Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z uśmiechem 20:13, 23 sie 2019

Do góry
Zaczynają kwitnąć rozplenice. Niewiele jeszcze kłosów ale z każdym dniem ich przybywa. Uwielbiam te fontanny

Ta na ostatnim zdjęciu jest moja własną krzyżówką: Moudry i Little Bunny. Rosły niedaleko siebiw więc chyba to tatuś i mamusiaMa cudne białe pędzelki na końcu ciemnych kłosów.

Ogród z czereśnią 20:10, 23 sie 2019

Do góry
Dzięki za odwiedziny
Cieszę się, że się relacje podobają bo... to jeszcze nie koniec
Teraz zapraszam do oglądnięcia kilku zdjęć z ogrodu Pudełek - tam gdzie rh

Nie jest to duży ogród - raczej ogródek oczywiście najpiękniejszy w okresie kwitnienia azalii i rh, ale ja byłam teraz i takie trochę spokojniejsze widoczki zostawiam

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1875-ogrod-panstwa-pudelek-w-pisarzowicach?page=6#post_7

Teraz już te ogrody pokazowe nie robią aż takiego wrażenia jak jeszcze kilka lat temu gdzie było ogólne "och, ach, wow" ale, nie ma co się dziwić, skoro prawdę mówiąc wielu z Ogrodowiczan ma tak samo piękne, albo nawet piękniejsze ogrody przydomowe
Niemniej - wycieczka była fajna i chcę się z Wami tym podzielić, a powiem, że... to jeszcze nie koniec

Ogród Państwa Pudełek w Pisarzowicach 20:06, 23 sie 2019

Do góry
Kawiarenka "Kogucik"

i przed wejściem

Ogród Państwa Pudełek w Pisarzowicach 20:05, 23 sie 2019

Do góry
Widok na punkt sprzedaży:

Ogród z uśmiechem 20:04, 23 sie 2019

Do góry
Historia biednej hortensji Limelight

Pięknie wyglądałam:

Byłam gwiazdą nowej rabaty:

Paniusia mnie źle zabezpieczyła to ma - leżę sobie

Tyle ze mnie zostało

Ogród Państwa Pudełek w Pisarzowicach 20:03, 23 sie 2019

Do góry
Ogród Państwa Pudełek w Pisarzowicach 20:01, 23 sie 2019

Do góry
Ogród Państwa Pudełek w Pisarzowicach 20:00, 23 sie 2019

Do góry
Ogród Państwa Pudełek w Pisarzowicach 19:59, 23 sie 2019

Do góry
Ogród Państwa Pudełek w Pisarzowicach 19:58, 23 sie 2019

Do góry
W tym ogrodzie akurat najpiękniej w czasie kwitnienia azalii i rododendronów ale ja akurat byłam jak nie kwitły i kilka fotek z takiego spokojniejszego czasu zostawiam.
12/08/2019

Przerwa na kawę... 19:56, 23 sie 2019

Do góry
inka74 napisał(a)
Pokażę drzewa.
Choć na razie ten zakątek mnie fascynuje

Powiem tak: marzy mi się mieć cały ogród w takiej stylistyce, tonacji, klimacie. Tylko, żeby to osiągnąć to muszę mieć starsze, dorodne drzewa i trochę więcej cienia. Temat do zrobienia nad mężem mus popracować i nad likwidacją większej części trawnika

Ten zakątek jest jest zupełnie odmienny od innych części ogrodu. Reszta ogrodu jest jak pięknie opakowana bombonierka, a tutaj czuć nutkę luzu, swobody. I teraz w zależności od nastroju można sobie wybrać, gdzie się chce przysiąść. Gdybym była z wizytą, to zasiedliłabym to właśnie miejsce. Bardzo mi się podoba.
Świetnie umiejscowiłaś platana. To miejsce przy huśtawce jakby stworzone pod niego.
Tajemniczy Ogród 19:50, 23 sie 2019

Do góry
Trochę kolorów z frontu:

Zobaczcie, jak niesamowicie światło gra kolorami. Z jednej strony śliwa podsadzona hakone chyba Albostriata (trzy sadzoneczki uśmiechały się do mnie w sklepie - tzw trawy w odmianach):

