Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Typografia ogrodu 10:37, 20 kwi 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Asia, co w tym tygodniu planujesz? bo już między wierszami widać, że dużo się będzie działo.

Oj w tym tygodniu to ciężko z planami bo musimy ogarnąć to co nabalagalinismy w weekend - ziemię i drewno,które leży na połowie ogrodu-z grubsza juz posegregowane ale trzeba jeszcze je pociąć I poukładać.a w sobotę pierwsze prace przy domku ogrodnika ale chyba mało pokazowe będą

Dużo to się u Ciebie dzieje widziałam widziałam
Tu ma być ogród :) 10:17, 20 kwi 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
są i daszki, jeszcze bez fugi, ale coś tam widać - ja w każdym razie już jestem zadowolona

no daszki piekne u mnie idzie jak po....3 są zamontowane
Tu ma być ogród :) 10:16, 20 kwi 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

a weszłaś do folii w tej szkółce co kupowałaś brzózki? - ja tam widziałam 2 odmiany brunery i miodunkę, na samym przodzie - takie duże rozrośnięte okazy kwitnące

A mam pytanko odnośnie brzózek, jakiej wysokości te Twoje, bo jakby w środę były to też chcę kupić 5 szt. I czym je przewiozłaś?

weszłam do dwóch namiotów...ale takie zamieszanie było przy tym rozładunku tujowego tira że cud ze te brzozy zauwazyłam...pozyczylismy samochód od znajomego taki z 3 rzędami siedzeń...bo one patrząc na to ile miejsca w samochodzi zajeły to tak ponad 3 metry z donica miały...ale dość giętkie na samej górze wiec troche mozna wygiąć....ale czy do kombi by sie zmiesciły to wątpię...były tez mniejsze sporo ich tam
Typografia ogrodu 08:58, 20 kwi 2015

Do góry
Asia, co w tym tygodniu planujesz? bo już między wierszami widać, że dużo się będzie działo.
Mój ogród pod górkę... 08:51, 20 kwi 2015

Do góry
wcale nie złe te kulaski, chyba Ty jesteś bardzo wymagające w stosunku do nich
Podziwiam ilość wykonanej pracy, w lecie to chyba ujrzymy na pierwszym planie spektakl lawendowy, tak pod górkę to wyobrażam sobie, że pięknie będzie wyglądać.
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 23:35, 19 kwi 2015

Do góry
Anitko, a z czego jest ten chodniczek przy konwalnikach, gdzie kupowałaś te płyty?
Cisy brzeg to u Kulasa w Katowicach, czy w Mokrych?
Tu ma być ogród :) 16:18, 19 kwi 2015

Do góry
paulina_ns napisał(a)
Witaj, ale pięknie u Ciebie się robi Przepiękny domek masz i ogrodzenie też ładne. Zaznaczam i będę śledziła postępy

miło się czyta takie komentarze, oczywiście wpadaj jak tylko chcesz Paulina
Tu ma być ogród :) 16:13, 19 kwi 2015

Do góry
przy tarasie do zrobienia zostały schodki i olejowanie - plan na jutro.
Także ostateczny kolor będzie inny niż teraz, mam nadzieję, że wyjdzie podobny jak kolor naszej stolarki.
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 14:04, 19 kwi 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
pooglądałam zdjęcia i wrażenia niesamowite tutaj nam zostawiłaś, kurczaczki (też przypomniało mi się dzieciństwo na wsi) i ogródkowe widoczki - cisy urocze.
Muszę teraz u Ciebie być już na bieżąco

Witaj Dziękuję zatem za odwiedziny i zapraszam częściej U mnie wprawdzie nie ma kawiarenki z pogaduchami, ale może od czasu do czasu na coś się przydam
Tu ma być ogród :) 13:28, 19 kwi 2015

Do góry
siakowa napisał(a)

Taaa brunera jest na mojej liście ale jeszcze na siebie nie wpadlysmy

a weszłaś do folii w tej szkółce co kupowałaś brzózki? - ja tam widziałam 2 odmiany brunery i miodunkę, na samym przodzie - takie duże rozrośnięte okazy kwitnące

A mam pytanko odnośnie brzózek, jakiej wysokości te Twoje, bo jakby w środę były to też chcę kupić 5 szt. I czym je przewiozłaś?
Tu ma być ogród :) 13:26, 19 kwi 2015

Do góry
są i daszki, jeszcze bez fugi, ale coś tam widać - ja w każdym razie już jestem zadowolona

Tu ma być ogród :) 12:25, 19 kwi 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

tak Kasia to brunera, w ciągu tygodnia chyba potroiła swój rozmiar i zakwitła - lubię ją
fajnie wygląda obok miodunki - szczególnie jak obie rosną w cieniu.
Kojarzę, że na wcześniejszym etapie, zastanawiałaś się też nad tymi roślinami, bodajże do swojej długiej donicy, tak?

