Mam pomysł kompromisowy - wywalę te irysy (nie liliowce - ale brzydkie o tej porze dokładnie tak samo i z tego samego powodu) i wsadzę miskanta, ale variegatusa - bo tego mam od zeszłego roku w donicy i chcę oddać. Wytrzyma- dobrze. Nie wytrzyma - też dobrze
Tylko chciałam zauważyć, że mój ogród ma być z założenia dużo mniej obsługowy niż Twój. Tak intensywnego przycinania i dzielenia jak odchodzi u Ciebie nigdy nie miałam w planach
Ładniutkie te twoje rabatki,każda roślinka osobno się pięknie eksponuje.U mnie to już totalny busz wychodzi.
Jeżówki masz w takich pokaźnych kępkach.Super!A jeszcze w takiej ilości...zazdraszczam
Będziesz mniej wychodziła z wiadrem - mniejszy będzie. Myślisz trochę co będzie za 3-4 lata a do tej pory to ty tego miskanta ze 2 razy podzielisz i dzięki temu zmniejszysz Wejść wejdzie spokojnie. I bluszcz też. I jakaś trawka mniejsza lub ten liliowiec tylko bardziej na środku (o ile to liliowiec, sorry nie widzę). Limkę można "podformować" opierając o ścianę i może się z tej rabaty lekko wylewać.
Coś w ten deseń
Asiu trafione w sedno, też mam takie obserwacje u siebie Podobnie jak ostatnio Mała Mi skomentowała, że jak snob pisze tylko u siebie - bo oczywiście na resztę nie starcza już czasu. Też tak mam. Trafione w punkt
Asiu jakiś dobry duszek kazał mi dziś kliknąć w twój wątek Masz problem kochana bo dupska stąd nie ruszę, góra prasowania niech sobie czeka.
Jakie ty dziewczyno rabaty tworzysz!!!! Zdolniacha Majtkowy floks - tez wszystkie moje różowe w tym odcieniu majtkowymi nazywam
No właśnie Effcia, ja też tylko symetrycznie a gdy zacznę asymetrycznie to jakiś misz masz mi wychodzi, no upośledzenie jak nic
Spamuj, spamuj, wszystko tak dorodne, że grzechem nie pokazać Budleja jest cudna, przepiękny potfffór Godziny stania z wężem procentują!!! Trawy obłędnie rosną. Miałam kiedyś 3 Frosted curls ale mi wymarzły. Bardzo mi się ten carex podoba, podobnie jak zestawienie The Beatles z Evergoldem - chyba skopiuję bo ślicznie ta zieleń gasi żółć.
Magnolię fajnie podcięłaś i tak jak Wiola pisze już ją zostaw, niech teraz nabiera masy Cieszy mnie moda na drzewa wielopniowe, moje stare egzemplarze nieświadomie zupełnie dostają nowe fashion życie
Rozczula mnie ten obrazek... Matko zapomniałam jak pachnie groszek, ale wygląda obłędnie na tle klona i całej zielonej reszty załogi
Wiesz co, ja to blondi rasowa jestem, dzis dopiero zajarzylam jak dąbek (piekny okaz) sie pojawil, ze ta trojkatna hortensjowa od zewnatrz jest. Widzialam dzis u siebie podobne dąbki ale ja akurat upolowalam ambrowca i buka. Tam gdzie posadze buka dęby ma za pleckami, za ogrodzeniem. I ciagle zrzuca zołędzie a ja wiosna mlode sadzonki wyrywam. Kurka ale jak one mocno w ziemi siedza jak przyspawane.
nie no Ewa za duzo roboty wymysliłam, nie ma sensu. chodziło mi o przytwierdzenie tych pomalowanych kratek na krańcach dachu żeby zakryły conieco. tylko raczej pomalowane na kolor ścian...
Dzień dobry, serdecznie proszę o pomoc w identyfikacji choroby jodły (20 lat i 15 metrów wysokości). Chciałbym jakoś uratować drzewo, bo usycha w zastraszającym tempie.
Dodam, że drzewo jest zakażone na całej wysokości.
Obszary objęte chorobą pojawiły się w czasie jednego miesiąca. Jakie mam zakupić preparaty do podlewania i opryskiwania? Załączam zdjęcia. Dziękuję z góry za pomoc.