Pozwolisz, że pociągnę ten temat, bo lubię podpytywać kogoś, kto się zna. U mnie w ogródku ostrego słońca nie złapię, dopiero jak przejdzie na zachód. O ile innym roślinom służy na fotkach takie ciepłe światło (ta tzw. "złota godzina"), tak białe kwiaty jakoś się wtedy rozlewają. Popróbuję jeszcze w pochmurne dni, kiedy będzie bardziej rozproszone światło.
Sorki za to nieogrodowe przynudzanie. : )
Wyspowiadam się, że dziś front znów się zmienił Obwódki się wyprostowały - chyba je przytnę, bo są poczochrane przez to przesadzanie Do doniczek trafiło 25 turzyc Ice Dance - tylko tyle udało mi się wydrzeć spomiędzy tulipanów bez większego uszkadzania ich... Potrzebuję ich tylko koło 70, a nie jak przewidywałem sto Jak cebulowe przekwitną będzie ich wielkie wykopywanie (już się cieszę, tyyyyyle tego tam...) Później będzie dzielenie i sadzenie turzyc Wykopałem jeszcze wrzośce - poszły w nogi bukszpanom. No i jeszcze wykonałem drobnostki typu skoszenie trawnika, zrobienie dosiewek, nawożenie i wyplewienie niemal całego ogrodu Ogólnie odpoczywam
Miłego wieczoru I lecę funkcjonować w świecie realnym - do naszego wirtualnego wrócę potem
Ja się nie znam, ale po prostu lubię bawić się aparatem Pytaj na ten temat ile chcesz
Jeśli zdjęcie mam prześwietlone to po prostu potem je ściemniam w programie - tak, by było widać choćby kontury kwiatu - jego fakturę zawsze trudno mi uzyskać... Obiektywu do makro nie mam i pewnie mieć nie będę, ale w robieniu zdjęć trening czyni mistrza Zrobiłem już kilkadziesiąt tysięcy zdjęć i podczas cykania potrafię przewidzieć z góry co wyjdzie, a co nie - i po prostu mijam takie obiekty To fajna zabawa - głowa odpoczywa
Twój wątek nadrabiałam jako ostatni. I parsknęłam śmiechem, kiedy pomyślałam, że TO jest strajk tulipanów. Przeca masz ich masę!!! I w dodatku pięknie uchwyconą. Czoło chylę nisko. Że tez chce Ci się obrabiać fotki... Podziwiam. Za to efekt jest, bo zawsze są najbardziej soczyste
Sebek zostawiam w końcu odciska palucha. Twój wątek mam w obserwowanych i czytam od dawna ale po cichutku.
Ogród piękny. A zdjęcia robisz takie, że czapki z głów