Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Milka 07:13, 24 wrz 2014

Bezsennośc cię męczy
Zawilce cudne, wiadomość odebrana, ale ja potem o coś zapytam. Dziś jadę, mam nadzieję, że dowieźli
JulkAd 08:35, 24 wrz 2014

Marzena2007 napisał(a)

Julka - pomieszać

Ha, a jednak?....no pomyślę ile do ilu i w jakim ustawieniu
Anita1978 08:55, 24 wrz 2014

Marzena2007 napisał(a)
Dubel..trzeba iśc ponownie spać...

A co ty nie spisz po nocach??? Chociaż może i taka noc była? Ja miałam złe sny i też źle spałam....o 6 rano już byłam gotowa- kąpiel, makijaż i fryzura! I siedziałam tak i czekałam aż dzieci sie obudza do szkoły....
Piękne kwiatki jak zwykle u ciebie!
Madzenka 11:37, 24 wrz 2014

Anita zasnęłam i obudziłam się w środku nocy... Bardzo rzadko ale jednka coś takiego mi się zdarza

Dla przomnienia dla wszystkich, zwłaszcza dla Julki, ktora zamiast do Wojslawić o innym kierunku myśli !
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4922-jesienne-spotkanie-ogrodowiska-w-wojslawicach-28-wrzesnia-niedziela?page=6#post_7

Jak na razie to grupa Wrocławska chyba będzie w komplecie
Milka 11:42, 24 wrz 2014

Nie dowieźli...czekam na tel. od nich...
polinka 12:19, 24 wrz 2014

Marzena dziękuję Milej na sercu jak wiesz, że możesz na kogoś liczyć
Donia72 12:20, 24 wrz 2014

Marzenko, a jakie trawy radzisz dosadzać przy hortensjach? Ja mam na razie tylko dwie bukietowe pinky winky i dwie drzewiaste anabel. Rosną na rabacie w jednym rzędzie, za nimi szmaragdy (jeszcze małe). Na samym brzegu rabaty mam róże okrywowe i rozchodniki. I jakie trawy mam posadzić, żeby zasłonić łyse gałązki hortensji? Będę bardzo wdzięczna za podpowiedź
JulkAd 12:29, 24 wrz 2014

Marzena2007 napisał(a)
Anita zasnęłam i obudziłam się w środku nocy... Bardzo rzadko ale jednka coś takiego mi się zdarza

Dla przomnienia dla wszystkich, zwłaszcza dla Julki, ktora zamiast do Wojslawić o innym kierunku myśli !
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4922-jesienne-spotkanie-ogrodowiska-w-wojslawicach-28-wrzesnia-niedziela?page=6#post_7

Jak na razie to grupa Wrocławska chyba będzie w komplecie

Nawet nie masz pojęcia jakbym jechać chciała, ale na dwa wyjazdy w jeden weekend aMa namówić nie mogę...buziolki zostawiam
Tusiala 12:35, 24 wrz 2014

Ja też chciałam zapytać o carexy ale między kulkami bukszpanowymi w żwirku, za nimi rosną różaneczniki. Chciałam żeby rozjaśnić to miejsce. Myślę żeby dać Elata Aurea. A Ty Marzenko co byś poleciła?
Margarete 15:39, 24 wrz 2014

Marzena2007 napisał(a)
Loosiu
Wlasnie sobie googlalam oba zawilce... I się okazuje że zamiast Honorine jobert mam Whirlwind... Ciekawe, że na etykiecie miałam coś innego... Ale mają tak odmienna liczbę kwiatków, że trudną się pomylic w identyfikacji....

Zatem mój zaiwlec japonskie to Whirlwind...

Ale jak patrzę na to drugie zdjęcie to mam wątpliwości... Czyżbym miała oba gatunki?

Ja ja się uchowałam 2 sezon na Ogrodowisku i nie dostrzegłam wcześniej uroku zawilców...nie wiem
Dobrze że Mała-Mi ostatnio podarowała mi jednego - juz rosnie u mnie obok miskanta ML, ale jak on sie tak rozrosnie jak te twoje...to będzie czad...mus dokupic kolejne...
Róże boskie !
Każde ujęcie ładniejsze od poprzedniego, to z monardą i perowskia rozłozyło mnie na łopatki....
Buziam !