I z drugiej. Jakby zupełnie inne miejsce:

Tajemniczy Ogród 19:46, 23 sie 2019

Do góry
No to cyknęłam:

A tu przymiarki klona palmowego - bezodmainowego. W ramach tworzenia pietra pośredniego nabyłam, wsadziłam w środek hamakowej rabaty i teraz jeżdżę - trochę w przód, trochę w bok:

A, jeszcze taka historia - pisałam kiedyś, że muszę kupić trzy sadzonki zwykłej hakonki pod śliwę. Miła Toszka zaprosiła mnie, celem obdarowania sadzonkami. Dostałam taką:

Siedzę teraz na tarasie i cały czas się na nią gapię Iwonko, jeszcze raz wielkie dzięki!!!

Rozpoznawanie chorób i szkodników 19:20, 23 sie 2019

Do góry
Ponownie proszę o poradę dotyczącą moich dwóch tuji rosnących kilkanaście metrów od siebie.
Ogólna kondycja żywopłotu wygląda na niezłą:

Jednakże problem, który pojawił się na początku lipca stale się pogłębia. Łuski bieleją, usychają i kruszą się.
Mąż je powycinał. Proszę o poradę, jak je ratować? bo jestem bezradna.
Zdjęcie z lipca i dzisiejsze:

W samym słońcu 18:37, 23 sie 2019

Do góry
Warto takiego świerka zostawić ? Rośnie on w linii ze Szmaragdami i zastanawiam się co z nim zrobić. Wykopać czy niech rośnie. On bardzo pije wodę? Chyba duży będzie rósł?
Poradzcie
Liliowo i kolorowo:) 18:29, 23 sie 2019

Do góry
Biała budleja wyrosła na ponad 3m i nawet jej susza nie zaszkodziła, dała rade bez podlewania. Hortensja Tardivia tak samo ma ponad 3m
Odetka też ładnie kwitnie, w donicy do której posadziłam niecierpki, wczesniej byly bratki miniaturki i ku mojemu zaskoczeniu jak pieknie wyrosly nowe z nasion

rdest teraz pięknie kwitnie, głownie króluje biel i róż

Liliowo i kolorowo:) 18:17, 23 sie 2019

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Ciekawie spędzony czas u babci, dzieci nie mogą się nudzić zawsze to powtarzam.

Oj tak Dorotko, no u mnie to się nigdy nie nudzą

Trawnik się zieleni

Liliowo i kolorowo:) 18:12, 23 sie 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Pomysł w dziesiątkę. Danusiu zabawa na sto dwa. Mój wnuk Stasio to malarz pięknie maluje muszę mu zaproponować takie malowanie a kamieni mam dużo.
Tylko te farby akrylowe trzeba w rękawicach gumowych to malować.

Lepsze by były flamastry trzeba poszukać.

Danusiu u nas też chmury krążą a deszczu nie ma, bardzo sucho. Podlewam, ale już mam dosyć nic nie robię tylko w doskoku ponieważ podlewanie dużo czasu zabiera kropelkowe to tuje podlewa. Pod horty nie da rady wiadrami trzeba lać.

Pozdrawiam jeszcze idę popatrzeć

No co Ty Elu jakie rękawiczki to się tak nie da, no i w dodatku moje wnusie by Ci powiedziały, że "brudne dzieci to szczęśliwe dzieci" Zabawa jest super Jak maluja kredą, to dopiero są całe brudne No i moje chodniczki w ogrodzie też są kolorowe

Great Dixter - Anglia 18:10, 23 sie 2019

Do góry
Z dwóch stron można zejść do wgłębnika otoczonego rabatami. Pośrodku znajduje się niewielki zbiornik wodny.

Liliowo i kolorowo:) 18:03, 23 sie 2019

Do góry
Urszulla napisał(a)
Fajnie że wnuczki lubią Twój ogród

Oj bardzo i ciesze sie, nawet juz teraz nie za bardzo chcą inne atrakcje wolą całymi dniami bawić się w ogrodzie, gonic boso, malowac kredą czy polewać się węzem, jeszcze maja przyjechać na kilka dni basen czeka

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies