Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "rdest"

Aktinidia ostrolistna - Actinidia arguta 23:08, 02 paź 2014

Do góry
Czy ktoś może potwierdzić czy to Actinidia arguta 'Issai'? Obecnie ma drobne białe kwiatuszki. Mam podejrzenia, że to jakiś rdest, bo rośnie jak szalone.

Ogród z perspektywą na przyszłość 21:03, 02 paź 2014

Do góry
dziewczyny, rdest bardzo szybko się rozrasta.mój jest conajmniej 2x większy, a kupiłam go chyba 3 mies. temu

to fotka sasiada z NL . przy samym wejściu po obu stronach.zarosło tak po 1 roku!

Ogród z perspektywą na przyszłość 20:48, 02 paź 2014
Do góry
dz mozliwe ze nabędę ten rdest, bedzie dobry do zapełnia dziur w plewniku
Ogród z perspektywą na przyszłość 20:46, 02 paź 2014

Do góry
Podglądam Cię ciągle , wszystko jest fantastyczne, jak zawsze , uwielbiam u Ciebie linie proste a rdest jest super, normalnie różowe kwiecie mnie nie bierze a to bierze
Ogród z perspektywą na przyszłość 20:36, 02 paź 2014

Do góry
eee_taam napisał(a)
a możesz napisać jaka to odmiana rdestu ..bo kolor mi bardzo odpowiada

a czy z przetacznikiem Christa by sie skomponował? ( na wysokość i kolor)

to rdest pokrewny "darjeeling Red". ma piekny kolor, wys.ok 25 cm.
Ogród z perspektywą na przyszłość 19:03, 02 paź 2014

Do góry
Pani Poter chyba zacznie latać ten rdest jest przepiekny. zainspirowal mnie kiedys nasz sąsiad z NL. ma takie dwie duze plamy przy wejściu do domu.cudo i kwitnie od kwietnia do października.
Ogród z perspektywą na przyszłość 18:40, 02 paź 2014

Do góry
Pani Poter Miło obejrzeć fotki z Twojego raju Ten rdest mnie intryguje … ładny

Buziak

Ogród z perspektywą na przyszłość 17:47, 02 paź 2014

Do góry
Mój rdest jest 3 razy większy, a runianka opanowała nogi rzeźby. wreszcie widzę światełko w tunelu.

Marzy mi się Siedlisko.... 20:48, 01 paź 2014

Do góry
Aniu co tam u Ciebie? czyżby gonitwa szkolna cię wciągnęła
Jak tam werbena, przyjęła się?

Rdest od Ciebie najpierw słońce mi wypaliło ale teraz ładnie się rozrósł i pięknie kwitnie. Dziękuję raz jeszcze
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:51, 30 wrz 2014

Do góry
Rączki ma do góry.. poddaję się.. wszytko czytam, cieszę sie, że zaglądacie.... ale każdemu nie odpowiem.. Rączki trzymam dalej do góry.

Motylku - nartki przypniemy i nauczymy Obok mnie jest stoczek do nauki.. tzn rzut beretem, nawet na 2 godzinki można jechać.. Proponuję spotkanie w celach dydaktycznych.. dzieci te można pouczyć. Polecam się

Julka - to rdest, on potrafi być w różnych kolorach, od różu do borda.. dostałąm od szwagierki i nazwy nie znam.

Sebek - focia super... i spotkanie też. Moje Wojsławice nie ogarnięte .. i jeszcze w nich kopię.. ale tak ma być..taka dola ogrodnika niezdecydowanego.

Mira -też mi się to połączenie podoba

Bogdzia - jesteś kopanią wiedzy

Motylek po przejściach..
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:29, 30 wrz 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Pewnie że wiem . Częsc zimuje jako kokon wsród uschniętych roślin i wiosną przeobraża sie w motyle a częśc której uda sie dostac do ciepłych pomieszczeń , komórek , piwnic przeżywa jako motyl a na wiosnę z wyblakłymi kolorami i pomiętymi skrzydełkami wylatuja i składają jajęczka na roślinach które lubią ich gąsienice i te przeobrazaja sie w motyle w połowie roku i wtedy znów widzimy motylki o ślicznych żywych kolorach.Pozdrówka dziewczynki.

Bogdziu jesteś niesamowita...kopalnia wiedzy entomologicznej i ornitologicznej....