Taaa brunera jest na mojej liście ale jeszcze na siebie nie wpadlysmy
Tu ma być ogród :) 12:12, 19 kwi 2015

Do góry
a ile ich potrzebujesz? opisałam Ci na pw.
Chwasty w trawniku 11:30, 19 kwi 2015

Do góry
dzięki aurrka, odpowiedzi się nie doczekałam wcześniej więc sama zaczęłam coś robić, a że te kwitnące na różowo bardzo mnie drażniły to wyrwałam je ręcznie, o wiele lepiej to teraz wygląda.
Trawnik jest już po pierwszym koszeniu, przeczytałam artykuły Danusi i jakoś nam się już trochę rozjaśniło jak dalej postępować, choć wątpliwości nadal pewnie będą.
Moja codzienność - ogród Oli 11:17, 19 kwi 2015

Do góry
leon60 napisał(a)

Kłoski są zielone to chyba chwilowy promyk słońca tak padł
O tych kolorowych kostkach nawet mi nie mów... nie mogę na nie patrzeć...
miałam je nawet wydłubać i podmienić szarymi ale takie nowe w starej też chyba dobrze wyglądać nie będą ehhh

znam to, jak mi kładli kostkę i w palecie pojawiały się z odcieniem żółtego, to pilnowałam, żeby mi takiej nie ułożyli, a jak coś próbowali przemycić to potem musieli wyciągać
Moja codzienność - ogród Oli 10:47, 19 kwi 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Ola, może pogoda do bani ale donice i tak świetnie wyglądają na zdjęciach!
Trawka super pasuje, kłosy jakby w tym samym kolorze co donica, tak?
A i widzę, że donice nawiązują do tych rudych kostek co są gdzieniegdzie - przynajmniej na zdjęciach tak to wygląda

Kłoski są zielone to chyba chwilowy promyk słońca tak padł
O tych kolorowych kostkach nawet mi nie mów... nie mogę na nie patrzeć...
miałam je nawet wydłubać i podmienić szarymi ale takie nowe w starej też chyba dobrze wyglądać nie będą ehhh
Moja codzienność - ogród Oli 10:34, 19 kwi 2015

Do góry
Ola, może pogoda do bani ale donice i tak świetnie wyglądają na zdjęciach!
Trawka super pasuje, kłosy jakby w tym samym kolorze co donica, tak?
A i widzę, że donice nawiązują do tych rudych kostek co są gdzieniegdzie - przynajmniej na zdjęciach tak to wygląda
Tu ma być ogród :) 23:41, 18 kwi 2015

Do góry
oj tam oj tam, Ty przecież ogródkowo jesteś dużo do przodu w stosunku do mnie.
Przęsła... strasznie długie to oczekiwanie, ale dopiero w czwartek robili ostateczny pomiar, a z racji podpisania umowy w grudniu, nie czekamy 12 tygodni, a 8 ... ponoć ;/

A Wy zdecydowaliście się na nich?

Dziś było mega zimno, ale wiele rzeczy sie wydarzyło - zamówiliśmy brakujące 15 serbów (będą w środę), połowa daszków na ogrodzeniu założona i deski na tarasie zamontowane - w poniedziałek taras powinien być wreszcie skończony, jak pogoda nie pokrzyżuje planów.

Ogród Sylwii od początku cz.II 21:54, 18 kwi 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

wow, bardzo interesujące plany, a jeśli też pogoda dopisze to na pewno będzie super!

pogoda musi być !
Ogród Sylwii od początku cz.II 21:27, 18 kwi 2015

Do góry
Syla napisał(a)

Tak to się przedstawia : impreza w ogrodzie zimowym - właśnie zamawiam mycie okien Natomiast jedna część daniowa odbędzie się w plenerze jak pogoda pozwoli ... Impreza będzie prowadzona przez uczestnika masterchefa ... Powinno być ciekawie , menu zapowiada się interesująco

wow, bardzo interesujące plany, a jeśli też pogoda dopisze to na pewno będzie super!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies