Dziekuje za odpowiedz tak chce thuje żeby odsłonić się od sąsiada i zakryć betonowy płot, moimi faworytami jest właśnie szmaragd i aueospicata , i tak sie miotam. Szmaragd ma właśnie ładny pokrój ale aureospicata rośnie zdecydowanie szybciej - jednakże potrzebuje dużo docinania, żeby pokrój był ładny. Coraz bardziej skłaniam sie na szmaragdy, u Ciebie tak pięknie one wyglądają, czytam wątek od początku ale chyba musze wrócić do początku i przypomnieć sobie jak u Ciebie wyglądały po posadzeniu
to szmaragdy, sadzone w 2010 jako takie mizeroty (zerknij na początku mojego wątku) sadzone były chyba co 50 lub 70cm
Jeśli planujesz thuje to polecam szmaragdy bo maja ładny kolor, ładnie i dość wąsko(jak na thuje) rosną.
A dlaczego i czym zabezpieczyłaś lizaczki?
Dokonałas niesamowitych zmian jestem mega ciekawa czy coś zaplanowałaś wewnątrz tego cudnego wgłębnika?
Zazdroszczę Ci tego cudnego ogrodu... jest moc
dasz wiarę że podczas ścinania traw wiosną wyjmowałam zaschnięte łodygi tulipanów tam gdzie sadzę begonie wszystkie cebule usuwam, reszta sobie zostaje bez łba który ucinam po przekwitnięciu, czasami jak mnie któryś liść denerwuje to obrywam.
Reasumując , jak tulipan przekwitnie obcinam łepek (nie obrywam bo mozna wyrwać cebulę) i zostawiam, czasami usunę jeden górny liść. Jak zaschną zbieram lub nie jak juz busz zarośnie
Ana, masz Nigrę, czy Pisardii? Już się pogubiłam.
Moja Pisardii kwitnie na biało i jeszcze listków nie ma. A Nigry, które kupowałam jako Nigry są różowe
U Makkasi na różowo ...
Tak są lekko postrzępione od góry i wydaje mi sie, że w podobnym kolorze jak Exotic ... ale jak to możliwe skoro pakowane po 50szt i 100szt w ich ofercie były tylko te zwykłe białe? Teraz nawet nie wiem jaka to odmiana ...