Aniu czy na fotce z tymi ciemnymi rozchodnikami to rdest?..pamiętasz nazwę?, szukam czegoś w takim kolorze na wiosnę, tylko wyguglać muszę szczegóły

Uściski
Jesienne spotkanie Ogrodowiska w Wojsławicach 28.09.2014(niedziela) 11:14, 29 wrz 2014

Do góry
Szukałam jak wygląda w realu rdest himalajski... już wiem.. ale foci nie zrobiłam... bo jednak wolę też nasz rdest.... proszę jaki piękny

Róże z czyśćcem, ścieżka ze zrębków... to było piękne..

I nowe odkrycie.. inny rodzaj czyśćca... pisało monitorowane..szkoda, bo zaszczepka by się przydała.. jest fajniejszy od zwykłego. Główka pracuje, że może by tak posadzić.. tylko GDZIE???

A to ta fajniejsza odmiana Big Ears
Barwy Ogrodu Magdy 18:38, 28 wrz 2014

Do góry
Pomimo chłodnego, jesiennego minionego tygodnia, w ogrodzie jeszcze kwiatowo i kolorowo.
Kwitną jednoroczne wilce...

I wieloletni rdest Auberta...

Mieliśmy bardzo pracowity weekend, jeszcze tylko trochę robót jesiennych i będzie można odetchnąć...
To tu... 16:13, 28 wrz 2014

Do góry
Złota, polska jesień cudna jest. Widzę na fotkach, że masz rdest. Jest u Ciebie dłużej, czy dopiero w tym sezonie? Posadziłam niedawno i jestem ciekawa jak wygląda starszy już.
Ogród u stóp klasztoru 21:44, 25 wrz 2014

Do góry
ULKA--- fajnie ...zdzwonimy się jak będziesz czasowa , bo ja to w sumie chętnie dostosuje każdy twój termin.

PANIPRZYRODA--Mariola rdest szybko rozrasta się . tylko mu dobrą ziemię z z kompostem przygotuj. w tamtym roku podlałam go gnojówka ze skrzypu ...bujał pięknie
Ogród u stóp klasztoru 20:11, 25 wrz 2014

Do góry
Piękne wrzosy, a i rdest fajnie wygląda, kupiłam dwie sadzonki, mam nadzieję go pomnożyć. Współczuję grypy, na pewno szybko się z nią uporasz, a robota nie zając, nie ucieknie Pogody zdradliwe, pilnuj się ( to samo mogę sobie powtórzyć ). Pozdrawiam.
Enklawa w mieście 20:21, 23 wrz 2014

Do góry
Rdest pokrewny kiedyś miałam w starym ogrodzie, mnie się podobał, ale mama mi go wyciepała po latach. Wiosną nie jest atrakcyjny bo ma brązowe liście, trzeba było go skubac, ale jak kwitnie jest zachwycający.

Ale tutaj sam rdest to niskie piętro, nie będzie zauważalny na tej rabacie?
Co ja bym dała? nie chcąc być posądzonym, że każdemu doradzam hortensje... mówię posadź hortensje.
Enklawa w mieście 20:18, 23 wrz 2014

Do góry

Informacja: Wątek został przeniesiony przez moderatora z Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Gardenarium napisał(a)

Skarabeuszku, oczywiście, że można sadzić rośliny, to najlepszy okres, ziemia ciepła a sporo opadów Co do gatunków, to bym podyskutowała

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/228-rosliny-okrywowe-w-ogrodzie

No właśnie mam z tym problem, chcę posadzić pod sosnami ten rdest pokrewny, żeby szybko było, ale niezbyt ekspansywnie (boję się bluszczu)
A co ty byś dała Danusiu?

zdj. docelowo rdest na lewo i na wprost, po prawej tych tui już tam nie ma.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 23:12, 22 wrz 2014

Do góry
skarabeusz napisał(a)
Danusiu wpadłam zapytać czy można jeszcze sadzić na zadarnianie jasnote plamistą i rdest pokrewny? Przykryłabym korą? Czy poczekac do wiosny?

Skarabeuszku, oczywiście, że można sadzić rośliny, to najlepszy okres, ziemia ciepła a sporo opadów Co do gatunków, to bym podyskutowała

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/228-rosliny-okrywowe-w-ogrodzie
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 22:37, 22 wrz 2014

Do góry
Danusiu wpadłam zapytać czy można jeszcze sadzić na zadarnianie jasnote plamistą i rdest pokrewny? Przykryłabym korą? Czy poczekac do wiosny?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies