czekam aż zajrzy może coś podpowie... doszukujemy się różności nawet tego że były sadzone w niedzielę oraz tego że mamy sąsiadkę która 'mrozi' spojrzeniem rośliny
jestem załamana!!!!! wieczorem sypało się z cisa aż przykro patrzeć. Razem z M ubolewamy strasznie i zastanawiamy się co się dzieje 3sztuki przysychają. Jeden w gruncie i 2 w doniczce. Co im może dolegać? jak im pomóc? Zobaczcie wystarczy go dotknąc i sypie się z niego
Moija ogrodowa glina, piasek i kwaśny torf (nie mylić z ziemią ogrodową do rh). Teraz jak deszcze po tym poleją, to sprawdzę ph gleby. Jak wyszło źle będziemy zakwaszać Torf jest suchy i trudno złapac proporcje, zwłąszcza, że ja jestem noga z rh i ja kdo tej pory zamordowałam kazdego egzemplarza.... to moja ostatnia próba ale od razu na dużą skalę....
Zbysiu, jak widać rośliny potrafią zaskakiwać Czasem na dobre, a czasem na złe. Prawie jak ludzie
Irenko bardzo ładne zdjęcia oglądałam je stopniowa na powiadomieniach, co jedno to piękniejsze pogratuluj operatorowi aparatu... cudne jest też to Twoje na leżaku z wnusio... sielanka...bajka
od trzech dni obserwuje cisy bo z jednym w donicy i jednym wsadzonym w gruncie coś się dzieję od dołu kula robi się sucha, jak dotykam gałązek to się osypują... myślałam że z tym cisami koniec niespodzianek a tu proszę... co mam robić bo oszaleję ...?
ładnie wyglądają te trawkina tle bukszpanu, czy one są zimozielone? Wczoraj widziałam w ogrodniczym identyczne w pokroju ale takie cytrynowo-zielone niestety bez nazwy więc nawet ciężko poszukać i poczytać