Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

Jagodaa 08:39, 04 lis 2015

Mnie się ona w kępie taka niska wydawała...

Z Grackami racja, rosną ogromne, a jarzmianki są takie ślicznie delikatne. Pooglądaj sobie jeszcze jarzmianki u Motylka (butterfly), ale pewnie widziałaś. Ona ma dla mnie najpiękniejsze na O.
siakowa 08:44, 04 lis 2015

musiałam zmyknąć i widze że to co chciałm napsać zostało napisane

molini też jeszcze nie pokochałam
grazki ci zjedzą jarzmianki
jarzminaki mają nieciekawe liście które u niektórych szybko robią się bezydkie nawet w środku sezou wiec bedąc na froncie nie beda atrakcyjne. jamianki najładniej wyfglądają jak ich łebki na długich gołych łodygach wyłaniają się z jakiejś kępy czegoś, np hackone
siakowa 08:51, 04 lis 2015

a moze jarzminke włóz w te kule i hackone a w gracki daj werbene a na dół ...hmmm nie wiem
Jagodaa 08:52, 04 lis 2015

Jak tu dyskusja o jarzmiance, to się wbiję z moim pytaniem. Czy ktoś widział połączenie białej i blado różowej i czy one utrzymują kolor, czy jakoś z czasem się zapylają?
siakowa 08:54, 04 lis 2015

podobno bordowe potrafia sie rozsiac bez powtórzenia koloru a białe rozsiewają sie normalnie. ja mam połączenie bordowej i białej ale biała nie zakwitła :: a blado różowe ma malkul czy to juz białe?
ivo 09:43, 04 lis 2015

Jak dla mnie to molinia wygląda ładnie ale w dużej masie posadzona a tak naprzemiennie to jakoś nie widzi mi się . Gracki by bardziej pasowały do takich naprzemiennych nasadzen tylko czy nie pożrą jarzmianek ? Moje są olbrzymie już po 2 latach. Może jakies wysokie jeżówki zamiast tych jarzmianek.

lindsay80 09:52, 04 lis 2015

gracki z jarzmiankami nie zagrają - tu dziewczyny na pewno mają rację, o molinii się nie wypowiem bo nie znam.

Wiem, że Ty lubisz monochromatycznie, ale u siebie beatlesy w kulach bukszpanowych szybko mi się znudziły - podoba mi się za to pomysł na hakone (tylko ta limonkowa) i buksy a w nich jarzmianki, tyko bardziej przy murku, żeby potem ich brzydkich liści nie było widać - choć mi Malkul mówiła, że jak takie się pojawią to od razu wycina i po kłopocie.
nawigatorka 09:55, 04 lis 2015

jak miło na chwile Was zostaić z porannym rysunkiem a tu taka burza mózgów i to w jakim doborowym towarzystwie

juz się ustosunkowuje
nawigatorka 09:55, 04 lis 2015

Jagodaa napisał(a)
Jeśli mam być szczera, to mnie molinia do tej pory nie przekonała . Owszem, kwitnąca, w masie, robi wrażenie, ale sama kępa poza kwitnieniem jakaś taka "na nie" dla mnie Nie wiem... może widziałam podeschnięte, połamane sztuki, bo takie mam skojarzenie z nią. I czy bez kwiatów ona jest wysoka?

Właśnie tam miała byc w masie. poza tym kwiaty byłyby na tle ściany co dodatkowo by ja eksponowało. bez kwiatów chyba ma z 60/70 cm? potwierdzi ktoś?
nawigatorka 10:00, 04 lis 2015

amelia_b napisał(a)
ja się mało znam ale mnie się ta molina nie podoba, jak trawa na bagnach wyglądahe he możecie mnie zlinczować

trawa z bagien - lubie to> widzisz ja ostatnio właśnie "wychodzę" z tych roslin ogólnie widzianych jako ładne. i ta "dzikośc: tej trawy mi się podoba. jak nie w tym miejsci to gdzieś znajdzie u mnie miejsce

https://www.pinterest.com/pin/132293307781342717/