

Teresa masz tego powojnika Princess Diana, jeżeli tak to na jakim stanowisku on u ciebie rośnie ( słońce/pólcień)
Ogród Mirelli 08:50, 30 mar 2017

Do góry
Jolu , aż się chce napisać "a nie mówiłam".
Mi Tess również odradzała, ale ja byłam mądrzejsza i koniecznie chciałam wrzosowisko.
Najgorzej jest właśnie teraz, bo brzydko wyglądają. Po cięciu spryskaj je preparatem na grzyba. W maju już będą lepiej wyglądały, bo zaczną odrastać i się zielenić. W gruncie po 2-3 sezonach i tak zaczynają się brzydkie robić.

Dla mnie wrzosy tak, ale tylko traktowane jako jednoroczne.
Ogród Ani :) 20:15, 29 mar 2017

Do góry
Widzę, widzę... łany ID falujące na wietrze.
W Kruklandii 16:04, 29 mar 2017

Do góry
Tess napisał(a)

dlatego w tym roku usunęłam wszystkie owoce z ciosów. Nie mam pojęcia dlaczego zimą ptaki ich nie zjadły.

Od teraz też tak będę robić.

Co z tym ogródeczkiem począć 15:04, 29 mar 2017

Do góry
Ładne to maleństwo.
W Kruklandii 14:59, 29 mar 2017

Do góry
Juzia napisał(a)

Grzyb. Tyle wiem.
I wiem, że od owoców się zaczęło.

dlatego w tym roku usunęłam wszystkie owoce z ciosów. Nie mam pojęcia dlaczego zimą ptaki ich nie zjadły.
Bawarka 21:28, 28 mar 2017

Do góry
Kasiek napisał(a)
Paki kwiatowe clematisa montana Rubens. Pokazuje je Wam ale...prosze nie wpadac w panike ze u Was jeszcze nie ma. Kazdy ogrod i miejsce jest inne a moj ogrod...to i dla mnie samej jest wielka zagadka ...

Cuda panie cuda

Ja Ci dam "cuda panie cuda". Obiecujesz, kusisz, a mój Rubens jakoś mało cudnosci pokazuje. Jak mi w tym roku Rubens nada nie zaszaleje, wywalę, jak nic wywalę.
Malutki pod lasem 22:06, 27 mar 2017

Do góry
Toszka napisał(a)
Kasiu, blondynka blondynkę zrozumie

Sciema, Iwona nie jest blond
Ogród niby nowoczesny ale... 19:44, 27 mar 2017

Do góry
Tess napisał(a)

Detalicznie powojniki produkcji Źródeł Dobrych Pnączy (czyli clematis.com.pl):
https://e-clematis.com/pl/c/Clematis-powojniki/1

Mały Artysta, polecany przez Magnolię, mnie zauroczył, choć mam go dopiero od ub. roku. Mam też Hakuree (też młodziaki-roczniaki)- oryginalne kwiaty.
Tylko wiotki bardzo jest (a przynajmniej był w pierwszym roku). Musaiłam go przypalikować.

MAgda, też mam drewno w domku. Zatęskniłam za Rozlewiskiem na widok tych sosnowych deseczek.

Też tu właśnie chwilę wcześniej zamówilam sobie 2 clemantisy

Tess...zatem trza tam pojechać

babka napisał(a)

To się znów czegoś u Ciebie dowiedziałam. Sądziłam że to jedna i ta sama odmiana, Mam morrowi ice dance i się własnie dziwiłam że rośnie w kupie. A dlaczego je przycięłaś ?? Należy ?

Madzenka napisał(a)
Jak morrowi to variegata bez Ice Dance, bynajmniej ja pod taką nazwą kupowałam. A Ty?

Ja tradycyjnie co roku mylę te nazwy Ciągle coś pokręce.

Te co już kwitną to Carex morrowi variegata...i te się nie rozlażą.

a te z tujkami to carex morrowi ice dance i te mają rozlogi...więc je sukcesywie bede wywalać i zastępować tymi pierwszymi właśnie..

