Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

Sebek 20:44, 01 maj 2015

monteverde napisał(a)

Pozdrawiam Aniu
Sebek 20:47, 01 maj 2015

Madzenka napisał(a)

Sebek jesteś w stanie zidentyfikowac zrodło tej wtopy? Bo mysle że trzeba napiętnować nierzetelnych dostawców.
Niestey ja z moimi pomarańczami nie jestem w stanie stwierdzić, ktore , ktore zrodło jest trefne...

Wyrzuciłem opakowania Albo i nie??? Jutro sprawdzę

Wtopa z tymi cebulami w tym roku... Mus jechać do Holandii po jakieś pewniaki Brata poproszę to mi przywiezie
Sebek 20:49, 01 maj 2015

LewOgrodowy napisał(a)

W sumie pocieszające, bo myślałam, że mój sprzęt się zbiesił. : )

Trzeba trafić na odpowiednie światło - u mnie najgorzej wychodzą zdjęcia wieczorem... Za oto najlepiej jak świeci ostre słońce
Sebek 20:50, 01 maj 2015

deszczowymaj napisał(a)
Sebek czy u Ciebie zawsze musi być tak pięknie ?
Jak żyć... pytam się

Rozkopałem dziś front... Niezbyt pięknie się teraz prezentuje...Ale zawsze trzeba widzieć światełko w tunelu - a nóż to nie pociąg jedzie?
Sebek 20:53, 01 maj 2015

nicol21 napisał(a)

Na tyle na ile widze efetkty Twojej pracy to ty w tym ogrodzie sie nie nasiedzisz tylko bedziesz cos robil. a projekt na studia sam sie nie zrobi Choc moze ogrod bedzie inspiracja. tulipanow szkoda, ale te co sa sa cudne!

Byłem w ogrodzie od 9 do 17.20 - nie siadłem ani razu Ogród na pewno do tego projektu mnie nie zainspiruje... Bo jak się ma grzebanie w ziemi do marketingu terytorialnego?
Sebek 20:54, 01 maj 2015

jazzy napisał(a)

Wow! Cudne te tulipany. Zresztą wszystkie piękne
Ja już obmyślam jakie posadzę jesienią, bo nareszcie mam gdzie
Miłego majowego

Marta - u Ciebie będzie ogród niczym z katalogu, wiem to od początku Na szczęście na forum możesz zebrać tyyyyle inspiracji
Sebek 20:57, 01 maj 2015

barbara_krajewska napisał(a)

Stare odmiany tulipanów szczególnie z grupy Triumph lub mieszańcow Darwina są bardzo trwałe. U mnie kilka odmian bytuje już kilkanaście lat.

Odmaina papuzich białych jest śliczna i trwała.
Z moich obserwacji wynika, że najsłabsze są liliokształtne.

Basiu - dziękuję za cenne informacje Mam nadzieję, że będę o tym pamietać jesienią Jeden liliokształtny kwitnie mi kilka lat - dostałem go z ŚK... Ile to lat temu było
Sebek 20:59, 01 maj 2015

Kasiek napisał(a)
Mimo ze po zimie chce sie kolorow, to jednak biale tulipany sa czarujace Ladnie je uchwyciles i w ten sposob zacheciles mnie, do zakupu jesiennego

p.s mam tylko nadzieje ze napewno bedzie to bialy kolor bo pomylki zdazaja sie i tutaj

Kasiu - to forum tak napędza handel zielonym towarem, że Danusia powinna już dawno pobierać prowizje od szkółek

O pomyłkach z kolorami nie wspominaj
Sebek 20:59, 01 maj 2015

an_tre napisał(a)
Bajka

Dziękuję Aniu
Sebek 21:02, 01 maj 2015

Milka napisał(a)
Biale sa zachwycajace

Irenko - jak to jest, że choć tak bardzo spragieni koloru po zimie i tak jesteśmy zauroczeni zwykłą, niewinną bielą? Na pewno istnieje na to jakieś wytłumaczenie, ale nie ma czasu by zgłębić ten temat
I choć biel jest piękna to chyba w tym roku nie zagości u mnie w donicach. Razem z Mamą zatwierdziliśmy purpurę, róż i limonkę na lato Muszę się pospieszyć z szukaniem i sadzeniem roślin, bo ogród w czercu musi powalać