Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród wyrozumiały

Ogród wyrozumiały

Olili 15:44, 20 wrz 2015

a reszta w korze...
ren133 19:25, 20 wrz 2015

Olili napisał(a)
Oooo taki kształt miałam na myśli by te brzozy wydzielić kamykiem.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3929-na-lowieckiej?page=141

Fajny pomysł Chodzi Ci też pewnie żeby wykorzystać te tony żwirku? I w tym żwirku pod brzozami co miałoby być? Hosty jak na łowieckiej? Czy jednak red baron? Ale wtedy buksiki z przodu to już chyba odpadają?

PS Ja cały czas coś przesadzam, nawet w te upały, i nic mi nie padło
Olili 20:27, 20 wrz 2015

ren133 napisał(a)

Fajny pomysł Chodzi Ci też pewnie żeby wykorzystać te tony żwirku? I w tym żwirku pod brzozami co miałoby być? Hosty jak na łowieckiej? Czy jednak red baron? Ale wtedy buksiki z przodu to już chyba odpadają?

Ehee wykorzystałabym te tony żwirku ,tak ,tak ,ale jednak nie za cenę głupiego wyglądu tej rabaty ,więc nie jest to mus.
Red Baron chyba byłby tam wgłębi zbyt zacieniony...,myślałam czy by go nie przesadzić do żwirku,gdyby żwirek był taką łezką jak Ty narysowałaś...
Hosty chyba za małe ,bo z przodu zostaje jeszcze kawałek rabaty i jak tam coś posadzę to host pod brzozami nie byłoby widać..dlatego wcześniej myślałam o miskantach i berberysie Orange Rocket (też nie wiem czy on nie za mały) No i nie wiem co wtedy z przodu posadzić...i tak w koło...
Ten Twój pomysł z buksami też mi się podoba..ja chyba zwariuję .
Mały kawałek rabaty jestem w stanie ogarnąć ale jak już mam nawiązać do czegoś..uwzględnić...coś ,np.kwitnienie,wzrost,na jakie stanowisko ,to wymiękam!
Olili 20:43, 20 wrz 2015

Ja to chyba na dodatek niezrozumiale piszę ..więc jeszcze raz.

1. Podoba mi się Twoja opcja z buksami -biorę ją pod uwagę
2. albo zamiast buksów kosodrzewina z..Red Baronem..? ale nie wiem co wtedy z tyłu za nimi w brzozach by było widoczne
3. albo otoczyć 4 brzozy kamykiem w kształcie jak w linku na łowieckiej i w nim miskanty i orange rocket i nie wiem wtedy co z przodu.

Podsumowując ciągle czegoś nie wiem
ren133 21:33, 20 wrz 2015

Olili napisał(a)
Ja to chyba na dodatek niezrozumiale piszę ..więc jeszcze raz.

1. Podoba mi się Twoja opcja z buksami -biorę ją pod uwagę
2. albo zamiast buksów kosodrzewina z..Red Baronem..? ale nie wiem co wtedy z tyłu za nimi w brzozach by było widoczne
3. albo otoczyć 4 brzozy kamykiem w kształcie jak w linku na łowieckiej i w nim miskanty i orange rocket i nie wiem wtedy co z przodu.

Podsumowując ciągle czegoś nie wiem

A zobacz jeszcze to
Nikita 12:25, 21 wrz 2015

Ja głosuję za berberysem Orange Rocket...za mały to raczej nie będzie (u mnie w tej chwili ma jakieś 70-80cm). Daje piękny, kontrastowy kolor. Tylko czy wystarczająco dużo światła tam będzie miał, żeby ładnie się wybarwić? Połączyć go fajnie z miskantami a z przodu dać kulki bukszpanowe.

Zaraz coś ci pokażę...

Można dodać jeszcze nie co koloru sadząc żurawki (u mnie, z powodu tegorocznych upałów, bardzo blady, mało wyrazisty kolor żurawek....zwykle to one aż "biją po oczach" swoja barwą)
lindsay80 12:58, 21 wrz 2015

Iza, miałam Ci podesłać tą samą inspirkę co Renia
Z tych 3 propozycji też jestem za berberysem i miskantami.
Olili 13:35, 21 wrz 2015

Łoooo matulu dziewczyny ..Jesteście za 3 propozycją a pokazujecie mi czwarta inspirację
I też mi się podoba .Co to za trawa tam jest? ML ?
Mogłabym tak zrobić i przesadzić Red Barona ( plus dokupić go jeszcze) a z przodu przed tym wszystkim Ice Dance....? Bo u mnie by się zmieściło..
Chyba ,ze też mogłyby być bukszpany przed tym .Czy to już źle??
Olili 13:37, 21 wrz 2015

Oj niegrzeczna jestem.. Nikita nie przywitałam się z Tobą ! Witaj Fajnie,ze zajrzałaś i fotkę podrzuciłaś.

Reniu ,Edytko - dzień dobry Dziękuję za konstruktywny dialog na temat mojego ugoru
szemusia 13:56, 21 wrz 2015

Jestem i czytam Więc chwilę to potrwa...

Ale rewolucje czynisz
Buziak na dzien dobry