Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:25, 01 maj 2015

Do góry
LewOgrodowy napisał(a)

Pozwolisz, że pociągnę ten temat, bo lubię podpytywać kogoś, kto się zna. U mnie w ogródku ostrego słońca nie złapię, dopiero jak przejdzie na zachód. O ile innym roślinom służy na fotkach takie ciepłe światło (ta tzw. "złota godzina"), tak białe kwiaty jakoś się wtedy rozlewają. Popróbuję jeszcze w pochmurne dni, kiedy będzie bardziej rozproszone światło.
Sorki za to nieogrodowe przynudzanie. : )

Ja się nie znam, ale po prostu lubię bawić się aparatem Pytaj na ten temat ile chcesz

Jeśli zdjęcie mam prześwietlone to po prostu potem je ściemniam w programie - tak, by było widać choćby kontury kwiatu - jego fakturę zawsze trudno mi uzyskać... Obiektywu do makro nie mam i pewnie mieć nie będę, ale w robieniu zdjęć trening czyni mistrza Zrobiłem już kilkadziesiąt tysięcy zdjęć i podczas cykania potrafię przewidzieć z góry co wyjdzie, a co nie - i po prostu mijam takie obiekty To fajna zabawa - głowa odpoczywa
Makowo na Kociewiu 21:43, 01 maj 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Czarujesz fotkami I jak tu nie kochać tulipanów?

Miszczu uwielbiam wiosnę i tulipki

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:27, 01 maj 2015

Do góry
Ufff - chyba wszystkim odpowiedziałem

Wyspowiadam się, że dziś front znów się zmienił Obwódki się wyprostowały - chyba je przytnę, bo są poczochrane przez to przesadzanie Do doniczek trafiło 25 turzyc Ice Dance - tylko tyle udało mi się wydrzeć spomiędzy tulipanów bez większego uszkadzania ich... Potrzebuję ich tylko koło 70, a nie jak przewidywałem sto Jak cebulowe przekwitną będzie ich wielkie wykopywanie (już się cieszę, tyyyyyle tego tam...) Później będzie dzielenie i sadzenie turzyc Wykopałem jeszcze wrzośce - poszły w nogi bukszpanom. No i jeszcze wykonałem drobnostki typu skoszenie trawnika, zrobienie dosiewek, nawożenie i wyplewienie niemal całego ogrodu Ogólnie odpoczywam

Miłego wieczoru I lecę funkcjonować w świecie realnym - do naszego wirtualnego wrócę potem
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:19, 01 maj 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Trzeba trafić na odpowiednie światło - u mnie najgorzej wychodzą zdjęcia wieczorem... Za oto najlepiej jak świeci ostre słońce

Pozwolisz, że pociągnę ten temat, bo lubię podpytywać kogoś, kto się zna. U mnie w ogródku ostrego słońca nie złapię, dopiero jak przejdzie na zachód. O ile innym roślinom służy na fotkach takie ciepłe światło (ta tzw. "złota godzina"), tak białe kwiaty jakoś się wtedy rozlewają. Popróbuję jeszcze w pochmurne dni, kiedy będzie bardziej rozproszone światło.
Sorki za to nieogrodowe przynudzanie. : )
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:07, 01 maj 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
To ja przyjdę rano pochodzić po nim boso, gdy będzie rosą pokryty
o, to! to! to moja ulubiona czynność, ale zacząwszy od czerwca, bo na razie chłodno
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:05, 01 maj 2015

Do góry
JoannA napisał(a)
A ja gdzieś czytałam że Twoje tulipanki zastrajkowały
Taki strajk to ja chcę u siebie.
Jak zwykle pięknie Sebku.
pozdrawiam

Joasiu - dziś się sąsiadka zachwycała moimi tulipanami na froncie, a tu większość i tak jeszcze nie kwitła... A miało być tak pięknie

Odpozdrawiam
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:03, 01 maj 2015

Do góry
Urszulla napisał(a)
Pozaglądałam biel tulipanów i brązowe trawki super połączenie

Jakoś tak mimo woli wyszło Ale w sumie fajnie
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:02, 01 maj 2015

Do góry
Milka napisał(a)
Biale sa zachwycajace

Irenko - jak to jest, że choć tak bardzo spragieni koloru po zimie i tak jesteśmy zauroczeni zwykłą, niewinną bielą? Na pewno istnieje na to jakieś wytłumaczenie, ale nie ma czasu by zgłębić ten temat
I choć biel jest piękna to chyba w tym roku nie zagości u mnie w donicach. Razem z Mamą zatwierdziliśmy purpurę, róż i limonkę na lato Muszę się pospieszyć z szukaniem i sadzeniem roślin, bo ogród w czercu musi powalać
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:59, 01 maj 2015

Do góry
an_tre napisał(a)
Bajka

Dziękuję Aniu
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:59, 01 maj 2015

Do góry
Kasiek napisał(a)
Mimo ze po zimie chce sie kolorow, to jednak biale tulipany sa czarujace Ladnie je uchwyciles i w ten sposob zacheciles mnie, do zakupu jesiennego

p.s mam tylko nadzieje ze napewno bedzie to bialy kolor bo pomylki zdazaja sie i tutaj

Kasiu - to forum tak napędza handel zielonym towarem, że Danusia powinna już dawno pobierać prowizje od szkółek

O pomyłkach z kolorami nie wspominaj
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:57, 01 maj 2015

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

Stare odmiany tulipanów szczególnie z grupy Triumph lub mieszańcow Darwina są bardzo trwałe. U mnie kilka odmian bytuje już kilkanaście lat.

Odmaina papuzich białych jest śliczna i trwała.
Z moich obserwacji wynika, że najsłabsze są liliokształtne.

Basiu - dziękuję za cenne informacje Mam nadzieję, że będę o tym pamietać jesienią Jeden liliokształtny kwitnie mi kilka lat - dostałem go z ŚK... Ile to lat temu było
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:54, 01 maj 2015

Do góry
jazzy napisał(a)

Wow! Cudne te tulipany. Zresztą wszystkie piękne
Ja już obmyślam jakie posadzę jesienią, bo nareszcie mam gdzie
Miłego majowego

Marta - u Ciebie będzie ogród niczym z katalogu, wiem to od początku Na szczęście na forum możesz zebrać tyyyyle inspiracji
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:53, 01 maj 2015

Do góry
nicol21 napisał(a)

Na tyle na ile widze efetkty Twojej pracy to ty w tym ogrodzie sie nie nasiedzisz tylko bedziesz cos robil. a projekt na studia sam sie nie zrobi Choc moze ogrod bedzie inspiracja. tulipanow szkoda, ale te co sa sa cudne!

Byłem w ogrodzie od 9 do 17.20 - nie siadłem ani razu Ogród na pewno do tego projektu mnie nie zainspiruje... Bo jak się ma grzebanie w ziemi do marketingu terytorialnego?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:50, 01 maj 2015

Do góry
deszczowymaj napisał(a)
Sebek czy u Ciebie zawsze musi być tak pięknie ?
Jak żyć... pytam się

Rozkopałem dziś front... Niezbyt pięknie się teraz prezentuje...Ale zawsze trzeba widzieć światełko w tunelu - a nóż to nie pociąg jedzie?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:49, 01 maj 2015

Do góry
LewOgrodowy napisał(a)

W sumie pocieszające, bo myślałam, że mój sprzęt się zbiesił. : )

Trzeba trafić na odpowiednie światło - u mnie najgorzej wychodzą zdjęcia wieczorem... Za oto najlepiej jak świeci ostre słońce
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:47, 01 maj 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)

Sebek jesteś w stanie zidentyfikowac zrodło tej wtopy? Bo mysle że trzeba napiętnować nierzetelnych dostawców.
Niestey ja z moimi pomarańczami nie jestem w stanie stwierdzić, ktore , ktore zrodło jest trefne...

Wyrzuciłem opakowania Albo i nie??? Jutro sprawdzę

Wtopa z tymi cebulami w tym roku... Mus jechać do Holandii po jakieś pewniaki Brata poproszę to mi przywiezie
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:44, 01 maj 2015

Do góry
monteverde napisał(a)

Pozdrawiam Aniu
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:44, 01 maj 2015

Do góry
07_Rene napisał(a)
Piękne cebulowe... białe tulipany najbardziej mnie urzekly.

Wszyscy się zachwycają białymi A ja wciąż czekam na czarne na froncie
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:43, 01 maj 2015

Do góry
AlKa napisał(a)
Przepiekne te białe tulipany

Mus upolować więcej
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:42, 01 maj 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Piękne zdjęcia i śliczne tulipki Żółty z czerwonym jest moim faworytem

Miłego weekendu.

Dziś go prawie łopatą uciąłem Przesadzałem hostę co obok niego rośnie i tulipan ledwie się uchronił od ciosu łopatą Za to złamałem różowego - został mi jeden
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies