Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Żywopłotki cisowe. 21:58, 27 wrz 2019

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Zawsze podziwiam Twój ogród, a teraz jak widzę ile Ty masz dalii i innego kwiecia to się zastanawiam ile trzeba osób, żeby to wszystko ogarnąć. Podziwiam Cię masz pięknie i kolorowo jak w bajce.

Dorota!
dziękuję, za to nie mam czasu na dodatkowe dekoracje ogrodu jak u Ciebie.

każdy kto ma ogród wie ile to pracy. Naprawdę ani godziny nikt w tym roku mi nie pomógł, ze świecą znaleźć nie można pomocnika, a, a córka dwa razy przyjechała zapalić mi kosiarkę i skosiła trawę.

Najpóźniej rozwijająca się lilia z lipcowego sadzenia High Tea.

W moim małym ogródeczku - Dorota 21:49, 27 wrz 2019

Do góry
marba napisał(a)
Dorotko, w Twojej Larisie można się zakochać, to róża niezwykłej urody. Widać, że jej u Ciebie dobrze.
Bardzo urokliwy ten pałacyk, a czy ktoś tam mieszka?
Tak właścicielem jest osoba prywatna i z tego co wiem skończyły jej się już fundusze na dalszy , jakże kosztowny remont. To co może robi sam, w piwnicach jest kafejka a na wysokim parterze sale wynajmowane na przyjęcia okolicznościowe. Jak byłam poprzednim razem oglądałam je i podobało mi się. Uważam, że właściciel trochę za mało reklamuje ten obiekt. W niedzielę podjeżdżało tam kilka samochodów, ale brama była zamknięta. Zwykle właściciel bardzo chętnie oprowadza po tym obiekcie, ale zamknięta brama i dwa duże psy uniemożliwiają wejście na ten teren.

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 21:43, 27 wrz 2019

Do góry
Kim napisał(a)
Ewuniu bajecznie u Ciebie wszystko cudne nie mogę się napatrzeć na ten Twój raj

Bożenko, buziaczki dla Ciebie wprost z ogródka Bardzo dziękuję! Kocham ten mój raj na ziemi. To całe moje życie, wytchnienie, radość w chwilach smutku.

Dla Ciebie powojnik

Ogród z koniczynką 21:35, 27 wrz 2019

Do góry
Rumianka napisał(a)
Ślicznie zagospodarowałaś ten korzeń, pięknie w ogrodzie.

Żywopłotki cisowe. 21:29, 27 wrz 2019

Do góry

Nawożenie, zasilanie trawnika 21:28, 27 wrz 2019

Do góry
aszdar napisał(a)
Witam
Jestem nowy na forum, czytam juz od paru tyg wątki o problemach z trawnikiem ale nie mogę nic do pasować ( pewnie brak doświadczenia)
- trawnik założony w Lipcu tego roku( siew)
- nawóz był wymieszany z ziemią ( firma, która wyrównywała teren założyła przy okazji trawnik )
-miesiąc temu zaczęły sie pojawiać jasne plamy i wstęgi było ich kilka teraz jest coraz więcej
- trawa w tych miejscach rośnie bardzo słabo dużo suchych źdźbeł
- w polowie wrzesnia zastosowałem nawóz jesienny ( wiele nie pomógł )
Proszę o poradę

Typowy przykład nierównego nawożenia. Tu gdzie zielone pasy - ziemia jest zasobna, a tu gdzie żółte - trawnik zagłodzony.
Żywopłotki cisowe. 21:23, 27 wrz 2019

Do góry

Żywopłotki cisowe. 21:17, 27 wrz 2019

Do góry

Mój ogrodowy pamiętnik 21:15, 27 wrz 2019

Do góry
A temu hibiskusowi coś się opóźniło i jeszcze w pąkach.

Wśród brzóz i dębów 21:12, 27 wrz 2019

Do góry
marba napisał(a)
Anko_, Grzesiu, Izabelko, Sylwio, Dominiko, Aniu, dziękuję za odwiedziny i miłe słowa.

Basieńko, z grzybów w tym roku u mnie tylko muchomory. Ale może jeszcze coś się pojawi.

Piękny sielski widoczek, no i te stare beczki mi się bardzo podobają.
Żywopłotki cisowe. 21:07, 27 wrz 2019

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Może to dalia 'Karma Choc'?

Piękne te łososiowe, ta 'Złota Miłka':

Ewo, sprawdziłam w zapiskach Karmy Choc nie mam, ale to może być Czarny Charakter lub Czarny Kot miałam te dwie nowe.
Już niedługo będą wykopki to utrwalę sobie.

z ciemnych nowych kaktusowych mam jeszcze Black Touch i Nuit'd'ete.

.
cudna ciemno czerwona i ciągle kwitnie to Jaxon

W moim małym ogródeczku - Dorota 21:05, 27 wrz 2019

Do góry
Anabell napisał(a)
Dorota!
czyściutko pięknie, kunsztownie na rabatach, a dekoracje Ach

widzę że lilie wciskasz też gdzie się da.

Co rok dobrze jest zamawiać i sadzić, wychodzi 3 razy w roku wówczas kwitną od lata do jesieni.

Wzięłam się do przesadzania niezapominajek, zrosły się same samosiejki z goździkiem brodatym i nie mogę odróżnić liści.
Dziękuję za tyle miłych słów. U mnie w tym roku marne siewki niezapominajek, ale nie ma się czego spodziewać nie wysiewałam nasion od 5 lat.

Za drzwiami do ogrodu... 21:01, 27 wrz 2019

Do góry
anpi napisał(a)

No tak ... a po tylu miłych słowach ...to duma mnie rozpiera! Dziekuję Basiu za pochwałki.Ale wiesz ,jak u każdego ogrodnika ...i u mnie zawsze jest coś do przesadzenia
W donicy na postumencie ,to nie jest tojeść,to jakiś chyba rozchodnik .Dostałam tą roślinkę od Ani-Anabuko. Ona{ta roślinka) przyrasta w niesamowitym tempie i dodaję ją do niemal każdej doniczki ,bardzo łatwo się przyjmuje,po prostu oberwany jej kawałek. Przezimowała mi w gruncie i w doniczkach zabranych na zamknięty taras,ale też w dużej donicy w beczce,która została też na dworze.
Mam też tojeść rozesłaną w doniczkach i ta zimuje,nawet nie zabierana .Ale u mnie coś słabo rośnie i mało,albo wcale nie kwitnie
Tu ten rozchodnik w przybliżeniu:

Świetna ta roślinka, muszę na taką zapolować. Przydała by mi się do moich sucholubów.
Małymi krokami-Ogród Wioli 21:01, 27 wrz 2019

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Po 4-krotnym przekopaniu gleby z dobrociami w końcu posadziłam cisy
Na nowej rabacie wymyśliłam kulkowisko z rożnej wielkości cisów...będzie cały rok atrakcyjnie

Przymiarki....

Posadzone oczywiście trzeba sobie wyobrazić te kulki

Nie patrzymy na sajgon po brukowaniu

A tu mnie czeka zrywanie pseudo trawnika i szykowanie gleby pod nowy trawnik, ale się cieszę
Do zimy może zdążę a wiosną sianie ...

Boooskoo!!!
Ja chyba też kiedyś do cisów dojrzeję...
Małymi krokami-Ogród Wioli 20:57, 27 wrz 2019

Do góry
kawa8002 napisał(a)

Żartujesz!!!!
Nie nadążam. A jak ona teraz wygląda, bo nie znalazłam zdjęcia. Czy to zmiany z powodu rewolucji kostkowej?

Nie żartuję

Red baron przesadziłam na wjazdową,bo mi w buksy wrastał i byl mi potrzebny na wjazdową

A hakone zamieniłam z seslerią obok...

Zmiany,bo lubię zmiany i teraz mi się podoba...na wjazdowej czerwieni się Red baron, dereniowa się uspokoiła a grabowa ożywiła

Red baron

Dereniowa z kłosowcami niedawno sadzonymi ,są tam jeszcze jeżówki Vintage wine i liatry

Grabowa z hakone

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 20:56, 27 wrz 2019

Do góry
Anda napisał(a)

Kasiu, Twoje róże cudne, a fotki robisz śliczne

Ewo, dziękuję :*

a może masz jakieś fajne pomysły do tej mojej różanki - coś ciekawego do głowy Ci przychodzi? na to miejsce na froncie już sporo ciekawych propozycji, więc może jeszcze pokażę zdjęcie tej drugiej miejscówki, gdzie rozważam poleconą mi przez Iwonkę różę Irinę - może coś ciekawego, wyższego od Marii byś zasugerowała pasującego do sąsiadujących róż? chodzi o miejsce zaznaczone na fioletowo
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 20:52, 27 wrz 2019

Do góry
A tak nawiasem mówiąc to te rozplenice też są nietypowo pomarańczowe

W moim małym ogródeczku - Dorota 20:48, 27 wrz 2019

Do góry
greg66 napisał(a)
Widać, że kwiatki Cię lubią
Masz do nich rękę. Lilie piękne o tej porze roku to się zdziwiłem czy prawdziwe No widzę prawdziwe.
Lilijki prawdziwe i będzie ich znacznie więcej, na razie kwitną te ale reszta jeszcze w pąkach. Kwiatki mnie lubią, bo dbam o nie, od dziecka lubiłam kwiatki, ale wtedy tylko je zrywałam.

W moim małym ogródeczku - Dorota 20:47, 27 wrz 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Cuuudny widoczek

Nic tylko zachwycać się takimi pięknymi różami
Taki widoczek mam z altany. Jeszcze kilka lat temu ten kawałek rabatki straszył okropnie. Zainspirowałam się rabatą trawiastą u Eli z Ptasiego gaju i od 3 lat dążę do celu. Różyczki dziękują.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies