Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

nawigatorka 12:14, 19 kwi 2015

Madzenka napisał(a)
Chciałabym swojego Boćka miec w ogrodize ale muszę sie zadowolić orzelatującymi lub chodzącymi po okolicznych polach
Wierzb tak bardzo mi nie szkoda, one sa tak ekspansywne ze na pewno odbiją....o ile pamietam w tym miejscu lasek brzozowy będziesz kontynuowac?
A moze jakieś szlachetne dęby posadzisz? Ja tez uwielbiam topole , to takie piekne polskie drzewa a lubia pić wodę podobnie jak wierzby.

Szkoda tego cudownego warzywniaka, ale jak Ciebie znam to będzie jeszcze piekniej.
Zazdroszcię Ci areału ogrodowego i wiem, że moj kolejny dom na emeryturze bedzie mały na wieeeeeelkiej działce z dała od zgiełku na wzgorzu.

Lasek brzozowy jest obok i mam nadzieje zastąpić trochę wierzby.myślałam o pociągnięcie Serbów w stronę wierzb gdy już nie są tak duże.zastanawiam się właśnie czy wierzbom pozwolić dorosnąć czy starać się o pozwolenie na ich wycięcie-a łatwo może nie być bo to natura 2000.

A na topolach bociany mają gniazdo

Warzywnik powstał z potrzeby a plan zagospodarowania gospodarczej części był wtedy zupełnie inny.poza tym sypał się... Za tydzień początki powstawania domku ogrodnika i wtedy powoli całej reszty.na razie mam co grabić

Sonka 12:24, 19 kwi 2015

Dziękuję w takim razie muszę je posadzić w innym miejscu, bo tam jest południe i bez osłony.
nawigatorka 08:42, 20 kwi 2015

Dziś piękne słońce i oby tak już został.hartuje od wczoraj werbeny na dworze juz powoli czas na nią tym bardziej ze przymrozkow na horyzoncie nie widać.

Dziś prace przy grabiach-trzeba pobojowiska po warzywniku sprzątać.a poza tym urodziny Córki wiec za dużo czasu na ogród nie ma.uśmiechy zostawiam
Efffa 08:49, 20 kwi 2015

Najlepszego dla córeczki, dużo zdrówka...
Jak ja uwielbiam Twój ogród ...
lindsay80 08:58, 20 kwi 2015

Asia, co w tym tygodniu planujesz? bo już między wierszami widać, że dużo się będzie działo.
nawigatorka 10:33, 20 kwi 2015

Efffa napisał(a)
Najlepszego dla córeczki, dużo zdrówka...
Jak ja uwielbiam Twój ogród ...

Bardzo dziękuję za życzenia i miłe słowa o ogrodzie
nawigatorka 10:37, 20 kwi 2015

lindsay80 napisał(a)
Asia, co w tym tygodniu planujesz? bo już między wierszami widać, że dużo się będzie działo.

Oj w tym tygodniu to ciężko z planami bo musimy ogarnąć to co nabalagalinismy w weekend - ziemię i drewno,które leży na połowie ogrodu-z grubsza juz posegregowane ale trzeba jeszcze je pociąć I poukładać.a w sobotę pierwsze prace przy domku ogrodnika ale chyba mało pokazowe będą

Dużo to się u Ciebie dzieje widziałam widziałam
siakowa 10:41, 20 kwi 2015

domek ogrodnika to bardzo pokazowa część!!! zwłaszcza jak ktos jest przed zrobieniem takowego i by podglądnął to i owo
nawigatorka 13:45, 20 kwi 2015

siakowa napisał(a)
domek ogrodnika to bardzo pokazowa część!!! zwłaszcza jak ktos jest przed zrobieniem takowego i by podglądnął to i owo

Tyle ze domek będzie budowany z betonowych płyt,które później będą ocieplane styropianem i tynkowanie.wiec na początku (oby tylko na początku) raczej będzie wyglądem straszyl
Margarete 16:10, 20 kwi 2015

Piekny ogród.....i juz tyle stron a mnie tu jeszcze nie było..
Po tym co widze wiem że na pewno sie tu rozgoszcze i bede zaglądać....konsekwencja, planowanie, geometryczne rabaty.....to wszystko całkiem przeciwnie niz u mnie ale za to jak slicznie

Zaznaczam wątek i kibicuje dalszym zmianom.

Co masz posadzone na skarpie przy tarasie carrex ice dance czy evergold bo nie doczytałam?