Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

Agacia 15:52, 03 maj 2012

Aniu, dzięki za informację na temat poidełka
AniaDS 16:03, 03 maj 2012

Nie udaje mi się żadnej lewizji przezimować, nawet, spełniając wszystkie wymogi dobrej uprawy.
Będę je Aniu podziwiać u Ciebie .
Mala_Mi 16:18, 03 maj 2012

AniaDS napisał(a)
Nie udaje mi się żadnej lewizji przezimować, nawet, spełniając wszystkie wymogi dobrej uprawy.
Będę je Aniu podziwiać u Ciebie .

Niemożliwe..... u mnie wszystkie zimuja.... czasami załapie je zgnilizna..ale to jak mają zimą za mokro.... ja tam o nie szczególnie nie dbam..i gdyby ostaniej zimy M nie przypomniał o nich to nawet ich bym nie okryła... Przypomniał jak już były solidne mrozy....
AniaDS 16:24, 03 maj 2012

3 lata próbowałam, co roku kupuję je wiosną i do zimy w zasadzie całkiem marnieją.
A jak nie, to padają po zimie, nie wiem czemu .
Sadzę po skosie, w suchych miejscach, glebę mam piaszczystą.
A one nic.
Mala_Mi 16:44, 03 maj 2012

AniaDS napisał(a)
3 lata próbowałam, co roku kupuję je wiosną i do zimy w zasadzie całkiem marnieją.
A jak nie, to padają po zimie, nie wiem czemu .
Sadzę po skosie, w suchych miejscach, glebę mam piaszczystą.
A one nic.

Ja sadzę w moją ziemię czyli glina z piaskiem i czasami trochę kwaśnej ziemi jak dla rh. Staram się by miały od góry zadaszenie lekkie, ale jak pokazałam na foto, rosnie sobie na mini skalniaku od 2009 roku. Osłaniam na zimę podwójną agro, którą rzucam na kaktusy i na lewizje, przyciskam gdzie niegdzie agro kamieniami by wiatr nie wywiał i tyle. Rosną na tej mini góreczce. Może ziemia za piaszczysta? Ach i lubią miesca słoneczne... chociaż moja siewka, czy oderwany kawałek rozłogi rosniei w cieniu...Czasami po zimie marnieje część dolnych listków to je obrywam, by nie szpeciły.
Foto już totalnie beznadziejne, bo nie dość że telfonem, to idzie burza i zrobiło się ciemno.
To moja siewka, albo oderwany kawałek rozety, nie mam pojęcia skąd się wziął... ja go nie sadziłam.....małe a kwitnie, listki mają kilka centymetrów

Te są przeniesione ze starego miejsca bo zaczęły marnieć.. i nowe miejsce im odpowiada... Widać kiepskie liście. podleję czym na grzyba na wszelki wypadek... takich kilka przeniosłam...

Mala_Mi 16:48, 03 maj 2012

Znów idzie burza .... załatwiłąm sobie podlewanie u Bozi A ja uciekam do łązienki schować sie z psem Tam bezpeicznie

I

Pochwalę się moim klonem palmowym, ma już ponad 1,5 szerokości, trzeba podcinać gałęzie od strony ścieżki..... zaprzecza wszelkim zasadom gdzie powinien rosnać.... na wygwizdowie, na totalnym słońcu, bez wody i bez podlewania.... czasami coś mu się dostanie.... w ziemi na której nic nie chce mi tu rosnąć, glina, ale taka nieurodzajna z gruzem... i całym syfem po budowie... Białe plamy to posiana trawa po przesadzonych oczarach.....
Milka 16:51, 03 maj 2012

Piękny ten klon, ale i kamienie mnie zachwyciły ciekawa jestem czy u nas będzie lać, jest parno i duszno!
agniecha973 16:58, 03 maj 2012

Ania, poszukaj gdzieś metki jaki to ten klon, bo ja też potrzebuję takiego na wygwizdów i do ciężkiej ziemi
zbigniew_gazda 17:26, 03 maj 2012

Klon śliczny Aniu. Ciekawe czy mój da rady na wygwizdowie . A z deszczu nici - rozeszło się po kościach niestety.
ana_art 17:38, 03 maj 2012

narobilam dzisiaj u Ciebie kilkanascie stron i jestem pod wrażeniem jaką ziemię mieszalaś do RH?