Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

Sebek 21:03, 01 maj 2015

Urszulla napisał(a)
Pozaglądałam biel tulipanów i brązowe trawki super połączenie

Jakoś tak mimo woli wyszło Ale w sumie fajnie
Sebek 21:05, 01 maj 2015

JoannA napisał(a)
A ja gdzieś czytałam że Twoje tulipanki zastrajkowały
Taki strajk to ja chcę u siebie.
Jak zwykle pięknie Sebku.
pozdrawiam

Joasiu - dziś się sąsiadka zachwycała moimi tulipanami na froncie, a tu większość i tak jeszcze nie kwitła... A miało być tak pięknie

Odpozdrawiam
LewOgrodowy 21:19, 01 maj 2015

Sebek napisał(a)

Trzeba trafić na odpowiednie światło - u mnie najgorzej wychodzą zdjęcia wieczorem... Za oto najlepiej jak świeci ostre słońce

Pozwolisz, że pociągnę ten temat, bo lubię podpytywać kogoś, kto się zna. U mnie w ogródku ostrego słońca nie złapię, dopiero jak przejdzie na zachód. O ile innym roślinom służy na fotkach takie ciepłe światło (ta tzw. "złota godzina"), tak białe kwiaty jakoś się wtedy rozlewają. Popróbuję jeszcze w pochmurne dni, kiedy będzie bardziej rozproszone światło.
Sorki za to nieogrodowe przynudzanie. : )
Sebek 21:27, 01 maj 2015

Ufff - chyba wszystkim odpowiedziałem

Wyspowiadam się, że dziś front znów się zmienił Obwódki się wyprostowały - chyba je przytnę, bo są poczochrane przez to przesadzanie Do doniczek trafiło 25 turzyc Ice Dance - tylko tyle udało mi się wydrzeć spomiędzy tulipanów bez większego uszkadzania ich... Potrzebuję ich tylko koło 70, a nie jak przewidywałem sto Jak cebulowe przekwitną będzie ich wielkie wykopywanie (już się cieszę, tyyyyyle tego tam...) Później będzie dzielenie i sadzenie turzyc Wykopałem jeszcze wrzośce - poszły w nogi bukszpanom. No i jeszcze wykonałem drobnostki typu skoszenie trawnika, zrobienie dosiewek, nawożenie i wyplewienie niemal całego ogrodu Ogólnie odpoczywam

Miłego wieczoru I lecę funkcjonować w świecie realnym - do naszego wirtualnego wrócę potem
Madzenka 21:31, 01 maj 2015

Pracowałam w ogrodzie do 19

A fotki jakieś będą?
Sebek 22:25, 01 maj 2015

LewOgrodowy napisał(a)

Pozwolisz, że pociągnę ten temat, bo lubię podpytywać kogoś, kto się zna. U mnie w ogródku ostrego słońca nie złapię, dopiero jak przejdzie na zachód. O ile innym roślinom służy na fotkach takie ciepłe światło (ta tzw. "złota godzina"), tak białe kwiaty jakoś się wtedy rozlewają. Popróbuję jeszcze w pochmurne dni, kiedy będzie bardziej rozproszone światło.
Sorki za to nieogrodowe przynudzanie. : )

Ja się nie znam, ale po prostu lubię bawić się aparatem Pytaj na ten temat ile chcesz

Jeśli zdjęcie mam prześwietlone to po prostu potem je ściemniam w programie - tak, by było widać choćby kontury kwiatu - jego fakturę zawsze trudno mi uzyskać... Obiektywu do makro nie mam i pewnie mieć nie będę, ale w robieniu zdjęć trening czyni mistrza Zrobiłem już kilkadziesiąt tysięcy zdjęć i podczas cykania potrafię przewidzieć z góry co wyjdzie, a co nie - i po prostu mijam takie obiekty To fajna zabawa - głowa odpoczywa
Sebek 22:26, 01 maj 2015

Madzenka napisał(a)
Pracowałam w ogrodzie do 19

A fotki jakieś będą?

Pracowałbym pewnie jeszcze do teraz gdyby nie przymusowa przerwa

Fotki były wczoraj, nie bedę Was tak często katować
Zielona 22:30, 01 maj 2015

Twój wątek nadrabiałam jako ostatni. I parsknęłam śmiechem, kiedy pomyślałam, że TO jest strajk tulipanów. Przeca masz ich masę!!! I w dodatku pięknie uchwyconą. Czoło chylę nisko. Że tez chce Ci się obrabiać fotki... Podziwiam. Za to efekt jest, bo zawsze są najbardziej soczyste

Pamajo 22:40, 01 maj 2015

Sebek napisał(a)
Coś na uspokojenie

Sebek zostawiam w końcu odciska palucha. Twój wątek mam w obserwowanych i czytam od dawna ale po cichutku.
Ogród piękny. A zdjęcia robisz takie, że czapki z głów
Sebek 19:39, 02 maj 2015

Zielona napisał(a)
Twój wątek nadrabiałam jako ostatni. I parsknęłam śmiechem, kiedy pomyślałam, że TO jest strajk tulipanów. Przeca masz ich masę!!! I w dodatku pięknie uchwyconą. Czoło chylę nisko. Że tez chce Ci się obrabiać fotki... Podziwiam. Za to efekt jest, bo zawsze są najbardziej soczyste

Zastrajkowałem na forum i chyba skutecznie, bo pąków tulipanów pokazuje się coraz więcej