Super to wymyśliłaś
Dla mnie jest wszystko co trzeba: zimozielone bukciki i rh, kolor dzięki kwitnącym wiosną rh i kolor carexa i drugie wyższe piętro dzięki miscantom
Ty na pewno nie masz nic wspólnego z projektowaniem?
Będzie super
Nawet o niesymetrycznym rozmieszczeniu rh pomyślałaś
No nie mogę ...
Możliwe, nie sprzeczam się. Zdziwiłam się tylko u Michała, że o tej porze kwitną Tak szybko I wtedy zasiałam niechcący wątpliwość, czy to jest on? Ale ja się nie znam
Ehee wykorzystałabym te tony żwirku ,tak ,tak ,ale jednak nie za cenę głupiego wyglądu tej rabaty ,więc nie jest to mus.
Red Baron chyba byłby tam wgłębi zbyt zacieniony...,myślałam czy by go nie przesadzić do żwirku,gdyby żwirek był taką łezką jak Ty narysowałaś...
Hosty chyba za małe ,bo z przodu zostaje jeszcze kawałek rabaty i jak tam coś posadzę to host pod brzozami nie byłoby widać..dlatego wcześniej myślałam o miskantach i berberysie Orange Rocket (też nie wiem czy on nie za mały) No i nie wiem co wtedy z przodu posadzić...i tak w koło...
Ten Twój pomysł z buksami też mi się podoba..ja chyba zwariuję .
Mały kawałek rabaty jestem w stanie ogarnąć ale jak już mam nawiązać do czegoś..uwzględnić...coś ,np.kwitnienie,wzrost,na jakie stanowisko ,to wymiękam!
Wiesz co ... może w ramach oszczędności ukorzenię sobie ścięte na wiosnę końcówki i też zrobię kostki?
A póki co dokupię 10 buksików i dokończę drugiego graba
Pomiędzy graby z kostkami planuję carex everest ... taki minimalizm sobie zaplanowałam ... a co ...
Fajny pomysł Chodzi Ci też pewnie żeby wykorzystać te tony żwirku? I w tym żwirku pod brzozami co miałoby być? Hosty jak na łowieckiej? Czy jednak red baron? Ale wtedy buksiki z przodu to już chyba odpadają?
PS Ja cały czas coś przesadzam, nawet w te upały, i nic mi nie padło
Reniu, najpierw miałam klony w obwódkach. Póżniej klony wykopałam i posadziłam graby a tej wiosny w te obwódki posadziłam małe kulki bukszpanowe i mam kostki
Iza Wszystko będzie dobrze Potrzebujesz czasu ... Często warto popatrzeć na rabatę, zajrzeć do innych, przymierzyć roślinę, zrobić fotki rabaty z różnych stron ... i w końcu wszystko się wyklaruje Bywa czasami, że mimo wszystko przesadzamy i zamieniamy rośliny ... no ale to już jest wpisane w nasze ogrodnicze życie
Na razie zrobiłaś krok do przodu i jest lepiej Idziesz do przodu ... nie cofasz się ... to już jest dobrze