Dzięki Madzen, ze czuwasz nade mną

Babka, przyciełam bo mialy podeschnię te końcowki i są za duze aby je skubać.
Ogród mały, ale pojemny;) 13:38, 27 mar 2017

Do góry
Szafir, co chcesz udowodnić przytoczonym powyżej postem?
To, że już w marcu 2013 r., czyli cztery lata temu Przemek nie ukrywał, że ma klientów.
I przez 4 lata to nikomu nie przeszkadzało.
I idę o zakład, że i teraz nie przeszkadza.

Nie to - moim zdaniem - sprowokowało Danusię.

Przemku, trzymaj się. Niczemu nie jesteś winien.
Danusia miała gorszy dzień, co zdarzyć się może każdemu. A że raptusińska jest - to i w emocjach wygarnęła to, co ją boli. Przypadkiem padło na Ciebie (zdarza się), choć przyczyny bolączek tkwią w czym innym.
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:05, 24 mar 2017

Do góry
Tess napisał(a)

Urocze są. Wsadź tego maluszka, bo mi serce krwawi.

Tesia już zrobione
Działka wkoło Lubczyka :) 19:41, 24 mar 2017

Do góry
Tess napisał(a)
O, jakie piękne oznaki wiosny.

Będziesz sadzić stożki? Odważna jesteś

Serio: cieszę się Twoją radością. Pokażesz?

dzięki kochana
teraz to mnie trochę zaintrygowałaś? czemu odważna? jeśli chodzi o późniejsze cięcie, to najwyżej jak mi nie będzie szło, to nadam swój oryginalny kształt mam na razie dwa pomysły na nie, jutro połażę z nimi po tych miejscach, cyknę foty i będę prosić o opinie i pomoc
Działka wkoło Lubczyka :) 19:33, 24 mar 2017

Do góry
O, jakie piękne oznaki wiosny.

kitek81 napisał(a)
Kupiłam w OBI moją wymarzoną różę Eden Rose i 2 bukszpanowe stożki ale jestem happy

Będziesz sadzić stożki? Odważna jesteś

Serio: cieszę się Twoją radością. Pokażesz?
Front domu i nie tylko 10:35, 24 mar 2017

Do góry
Dziękuję Tess
Ogród z rzeźbą 20:28, 23 mar 2017

Do góry
Zana napisał(a)

- powojnik Guernsey Cream - jeden z nielicznych, które się na północną stronę ponoć nadają

Szukam clematisa na północną ścianę!
Aż poleciałam poczytać o nim, ale piszą jedynie, że "nie lubi miejsc bardzo słonecznych". Czy to równoznaczne z tolerancją na cień?
Ogród niby nowoczesny ale... 20:03, 23 mar 2017

Do góry
_Martini_ napisał(a)

Właśnie to mnie chyba najbardziej urzekło, delikatne, zwiewne kwiaty.

Gosia, chodzi o Wędrowskich? Bo w clematis.com.pl nie wysyłają detalicznie, nie widzę takiej opcji tylko hurtowo.

Detalicznie powojniki produkcji Źródeł Dobrych Pnączy (czyli clematis.com.pl):
https://e-clematis.com/pl/c/Clematis-powojniki/1

Mały Artysta, polecany przez Magnolię, mnie zauroczył, choć mam go dopiero od ub. roku. Mam też Hakuree (też młodziaki-roczniaki)- oryginalne kwiaty.
Tylko wiotki bardzo jest (a przynajmniej był w pierwszym roku). Musaiłam go przypalikować.

MAgda, też mam drewno w domku. Zatęskniłam za Rozlewiskiem na widok tych sosnowych deseczek.

Rododendronowy ogród II. 18:17, 23 mar 2017

Do góry
eee_taam napisał(a)
ooo lans ) kopytnika się ma szanse zacząć

tez o nim myślałam żeby miedzy porzeczki posadzić bo plewienie w nich mnie wyprowadza z równowagi ....a niechciałam ich sadzić w trawie bo pod nimi nie wykosze kosiarką ...a na kolanach z nożyczkami ...to dziekuje

Kopytnik reklamowała na forum Tess, u niej jest cudny. Ja bym go pod porzeczki nie dawała bo chwasty go przerosną zanim się rozrosnie, to juz łatwiej plewic je bez uważania na kopytnika.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies