Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:29, 20 sie 2014

Do góry
Marta Widzisz jak się uśmiecham? Dziękuję
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:18, 20 sie 2014

Do góry
Irenko może warto przypomnieć sobie stare czasy i zakupić odpowiednią maszynę? Teraz już takie różności można spotkać w motocyklach, że oprócz tego że mają dwa kółka to całą resztę wyposażenia możesz sobie zażyczyć jak w luksusowym aucie Zawsze można wybrać trajkę

Z czerwonego buka będzie żywopłot u psiaka-tak jak Ci mówiłam aby choć trochę zasłonić to miejsce gospodarcze.
A graby fastigiata będą posadzone w miejscu śliw, które idą na przedpłocie
Mam nadzieję, że w rzeczywistości będzie to równie dobrze wyglądać jak w mojej wyobrazni
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:10, 20 sie 2014

Do góry
Magda_ napisał(a)
Przeczytałam o tej pęcherznicy, że rośnie tak do 1,2- 1,3 i mam wątpliwości czy hortki jej nie zasłonią

To zależy jak chcesz hortki prowadzić
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:08, 20 sie 2014

Do góry
Zielona napisał(a)

Tnij w takim razie po przesadzeniu - wtedy korzenie nie będą musiały odżywiać wielkiej korony. Gdzieś czytałam, że dobrze jest przyciąć nadziemną część po przesadzeniu.

Martuś i tak zrobię a jak już przesadzę to wtedy GRABY
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:03, 20 sie 2014

Do góry
Milka napisał(a)

Najwyżej u mnie zostawisz i odbierzesz, a jak nie, jedziemy z eMami

Irenko Wy też śmigacie na dwóch kółkach??
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:00, 20 sie 2014

Do góry
Pomysł z pęcherznicą skopiowałam od Gosi z Kubusiowa

https://www.ogrodowisko.pl/watek/3433-kubusiowo-ii?page=234

Gosia ma właśnie tą Lady in Red, u mnie Red Baron bo tamtej nigdzie nie mogłam dostać.

Magda zdjęcia mogę zrobić najwcześniej w poniedziałek, teraz praca od rana do wieczora.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:51, 20 sie 2014

Do góry
polinka napisał(a)

Magda wieczorem zmierzę ale tam więcej niż 50cm. nie będzie. Piękna jest pęcherznica Lady in Red ( nie rośnie taka wielka) ale ciężka do zdobycia

ja chyba też zakochałam się w tym połączeniu ja sama mam podobną rabatę tzn. szmaragdy, Limki, Ice Dancy - sama zieleń + trochę beżu, przydałby się jakiś kolor

Masz może fotki z bliska??
szkoda, że ciężko z nią będzie ale rozejrzę się w pobliskich szkółkach
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:45, 20 sie 2014

Do góry
polinka napisał(a)

Irenko zatem w pon.będzie wielkie cięcie Dziękuję za rady. Najbardziej jestem zła na siebie, że od razu tych wiśni nie przycięłam tak jak mówiłaś. One teraz pięknie są zagęszczone ale od połowy, czyli od tego miejsca gdzie je ciachnęłam Teraz już nie będzie rozpaczania nad każdą obciętą gałązką

Przeszkodą do cięcia nie będzie fakt, że za miesiąc planuję je przesadzać?

Tnij w takim razie po przesadzeniu - wtedy korzenie nie będą musiały odżywiać wielkiej korony. Gdzieś czytałam, że dobrze jest przyciąć nadziemną część po przesadzeniu.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:26, 20 sie 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Obiecuję ostro ciąć
Z tym festiwalem muszę pomyśleć. Jak pojadę sama eM. może być zły. Myślałam, aby zrobić wypad motorem i każdy będzie zadowolony. Tylko gdzie zapakuję łupy trawiaste?

Dam znać jak coś konkretnie będę wiedzieć

Najwyżej u mnie zostawisz i odbierzesz, a jak nie, jedziemy z eMami
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:22, 20 sie 2014

Do góry
Bramę wjazdową też mam w Sadolinie Extra

Wrzosy mam również wykopane przez psiaka, coś tam czuje ale nie może upolować. A mnie nerw bierze bo codziennie rano mam dziury w ogrodzie i szkoda mi tych wrzosów co już się ładnie zregenerowały
U sąsiadów jest nornica i podejrzewam, że na spacery się do mnie wybiera a psiak nerwowy na takie szkodniki. Muszę chyba poczekać na udane polowanie i dopiero sadzić nowe wrzosy
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:11, 20 sie 2014

Do góry
Aga-28 wrzesień. Sprawdz kalendarz i daj znać
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:10, 20 sie 2014

Do góry
Obiecuję ostro ciąć
Z tym festiwalem muszę pomyśleć. Jak pojadę sama eM. może być zły. Myślałam, aby zrobić wypad motorem i każdy będzie zadowolony. Tylko gdzie zapakuję łupy trawiaste?

Dam znać jak coś konkretnie będę wiedzieć
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:04, 20 sie 2014

Do góry
Agatko.....pocieszyłaś mnie z tą różą, zatem tylko cierpliwość mi została
testowaliśmy różne specyfiki, najlepiej sprawdza się Sadolin Extra do zewnętrznych malowań, dajemy 2 warstwy; też nim będą deski na tarasie domku robione, chcę w całości jasny charakter utrzymać, resztę zrobią dodatki i zasłony z nieprzemakalnych tkanin na zewnątrz
motyle w Praktikerze upolowałam, okazja po przecenie, ale w Hortulusie kupowałam kolejne ozdoby; ważki, motyle, jaszczury i inne, duże są drogie do 300 zł, mniejsze około 40-60..
Astrid cudownie pachnie i kolor dobrego wina ma

a tu niespodzianka, pierwszy kłos trawki Miłka, to niska odmiana, bardzo ładna zwarta kępa
kwiatostan będzie mocno czerwono-różowy

Kasiu....na tych moich murach mam pole do popisu, galeria w ogrodziekocham to moje miejsce, stale coś się tworzy, każdy dzień inny, każdy rok w ogrodzie nie ten sam
żaby mam i żywe, niestety to dla mojej rottki wróg, też je ubija....ale wczoraj dostała pochwałę upolowała nornice, bo nieźle mi w kwitnących wrzoścach rządziły i zaczęły schnąć...
na mury puściłam bluszcze, pełno w różnych miejscach ale tylko ten ma takie wielkie liście

3 rodzaje hortek o poranku

Polinka.....ale się ubawiłam u mnie minęło 35 lat od ślubu czekam na wasale raczej weekend wchodzi w grę
Zakątek z fioletową ławeczką 14:57, 20 sie 2014

Do góry
Piękny ten kosmos. Podziwiałam kiedyś wielką, rozrośniętą kępę i jestem nim zachwycona
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 14:54, 20 sie 2014

Do góry
polinka napisał(a)

Irenko zatem w pon.będzie wielkie cięcie Dziękuję za rady. Najbardziej jestem zła na siebie, że od razu tych wiśni nie przycięłam tak jak mówiłaś. One teraz pięknie są zagęszczone ale od połowy, czyli od tego miejsca gdzie je ciachnęłam Teraz już nie będzie rozpaczania nad każdą obciętą gałązką

Nie, to nawet lepiej, mniej ciągną do góry soków, wzmacnia się roślina
Może na te festiwal traw się umówimy u mnie, i jednym autem machniemy?

nadrobisz wiosną, ale tak jak mówię, tnij już teraz, zobaczysz że jeszcze ładniejsza będzie
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 14:51, 20 sie 2014

Do góry
Magda_ napisał(a)

fajny pomysł z tymi pęcherznicami aż chyba go od Ciebie zagapię jaką masz odległość od szmaragdów do hortek??

Magda wieczorem zmierzę ale tam więcej niż 50cm. nie będzie. Piękna jest pęcherznica Lady in Red ( nie rośnie taka wielka) ale ciężka do zdobycia
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 14:48, 20 sie 2014

Do góry
Milka napisał(a)
O, to poznam Martę osobiście psrawdzę tę wyjątkową wersję telefonu Anie

Polinko, posadzony żywopłot z pęcherznicy już przytnij, tak na 50 cm od ziemi
co do wiśni, śmiało tnij, jeszcze ci w tym roku urośnie i na wiosnę mnóstwo i po kwitnieniu, dopiero pierwsze cięcie

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 14:44, 20 sie 2014

Do góry
Zielona napisał(a)
Hej Prawdopodobnie będę. Koleżanka zaproponowała wyjazd i chyba się z Nią zabiorę

Kurcze, może i ja mojego eMa namówię na wycieczkę
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 14:23, 20 sie 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Bociany odleciały, niestety nic na razie nie przyniosły
W ogrodzie małe zmiany

Za limkami nie ma już przetaczników i prosa, zagościła pęcherznica Red Baron

fajny pomysł z tymi pęcherznicami aż chyba go od Ciebie zagapię jaką masz odległość od szmaragdów do hortek??
Kondziowy ogrod cz II 11:55, 20 sie 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Tunele grabowe najbardziej mi się podobają. Mieć taki duży ogród i tworzyć takie cuda-marzenie...
ale kiedy byśmy je obrobili ja bym to sie całkiem pochlastał hi hi hi
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies