Gracki jak wyglądają sama wiesz, jarzmianka przy nich może zniknąć molinia natomiast jest ażurowa i delikatna, wcześnie zakwita, pięknie faluje na wietrze, nie przytłacza. Same liście na wysokość 60-70cm. Wydaje mi się, że do Twojego ogrodu pasuje
Jeśli mam być szczera, to mnie molinia do tej pory nie przekonała . Owszem, kwitnąca, w masie, robi wrażenie, ale sama kępa poza kwitnieniem jakaś taka "na nie" dla mnie Nie wiem... może widziałam podeschnięte, połamane sztuki, bo takie mam skojarzenie z nią. I czy bez kwiatów ona jest wysoka?
Czym ta molinia różni się od trzcinnika KF? Podpatruje ta dyskusje o trawach bo wiosną chciałabym jakiś nowy gatunek do siebie wprowadzic, a na razie słabo je rozróżniam.
Dziekuje za glos w sprawie traw-rozplenica bedzie niedaleko wiec odpada,seslera jeszcze mnie nie przekonuje poza tym te jezowki maja metr wiec sesleria na.plecy odpada.miscant?-pomysle.
A klosownica przed to zgapiona od Goski oczywisciechoc Ona ma w innym towarzystwie.
Molinia KF-Karl Forster-na pewno widzialas u Gosi albo Oli.
Od dzisiaj jesteś dla mnie nie Nawigatorka ale TERMINATORKA!!!!!
1. Miskanty adagio, sesleria jesienna, rozplenica hammeln lub medium boy
2. Nie lubie jarzmianki więc nic mi do niej nie pasuje....
Co to jest molinia KF ? Czy nie miałas na mysli trzcinnik KF?
Moich molini (variegata-) nie lubie, masz jakies fajne na oku?
Ja bym do wszystkiego roplenice wpychała albo seslerie jesienna, bo z tym limonkowym kolorem fajnie by z jezówkami wyglądała. Jesienna osiąga ponad 40 cm wysokosci